Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mempunyai masa yang sukar memilih hanya satu bidang perniagaan? Perniagaan Umum membolehkan anda memilih dari pelbagai laluan kerjaya yang berbeza dan menyesuaikan kurikulum anda untuk memenuhi matlamat anda.

Dalam Perniagaan Umum, anda akan mendapat pemahaman keseluruhan mengenai perniagaan dan bagaimana organisasi beroperasi.

Jurusan Perniagaan Umum memilih pilihan kursus perniagaan peringkat tinggi dari kursus sistem perakaunan, ekonomi, kewangan, pengurusan, pemasaran dan pengurusan maklumat.

Apa yang menjadikan Perniagaan Am di WVU unik?

 • Fleksibiliti akademik: Membina kurikulum anda sendiri dan pilih kursus dari 10 jurusan Perniagaan dan Ekonomi.
 • Akreditasi: Kolej Perniagaan dan Ekonomi adalah akreditasi AACSB.
 • Sokongan Kewangan: Kolej Perniagaan dan Ekonomi menawarkan biasiswa merit dan umum.
 • Pergi Pertama: Pertandingan pelan perniagaan kecil dan program lain yang tersedia melalui Pusat BrickStreet untuk Inovasi dan Keusahawanan.

Perjanjian Artikulasi Pindah

Selain perjanjian kemasukan yang dijamin WVU telah memindahkan perjanjian artikulasi dengan:

 • Kolej Komuniti dan Kolej Blue Ridge - Pentadbiran Perniagaan 2 2.5
 • Kolej Komuniti dan Kolej Blue Ridge - Pentadbiran Perniagaan 2 2
 • Kolej Komuniti dan Teknikal Timur Barat - Perniagaan
 • Kolej Komuniti dan Teknikal Pierpont - Perniagaan

Apa yang boleh anda lakukan dengan ijazah dalam Perniagaan Umum?

Graduan bekerja dalam pelbagai industri, seperti kerajaan, hartanah dan perkhidmatan perniagaan. Kerjaya termasuk jualan, pengurusan projek, analisis perniagaan dan pengurusan.

Beasiswa berasaskan Merit

Ahli baru yang masuk ke Kolej Perniagaan dan Ekonomi mungkin layak mendapat biasiswa merit berdasarkan skor GPA dan skor ujian SAT / ACT. Tiada permohonan tambahan diperlukan. Biasiswa ini adalah tambahan kepada biasiswa Universiti.

Keperluan Program

Di samping memenuhi piawaian penerimaan pangkalan WVU, orang baru pertama kali juga harus memenuhi syarat kemasukan berikut untuk tahun akademik 2019-20:

Untuk pengambilan langsung ke Kolej Perniagaan dan Ekonomi:
 • GPA: 3.00
 • ACT Math: 22
 • SAT Math: 540

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

WVU is a family of distinctive campuses united by a single mission. From the groundbreaking research of our flagship in Morgantown to the liberal arts hub of WVU Potomac State in Keyser to the technol ... Baca lebih lanjut

WVU is a family of distinctive campuses united by a single mission. From the groundbreaking research of our flagship in Morgantown to the liberal arts hub of WVU Potomac State in Keyser to the technology-intensive programs at WVU Tech in Beckley — we are leveraging our talents and resources to create a better future for West Virginia and the World. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited