Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Mekanikal

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sama ada matlamat anda adalah untuk memajukan sektor tenaga, merancang sistem air awam, atau mengawasi pembuatan peralatan dan produk, St. Ambrose University mempunyai program untuk membantu anda mencapai matlamat anda.

Graduan kami bekerja di Accenture, ExxonMobil, Kejadian Kesihatan Kejadian, Boeing Charleston, Deere

SEKALI PANDANG

SAU menduduki tempat ke-5 di Kolej Konsensus '(2018) kaji selidik Kolej dan Universiti Terbaik di Iowa, dan ke-13 dalam kategori Universiti Terbaik-Midwest, berdasarkan purata ranking dan ulasan pelajar yang diterbitkan. Peringkat ke-38 (tie) oleh US News

Kelebihan Ambrose

 • Penyelidikan Tangan yang Luas
 • Kemudahan Makmal Luar Biasa
 • Perhatian Peribadi: Fokus Fakulti Pada Anda

Program latihan Kejuruteraan kami yang ketat, tetapi memberi ganjaran kepada anda, pengalaman sebenar di dunia. Anda akan dibimbing oleh pakar dan fakulti yang terlibat dan mendapat kemahiran yang menjadikan anda aset yang dicari di dalam tenaga kerja.

St Ambrose University adalah College of Distinction yang diiktiraf kerana kepatuhan kepada hasil yang berjaya, pengajaran yang hebat, mewujudkan masyarakat yang bersemangat, dan mendidik pelajar-pelajar yang terlibat.

St Ambrose Fall Drone Tour dari St Ambrose University di Vimeo.

Akreditasi

Program Kejuruteraan Industri dan Mekanikal St. Ambrose diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET (www.abet.org).

Apa yang akan saya pelajari?

Kejuruteraan Mekanikal menggunakan gabungan sumber manusia, bahan, dan ekonomi untuk menyediakan penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh masyarakat. Sebagai sains yang diterapkan, ia memberi tumpuan kepada reka bentuk, pembangunan, pembuatan, pengurusan, dan kawalan sistem kejuruteraan. Kursus termasuk reka bentuk kejuruteraan, sains bahan, proses pembuatan, termodinamik, mekanik bendalir, dan teori kawalan.

St. Ambrose adalah satu-satunya universiti di rantau Quad Cities yang menawarkan ijazah ini. Jika anda mahukan dua utama dalam Kejuruteraan Industri, kami juga menawarkan program itu.

Pelajar sepenuh masa biasanya memperoleh dwi besar dalam 4.5 tahun (atau kurang), dan kami memberikan pelajar separuh masa sehingga lapan tahun untuk menyelesaikan mana-mana program kejuruteraan. Tidak kira apa yang anda pilih, anda akan bekerjasama rapat dengan fakulti yang terlibat yang memberikan pendidikan dunia nyata di dalam dan di luar kelas.

Mengapa memilih Kejuruteraan SAU?

Tumpuan Seni Liberal kami menjadikan kami berbeza daripada sekolah kejuruteraan lain. Ya, anda akan belajar matematik, sains dan kemahiran analitik yang sama di sini, tetapi anda juga akan belajar berfikir secara kritis, bagaimana untuk berkomunikasi, bekerja dalam pasukan, dan mendapat keupayaan untuk melihat bagaimana dan di mana anda sesuai dengan dunia yang lebih besar. Ini adalah aset majikan serantau dan kebangsaan sedang mencari pekerja baru, dan mereka memberitahu kami bahawa pelajar kami cemerlang dalam bidang tersebut. Itulah sebabnya mengapa 99% pelajar domestik kami mempunyai pekerjaan berbaris sebelum mereka lulus.

Pendaftaran dalam program kejuruteraan kami lebih daripada dua kali ganda dalam tahun-tahun kebelakangan ini daripada 50 orang pelajar pada 2009 hingga lebih daripada 150 tahun ini. Itulah banyak pertumbuhan, namun kami tetap sebuah jabatan kecil yang komited untuk memberikan perhatian peribadi kepada anda. Matlamat kami adalah untuk mendidik jurutera, tidak menjalankan projek penyelidikan peribadi. Dan anda akan diajar oleh Ph.D, bukan pembantu pengajar.

Program kejuruteraan kami mendapat pujian dan sokongan yang tinggi dari majikan serantau yang menawarkan latihan magang, bimbingan profesional, dan peluang pekerjaan. Ada juga yang memberi sokongan kewangan kepada universiti, yang membolehkan kami memberi anda tiga tingkat makmal yang paling canggih.

Apakah jenis kemudahan makmal yang saya akan gunakan?

Makmal Kejuruteraan dan Sains Fizikal kami menawarkan semua peralatan dan teknologi yang anda perlukan untuk membina dan menerapkan apa yang anda sedang belajar.

Kemudahan kami termasuk:

 • Makmal Thermo-Fluids di mana anda boleh memvisualisasikan, mengendalikan, dan menguji konsep-istilah dalam termodinamik, aliran bendalir, dan pemindahan haba, kemudian menerapkan pengetahuan itu untuk merancang dan membina sistem yang melibatkan tenaga.
 • Makmal Mekatronik yang berfungsi sebagai kelas pembelajaran kolaboratif. Kursus kejuruteraan peringkat rendah dan kanan yang memerlukan teknologi khusus dikeluarkan komputer riba yang dilengkapi dengan perisian, termasuk ProE, Solidworks, ANSYS, PSpice, MatLab, dan LabView.
 • Kedai Mesin dengan kemudahan fabrikasi untuk kerja kayu, kimpalan, pengilangan (termasuk pengaturcaraan CNC), percetakan 3D, dan pengaturcaraan robot perindustrian. Sekiranya anda menyelesaikan kursus pengilangan, anda boleh menggunakan kemudahan tersebut, di bawah penyeliaan fakulti / kakitangan, untuk projek yang berkaitan dengan akademik.
 • Makmal Komputer dan Prototaip dengan pencetak 3D baru yang menyemparkan filamen plastik, mencipta produk yang berkualiti tinggi dan siap pelanggan.
 • Makmal Komputer Kejuruteraan, yang dibuka 24/7 untuk pelajar kejuruteraan. Anda boleh menggunakan komputer dan monitor yang dinaik taraf, dan mengakses perisian yang anda perlukan untuk tugasan dan projek khusus kejuruteraan. Pencetakan adalah percuma di makmal.

Semua fakulti kejuruteraan mempunyai pejabat di Hayes Hall, dan terdapat prototaip kecil dan bilik kerja pelajar.

Apa peluang pembelajaran yang unik yang akan saya dapatkan di SAU?

 • Latihan Magang: Syarikat di seluruh rantau ini sangat menyokong program kejuruteraan kami, dan menyediakan latihan, mentor profesional, dan peluang pekerjaan. Melalui rangkaian alumni dan syarikat kejuruteraan kami yang luas di seluruh negara, anda mendapat pengalaman kerja di dalam latihan mandatori di pengeluar terkemuka seperti Deere
 • Pengalaman Reka Bentuk: Mendaftar dalam kursus reka bentuk sophomore dan menjalankan projek nyata untuk pelanggan yang sebenar, kemudian kemukakan kerja anda di Showcase Kejuruteraan. Pelajar kami telah melengkapkan projek untuk syarikat tempatan dan juga cara yang direka untuk membantu orang kurang upaya membawa kehidupan lebih aktif.
 • Kelab Kejuruteraan: Kelab ini menganjurkan pizza dan malam belajar sepanjang tahun, ahli sukarela di acara yang mempromosikan perkhidmatan kejuruteraan dan komuniti, menganjurkan lawatan syarikat tempatan, dan mengambil bahagian dalam acara Kejuruteraan dan Sains Quad Cities.
 • Persatuan Jurutera Wanita: Bab rasmi kami SWE memberi tumpuan kepada pembangunan profesional dan jangkauan kepada remaja. Ahli-ahli kami pergi ke sekolah tinggi kawasan dan memberitahu pelajar tentang peluang yang berlimpah dalam bidang STEM. Kami setiap tahun menganjurkan Memperkenalkan Anak Perempuan kepada Malam Kejuruteraan, dan pada musim bunga tahun 2017, ia mendapat ramai orang lebih daripada 500 orang perempuan, umur 3-13, yang belajar tentang kejuruteraan melalui aktiviti tangan.
 • Duta Kejuruteraan: Anda juga boleh mewakili program Kejuruteraan Mekanikal dan Industri SAU. Duta-duta berkongsi pengalaman mereka sebagai Ambrosians dan ahli-ahli program kejuruteraan. Mereka membantu dengan pengambilan, pengekalan, jangkauan, dan hubungan industri untuk Kejuruteraan dan Jabatan Sains Fizikal.

Apakah beberapa hasil kerjaya yang berpotensi?

Jurutera boleh bekerja dalam reka bentuk, pembuatan, robotik, sistem elektrik, kualiti, penambahbaikan proses, dan kejuruteraan awam untuk kerajaan tempatan, negeri dan persekutuan.

Biro Statistik Buruh meletakkan gaji median untuk jurutera mekanikal pada $ 84,190 dan bidang itu berkembang (2016). Malah, 95% daripada graduan program kejuruteraan SAU yang mengejar pekerjaan bekerja di lapangan. Ramai pelajar kami dicari oleh majikan sebelum mereka lulus.

Apakah yang ada alumni program ini?

 • Samantha (Lee) Barkley '09 adalah seorang Scholar Fulbright dan bekerja di sebuah klinik HIV / AIDS di Trinidad dan Tobago di mana beliau meneliti proses rekod perubatan dan mengembangkan cara pusat perubatan dapat memberi penjagaan yang lebih baik. Dia kini seorang jurutera proses untuk ASEA Brown Boveri di St. Louis.
 • Santiago Gonzalez '14 ialah Jurutera Reka Bentuk Ketua untuk Frautschi dan menjalankan perniagaannya sendiri yang maju.
 • Jeff Menke '99 adalah jurutera kanan Pella Windows dan baru-baru ini direka tingkap khas untuk pengubahsuaian Ambrose Hall di SAU.
 • Jeff Stebel '01 adalah jurutera sistem untuk Dream Chaser Space, yang menyokong NASA dan Stesen Angkasa Antarabangsa.

Kebanyakan graduan kami mendapatkan ijazah lanjutan dan telah dimasukkan ke dalam program di Southern Illinois University Medical School, Northern Illinois University, University of Florida, Bradley University dan Oregon State University.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We offer more than 60 majors with the flexibility to mix majors, minors, and electives to match your interests. What's more, our spirited community is known for its athletics, special events, and outs ... Baca lebih lanjut

We offer more than 60 majors with the flexibility to mix majors, minors, and electives to match your interests. What's more, our spirited community is known for its athletics, special events, and outstanding residence halls. Baca Ringkas