Objektif kajian

Dalam bidang Kejuruteraan Kimia dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi, para pelajar mempelajari kemahiran dan pengetahuan asas yang diperlukan untuk peralihan dari berasaskan minyak kepada masyarakat yang mampan. Menggunakan sumber semula jadi adalah penting untuk cara hidup yang mampan dan akan menjadi penting untuk pertumbuhan ekonomi masa depan, kerana ia juga akan menyediakan peluang perniagaan baru

Tumpuan utama adalah pada bioteknologi dan biomaterial, melengkapi asas-asas yang kuat dalam matematik dan pengaturcaraan yang diperoleh dalam kajian asas. Memanfaatkan alat yang ditawarkan oleh kimia, biokimia, bioteknologi dan kejuruteraan utama memperkenalkan bagaimana "pemikiran" berasaskan bio akan membantu mencari penyelesaian baru untuk menjadikan dunia ini lebih lestari dan menghasilkan produk dan penyelesaian yang inovatif untuk aplikasi dari bahan binaan dan tekstil kepada biofuel dan perubatan.

Gabungan kemahiran ini sangat berkuasa dan membolehkan anda mengkhususkan diri dalam banyak bidang kimia dan bioteknologi serta topik berkaitan sains hayat dalam kajian Master anda yang lebih lanjut.

Kandungan kajian

Anda akan mendapat pengetahuan asas tentang kimia dan biokimia. Selain itu, anda akan diperkenalkan kepada sains bahan dan teknologi polimer, bahan mentah semulajadi yang berkaitan, reka bentuk produk, dan proses perindustrian yang berkaitan. Pengetahuan anda akhirnya akan digabungkan dalam tesis Sarjana Muda dengan topik yang berkaitan dengan pengajian anda.

Struktur kajian

Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS) terdiri daripada kajian asas program (65 ECTS matematik, pengaturcaraan, kejuruteraan dan pengurusan industri, bahasa wajib, kajian Aalto , orientasi), kejuruteraan kimia utama (65 ECTS termasuk tesis BSc dan seminar) , kecil (20-25 ECTS) dan kajian elektif (25-30 ECTS).

Bahasa pengajaran

Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud bahawa semua kursus dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi di Finland, ia juga boleh mengkaji 20-25 mata pelajaran kredit kecil gelaran sarjana muda dalam bahasa Finland.

Pengajian di peringkat tuan juga boleh diselesaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Kelayakan

Dengan melengkapkan Program Bachelor Aalto dalam Sains dan Teknologi, anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi) (180 ECTS), atau tekniikan kandidaatti dalam bahasa Finland. Ijazah ini dirancang untuk disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

Selepas tamat pengajian dari Program BSc, pelajar secara automatik mempunyai hak untuk meneruskan pengajian dalam program sarjana yang dipilih. Dengan melengkapkan program Sarjana dalam bidang Teknologi di Aalto University , anda akan memperoleh ijazah Sarjana Sains (Teknologi) (120 ECTS), atau diploma-insinööri dalam bahasa Finland.

Pilihan kajian lanjut

Setelah menamatkan pengajian dari Kejuruteraan Kimia utama dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi, anda berhak untuk memasuki jurusan MSc berikut.
Program Sarjana Kejuruteraan Kimia, Biokimia dan Bahan (Sekolah CHEM):

  • Bioteknologi
  • Kejuruteraan Serat dan Polimer

Program Sarjana dalam Teknologi Sains Hayat (Sekolah SCI):

  • Kejuruteraan Biosistem dan Biomaterial.

Dengan beberapa kursus tambahan (bercakap dalam bahasa Finland), pelajar juga boleh dipilih untuk jurusan peringkat Sarjana lain dalam Program Sarjana Kejuruteraan Kimia, Biokimia dan Bahan.

Graduan boleh bekerja di antara sains semulajadi, kejuruteraan dan pengkomputeran dalam industri kejuruteraan kimia atau bioteknologi atau dalam bidang yang berkaitan dengan sains hayat.

Yuran tuisyen

Pelajar bukan-EU / EEA yang dipilih untuk majoriti Kejuruteraan Kimia akan dikenakan yuran tuisyen sebanyak € 12000. Mereka layak memohon biasiswa yang dianugerahkan daripada program Biasiswa Aalto University .

Pengantarabangsaan

Persekitaran kajian di Aalto University sangat bersifat antarabangsa dan kajian dilakukan dalam kumpulan multikultural.

Aalto University juga menawarkan pelbagai peluang untuk membangunkan kecekapan global seseorang, contohnya, menyelesaikan sebahagian darjah di luar negara di universiti rakan kongsi antarabangsa, mengambil kursus musim panas di luar negara atau bertindak sebagai tutor untuk pelajar tahun pertama.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Aalto University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2020
Duration
3 - 5 
Sepenuh masa
Price
12,000 EUR
Bagi warganegara bukan EU / EEA, setiap tahun. Sarjana pelajaran: € 15000 / tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date