Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Kimia

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Adakah anda ingin menerapkan teknik matematik dan pengiraan untuk kimia, biokimia, sains hayat, dan kejuruteraan kimia? Dalam Kejuruteraan Kimia utama, anda mempunyai peluang untuk cemerlang dalam bidang ini dan banyak lagi dengan latar belakang kejuruteraan yang kukuh dan moden yang akan anda perolehi dalam program ini. Kombinasi kemahiran unik ini membuka peluang kerjaya masa depan yang hebat dalam penyelidikan, kejuruteraan terpakai, atau pengurusan.

Objektif kajian

Dalam bidang Kejuruteraan Kimia dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi, para pelajar mempelajari kemahiran asas dan pengetahuan yang diperlukan untuk peralihan dari berasaskan minyak kepada masyarakat yang mampan. Menggunakan sumber semula jadi adalah penting untuk cara hidup yang mampan dan akan menjadi penting untuk pertumbuhan ekonomi masa depan, kerana ia juga akan memberikan peluang perniagaan baru.

Tumpuan utama adalah pada bioteknologi dan biomaterial, melengkapi asas-asas yang kuat dalam matematik dan pengaturcaraan yang diperoleh dalam kajian asas. Memanfaatkan alat yang ditawarkan oleh kimia, biokimia, bioteknologi dan kejuruteraan utama memperkenalkan bagaimana "pemikiran" berasaskan bio akan membantu mencari penyelesaian baru untuk menjadikan dunia ini lebih lestari dan menghasilkan produk dan penyelesaian yang inovatif untuk aplikasi dari bahan binaan dan tekstil kepada biofuel dan perubatan.

Gabungan Kemahiran ini sangat kuat dan membolehkan anda mengkhususkan diri dalam banyak bidang kimia dan bioteknologi serta topik berkaitan sains hayat dalam kajian Master anda yang lebih lanjut.

Kandungan kajian

Anda akan mendapat pengetahuan asas mengenai kimia dan biokimia. Tambahan pula, anda akan diperkenalkan kepada sains bahan dan teknologi polimer, bahan mentah semulajadi yang berkaitan, reka bentuk produk, dan proses perindustrian yang berkaitan. Pengetahuan anda akan akhirnya digabungkan dalam tesis Sarjana Muda dengan topik yang berkaitan dengan pengajian anda.

Struktur kajian

Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS) terdiri daripada kajian asas program (65 ECTS matematik, pengaturcaraan, kejuruteraan dan pengurusan industri, bahasa wajib, kajian Aalto , orientasi), kejuruteraan kimia utama (65 ECTS termasuk tesis BSc dan seminar) , kecil (20-25 ECTS) dan kajian elektif (25-30 ECTS).

Bahasa pengajaran

Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud bahawa semua kursus dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi di Finland, ia juga boleh mengkaji 20-25 mata pelajaran kredit kecil gelaran sarjana muda dalam bahasa Finland.

Pengajian di peringkat tuan juga boleh diselesaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Kelayakan

Dengan melengkapkan Program Bachelor Aalto dalam Sains dan Teknologi, anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi) (180 ECTS), atau tekniikan kandidaatti dalam bahasa Finland. Ijazah ini dirancang untuk disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

Selepas tamat pengajian dari Program BSc, pelajar secara automatik mempunyai hak untuk meneruskan pengajian dalam program sarjana yang dipilih. Dengan melengkapkan program Sarjana dalam bidang Teknologi di Aalto University , anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Sains (Teknologi) (120 ECTS), atau diploma-insinööri dalam bahasa Finland.

Pilihan kajian lanjut

Selepas tamat pengajian dari Kejuruteraan Kimia utama dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi, anda secara langsung berhak untuk memasuki jurusan MSc berikut.

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Kimia, Biokimia dan Bahan (Sekolah CHEM):

  • Penapisan biomas
  • Bioteknologi
  • Kimia
  • Kejuruteraan Serat dan Polimer
  • Pemprosesan Logam Mapan

Program Sarjana dalam Teknologi Sains Hayat (Sekolah SCI):

  • Kejuruteraan Biosistem dan Biomaterial.

Dengan beberapa kursus tambahan (bercakap dalam bahasa Finland), pelajar juga boleh dipilih untuk jurusan peringkat Sarjana lain dalam Program Sarjana Kejuruteraan Kimia, Biokimia dan Bahan.

Graduan boleh bekerja di antara sains semulajadi, kejuruteraan dan pengkomputeran dalam industri kejuruteraan kimia atau bioteknologi atau dalam bidang yang berkaitan dengan sains hayat.

Yuran tuisyen

Pelajar bukan-EU / EEA yang dipilih untuk majoriti Kejuruteraan Kimia akan dikenakan yuran tuisyen sebanyak € 12000 bagi setiap tahun akademik. Mereka layak memohon biasiswa yang dianugerahkan daripada program Aalto University Scholarship.

Pengantarabangsaan

Persekitaran kajian di Aalto University sangat bersifat antarabangsa dan kajian dilakukan dalam kumpulan multikultural.

Aalto University juga menawarkan pelbagai peluang untuk membangunkan kecekapan global seseorang dengan contohnya, menyelesaikan sebahagian darjah di luar negara di universiti rakan kongsi antarabangsa (kajian pertukaran), mengambil kursus musim panas di luar negara atau bertindak sebagai tutor untuk pelajar tahun pertama.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Baca lebih lanjut

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Baca Ringkas
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Lagi Kurang