Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Elektrik

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik adalah program ijazah profesional yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam kejuruteraan elektrik. Ijazah ini menyediakan pelajar dengan kemahiran teknikal dan pengurusan yang diperlukan untuk memasuki tenaga kerja dalam aplikasi reka bentuk, pemasangan, pembuatan, operasi, dan penyelenggaraan sistem elektrik. Pelajar memperoleh pengalaman bersendirian di seluruh program dan mempelajari asas elektronik, matematik, fizik, kimia, sistem kawalan dan pengkomputeran yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah dunia nyata dengan cara yang beretika dan bertanggungjawab secara sosial. Pelajar akan mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk membina, mengilang, mengendali, menyelenggara dan memperbaiki sistem elektrik yang rumit. Graduan akan mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat dan mampu berkomunikasi dengan pelbagai penonton, serta keupayaan untuk bekerja sebagai ahli produktif pasukan interdisipliner.119767_17542143444_002aae1491_z.jpg

Objektif Program

Sediakan graduan kerjaya sebagai jurutera elektrik profesional.

Graduan akan dapat:

 1. Berjaya menjalankan kejuruteraan elektrik untuk berkhidmat kepada industri negeri dan serantau, agensi kerajaan atau industri nasional dan antarabangsa.
 2. Menyediakan penyelesaian kepada masalah yang mencabar dalam profesion mereka dengan menggunakan teori dan prinsip kejuruteraan elektrik.
 3. Berkomunikasi dengan berkesan, bekerjasama dan menunjukkan tahap profesionalisme dan tanggungjawab etika yang tinggi.
 4. Mencapai kejayaan peribadi dan profesional dengan kesedaran dan komitmen terhadap tanggungjawab etika dan sosial mereka, baik sebagai individu dan persekitaran pasukan.

Apa yang boleh saya lakukan dengan perkara ini?

Jurutera elektrik merancang dan membina komponen kritikal pelbagai sistem komunikasi dan infrastruktur, termasuk peranti pengkomputeran seperti komputer riba dan telefon pintar.

Tawaran kursus yang unik

 • Sistem Kawalan Lanjutan
 • Asas CAD / CAM
 • Litar
 • Sistem Komunikasi
 • Sistem Logik Digital dan Komputer
 • Struktur Diskret
 • Ekonomi untuk Jurutera
 • Sistem Instrumentasi dan Kawalan
 • Kaedah Matematik untuk Kejuruteraan dan Fizik
 • Sistem operasi
 • Sistem Kuasa
 • Pengaturcaraan di MATLAB
 • Isyarat dan Sistem
 • Peranti Negeri Pepejal119762_17977379638_21a5d75333_z.jpg

Hasil Pelajar Program

Pelajar kemahiran yang akan dimiliki semasa tamat pengajian termasuk:

 1. Keupayaan untuk mengenal pasti, merumuskan, dan menyelesaikan masalah kejuruteraan yang kompleks dengan menggunakan prinsip kejuruteraan, sains, dan matematik.
 2. Keupayaan untuk menggunakan reka bentuk kejuruteraan untuk menghasilkan penyelesaian yang memenuhi keperluan tertentu dengan pertimbangan kesihatan awam, keselamatan, dan kebajikan, serta faktor global, budaya, sosial, alam sekitar dan ekonomi.
 3. Keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan dengan pelbagai penonton.
 4. Keupayaan untuk mengenali tanggungjawab etika dan profesional dalam situasi kejuruteraan dan membuat pertimbangan yang bermaklumat, yang mesti mempertimbangkan kesan penyelesaian kejuruteraan dalam konteks global, ekonomi, alam sekitar dan sosial.
 5. Keupayaan untuk berfungsi dengan berkesan pada satu pasukan yang bersama-sama memberikan kepimpinan, mewujudkan persekitaran bersama dan inklusif, mewujudkan matlamat, merancang tugas, dan memenuhi objektif.
 6. Keupayaan untuk membangun dan menjalankan eksperimen yang sesuai, menganalisis dan mentafsir data, dan menggunakan penghakiman kejuruteraan untuk membuat kesimpulan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around ... Baca lebih lanjut

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around you-you'll be expected to become an active citizen. Baca Ringkas