Sarjana Muda Sains / Sains Sosial (Kepujian) dalam Geografi / Sejarah / Pengajian Pengajian Sosiologi dan Liberal (Gelaran Dua Kali)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pelajar yang berminat dalam program ini akan diterima melalui skim kemasukan yang luas. Pelajar akan diberi latihan sains sosial yang luas dan pengetahuan teori dan praktikal mengenai amalan pendidikan dalam tahun pertama pengajian mereka. Sebelum kemajuan ke Tahun 2, pelajar akan ditugaskan ke salah satu jurusan dengan permohonan dalaman dan mendaftar dalam salah satu program berikut dengan sewajarnya:

  • Sarjana Muda Sastera (Kepujian) dalam Sejarah dan Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) Pengajian Pengajian Liberal
  • Sarjana Muda Sains Sosial (Kepujian) dalam Geografi dan Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) Pengajian Pengajian Liberal
  • Sarjana Muda Sains Sosial (Kepujian) dalam Sosiologi dan Sarjana Muda Pendidikan (Kepujian) Pengajian Pengajian Liberal

Penerangan Program

Ini adalah program lima tahun sepenuh masa, menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran dalam disiplin akademik Pendidikan dan Geografi / Sejarah / Sosiologi. Graduan akan menerima kelulusan pengajaran yang diiktiraf. Sebagai tambahan kepada dua disiplin akademik, pelajar juga akan didedahkan kepada pengetahuan dan kemahiran bidang lain melalui komponen Pendidikan dan Elektif Umum program.

Kebanyakan kursus di kampus diajar dengan gabungan perbincangan-perbincangan dan seminar. Beberapa kursus akan diadakan pada waktu petang dan pagi Sabtu. Pembelajaran yang dicampur juga lazim digunakan. Untuk Amalan Lapangan di sekolah, pelajar akan diawasi di tempat oleh mentor sekolah dan dinilai oleh penyelia dari Jabatan Pengajian Pendidikan. Pelajar juga akan diperhatikan oleh rakan sebaya.

Semasa tahun ke 5 pengajian, pelajar melengkapkan Projek Kepujian mereka di bawah bimbingan Jabatan Geografi / Sejarah / Sosiologi.

Ciri-ciri yang unik

Pelajar ijazah berganda mempunyai "identiti ganda" kerana mereka berpendidikan dalam Pendidikan dan satu lagi disiplin Sains Sosial. Mereka mengambil kursus Geografi / Sejarah / Sosiologi bersama mereka yang major dalam "ijazah tunggal" ini. Untuk kursus Pendidikan, pelajar dari pelbagai majors (Geografi / Sejarah / Sosiologi) akan bekerjasama, memberikan mereka banyak peluang untuk berkongsi pengetahuan dan pandangan mereka yang diperoleh daripada Majors.

Pengalaman Pembelajaran Pelajar


Universiti menyediakan peluang yang mencukupi untuk latihan magister tempatan dan asing, lawatan belajar dan pertukaran luar negara. Amalan Lapangan di sekolah tempatan adalah elemen penting dalam gelar BEd dalam program ini dan pelajar mesti menyelesaikannya dengan memuaskan. Amalan Lapangan terdiri daripada dua komponen: Pengalaman Sekolah dan Amalan Pengajaran yang Diawasi. Sila rujuk laman web program untuk maklumat lanjut.

Peluang kerjaya


Graduan akan mendapat kelulusan pengajaran yang diiktiraf. Selain menyertai sektor pendidikan, mereka juga dapat memulakan kerjaya di sektor perniagaan, perkhidmatan awam, atau pertubuhan masyarakat sivil yang lain.

Kemasukan

Pemohon mesti memenuhi keperluan universiti am dan keperluan khusus program ini. Untuk butiran, sila pergi ke http://admissions.hkbu.edu.hk/en/.

Bayaran

Yuran pengajian program sarjana sepenuh masa untuk tahun 2020-21 adalah HK $ 42,100 untuk pelajar tempatan dan HK $ 140,000 untuk pelajar bukan tempatan * masing-masing. Bayaran hendaklah dibayar dalam dua ansuran yang sama. (Kadar penukaran mata wang: US $ 1 = HK $ 7.8)

Sebab-sebab Memilih Hong Kong sebagai Destinasi Kajian

1.Bahagian daripada "Pengembaraan Cina" dengan warisan Barat

2. Pembelajaran bahasa dan budaya Cina

3. Menarik dan bertenaga bandar dengan banyak yang perlu dilakukan

4. Banyak syarikat multinasional yang berpusat di Hong Kong

5.Window ke China

6. Laluan ke Asia Tenggara

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & Health, Social Work, and Sociology. Baca Ringkas