Baca keterangan rasmi

CS @ UCM - Sediakan Kejayaan Kerjaya

Program Sains Komputer (CS) di University of Central Missouri mempunyai lebih dari 45 tahun sejarah kecemerlangan akademik. Ini adalah jabatan yang menarik dan berkembang yang mempunyai pendekatan yang seimbang untuk pengajaran dan aktiviti ilmiah. Kami menawarkan program sarjana dalam Pembangunan Perisian, Sains Komputer, Rangkaian Komputer, Pembangunan Permainan, dan Sains Data. Pelajar yang melengkapkan program ini terus berkerjasama sebagai jurutera perisian, pengaturcara, pengurus projek, pereka, perunding atau arkitek yang mencipta perisian serta pakar komputer yang mentadbir sistem pangkalan data dan rangkaian. Kurikulum program menyediakan latihan tangan dalam sains komputer, pembangunan perisian dan reka bentuk sistem, dan direka mengikut garis panduan kurikulum Persatuan untuk Pengkomputeran Mesin. Kami menyediakan pendidikan yang tidak dapat ditandingi kepada pelajar di rantau ini, dan kami berbangga dengannya. Dengan permintaan tenaga teknikal yang berkelayakan jauh melebihi bekalan yang ada, peluang yang menanti graduan sains komputer hampir tidak terbatas.

Apa yang akan saya pelajari?

Pembangunan Perisian menekankan pembangunan aplikasi dunia sebenar, dari bawah ke atas. Anda akan dilengkapi untuk menyelesaikan pelbagai masalah dalam industri dengan menggunakan kemahiran dalam pembangunan aplikasi, banyak bahasa pengaturcaraan, seperti C # dan .NET, Java, C, HTML, JavaScript, Visual Basic. Reka bentuk dan penciptaan aplikasi lanjutan dan penyelesaian sistem yang besar menggunakan teknologi pangkalan data, sistem pengendalian, pengaturcaraan yang selamat, rangkaian, dan kejuruteraan perisian, adalah fokus pilihan ini.

UOCM101A

Beasiswa dan Bantuan Kewangan

Pelbagai biasiswa disediakan khusus untuk jurusan Sains Komputer. Di samping itu, terdapat peluang berbayar untuk bekerja sebagai tutor atau pembantu pengajar.

4408_rsz_d04136634_060.jpg

Kemudahan Pengkomputeran

Program ini mempunyai makmal pengkomputeran yang terkini untuk menyokong kedua-dua arahan dan keperluan penyelidikan. Makmal utama untuk program sains komputer terdiri daripada empat puluh komputer Dell yang menjalankan kedua-dua sistem operasi Windows dan Linux. Enam bilik darjah komputer, dengan lebih daripada tiga puluh komputer setiap satu, sesuai untuk kelas atas dan sesi makmal khas. Komputer makmal dinaik taraf secara berkala. Tiga bidang umum pelajar menyediakan ruang bagi pelajar untuk bekerjasama dalam kerja rumah dan projek, serta berehat di antara kelas. Bilik-bilik ini terletak berhampiran dengan pejabat fakulti untuk membantu mewujudkan komuniti pelajar.

Program ini berusaha untuk menyediakan pelajar-pelajar kami dengan teknologi terkini. Kami menawarkan platform Windows dan Linux supaya pelajar kami bersedia untuk kerjaya sebagai perisian profesional di bawah dua platform standard industri terkemuka. Program ini adalah ahli Imagine Microsoft, Akademi Oracle dan Program Akademik VMWare.

Melibatkan diri!

Terokai Sains Komputer di luar bilik darjah dengan menyertai organisasi pelajar Sains Komputer. Ini termasuk:

  • Upsilon Pi Epsilon, sebuah masyarakat penghormatan untuk bidang Pengkomputeran dan Maklumat, dan
  • satu bab pelajar Persatuan Jentera Pengkomputeran

Dengan menyertai organisasi ini, anda akan belajar dari penceramah tetamu, menghadiri persidangan serantau dan kebangsaan, dan mengambil bahagian dalam program negara dan / atau kebangsaan

UOCM104a

Kerjaya dalam Sains Komputer

Pasaran kerja Sains Komputer berkembang pesat. Permintaan untuk profesional komputer di Amerika Syarikat dan Missouri berkembang lebih cepat daripada universiti yang boleh menghasilkan graduan.

Majalah Money baru-baru ini menduduki Analis Sistem Komputer sebagai No. 3 dari pekerjaan terbaik di Amerika 2016. Banyak pekerjaan berkaitan komputer juga dalam senarai. Tidak hairanlah bahawa Kiplinger baru-baru ini juga menduduki Program Sains Komputer sebagai jurusan perguruan tinggi No 1 terbaik untuk kerjaya yang lumayan. Careerbuilder.com mengetengahkan kejuruteraan perisian sebagai salah satu pekerjaan terbaik pada tahun 2015. Graduan dari program sains komputer telah lama diketahui bahawa CS membawa kepada pekerjaan dan karier yang hebat.

Di sini di University of Central Missouri , penempatan pekerjaan para graduan kami sangat baik. Menurut laporan baru-baru ini dari Office of Career Services di UCM, pelajar sains komputer kami adalah antara yang paling berjaya dalam mencari pekerjaan. Graduan sains komputer kami bekerja di syarikat seperti Microsoft, Garmin, Amazon, AT

Akhirnya, perbincangan wang! Menurut Persatuan Kolej Kebangsaan

Program Penyelesaian di Sidang Kemuncak Lee

Sekolah ini menawarkan program penyelesaian untuk Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer - Pilihan Pembangunan Perisian dan Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Perisian di UCM - Sidang Kemuncak Lee. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Profesor Belinda Copus di copus@ucmo.edu.

Program diajar dalam:
English
University of Central Missouri

Lihat 25 lagi program yang ditawarkan oleh University of Central Missouri »

Tarikh Akhir Kemaskini October 14, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mei 13, 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
451 USD
Residen Missouri: $ 225.65 / jam kredit. Bukan Pemastautin: $ 451.30 / jam kredit. Setiap jam kredit tidak termasuk yuran mandatori, perumahan atau buku teks.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mei 13, 2019
End Date
Apr. 30, 2023
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
End Date
Julai 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
End Date
Dis. 31, 2022
Tarikh tutup permohonan

Mei 13, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 30, 2023

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 31, 2022

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis. 31, 2022