Sarjana muda sains gunaan dalam makanan dan perniagaan pengurusan

Umum

Penerangan Program

Perhatian baru-baru ini kepada hak pengguna, liabiliti produk, piawaian makanan dan peningkatan kepentingan awam dalam kesihatan dan pemakanan telah menyebabkan permintaan komersial untuk graduan yang kompeten dalam bidang Pengajian Makanan, Sains dan Teknologi Makanan, Keselamatan Makanan, Kualiti Makanan, Perniagaan & Pengurusan, Makanan Kaedah Pengeluaran dan Pemakanan. Yang B.Appl.Sc Pengurusan Makanan & Perniagaan direka untuk memenuhi keperluan ini dengan menyediakan industri dengan graduan pelbagai kemahiran yang boleh membantu mereka bersaing dengan jayanya dalam pasaran yang semakin kompetitif dan global. The B.Appl.Scis program ijazah kepujian sepenuh masa yang menggabungkan makanan dan kemahiran masakan, teknologi makanan, pembangunan produk makanan dan sciencewith pengurusan perniagaan dan pemasaran sementara menawarkan pelajar penempatan di tempat ketiga tahun untuk menggunakan kemahiran mereka untuk tempat kerja.

Kursus ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai minat yang tinggi dalam makanan dan pembangunan produk makanan, pemakanan dan kesihatan dan untuk pelajar yang berminat untuk membangunkan pelbagai jenis kemahiran keusahawanan dan kepintaran perniagaan.

The B.Appl.Sc dalam Makanan dan Pengurusan Perniagaan ialah 4 tahun, Aras 8, kursus Ijazah Sarjana Muda Kepujian. Tahun 1 pelajar akan belajar pelbagai modul pengenalan termasuk Penyediaan Makanan, Kemahiran Masakan dan Sains yang terdiri daripada kelas amali disokong oleh kuliah teori. Kawasan lagi kajian termasuk Pemakanan, Diet dan Kesihatan, Kewangan, Pemasaran, Perniagaan Managementand ICT.

Dalam Tahun 2 pelajar akan membina pengetahuan asas bagi Tahun 1 dan akan menjalankan kajian dalam bidang Kemahiran Gunaan Masak-memasak, Makanan Creative Design, Pemakanan, Sains Makanan, Kewangan, Pemasaran dan Pengurusan Perniagaan.

Dalam Tahun 3 pelajar akan meningkatkan lagi makanan dan perniagaan mereka pengetahuan dalam bidang Makanan Inovasi Produk dan Pembangunan, Pemakanan dan Analisis Deria Makanan, Pemasaran dan Pembangunan Enterprise Baru. Selain itu, Tahun 3 program yang menggabungkan kemungkinan penempatan 20 minggu berstruktur di peringkat nasional mahupun di peringkat antarabangsa dalam pelbagai industri makanan dan organisasi berkaitan makanan.

Dalam Tahun 4 pembelajaran pelajar akan memberi tumpuan kepada kemahiran utama yang berkaitan dengan Pengurusan Mutu Makanan, Pemprosesan Makanan Inovasi, Pengurusan Strategik, Pengurusan Sumber Manusia dan Kemahiran Penyelidikan. Pelajar juga akan menerima keselamatan makanan dan latihan standard kualiti dalam prinsip-prinsip HACCP dan BRC Apakah kriteria kemasukan program untuk Pelajar Antarabangsa? • 70% atau lebih tinggi dalam mata pelajaran High School Peperiksaan • A Makmal Sains dalam perlawanan akhir Peperiksaan High School (salah satu daripada Fizik, Kimia, Biologi atau Setaraf). • Skor daripada 6.5 dalam Peperiksaan IELTS (http://www.ielts.org/ untuk maklumat mengenai ujian IELTS) atau setaraf skor Bahasa Inggeris (Cambridge atau TOEFL) • Borang permohonan yang lengkap yang merangkumi pernyataan personal (300 patah perkataan) • dua rujukan untuk menyokong permohonan Kriteria Pemilihan borang permohonan; semakan semula keputusan peperiksaan sekolah tinggi; bukti Skor Bahasa Inggeris dan pernyataan personal.

Peluang pekerjaan selepas tamat pengajian • Pengeluaran Makanan & Inovasi • Pembangunan Produk Baru dalam Industri Makanan • Kawalan Kualiti • Deria Analisis • Marketing / Sales • Penyeliaan dan Pengurusan dalam Industri Makanan • Ditubuhkan sendiri perusahaan Makanan / Minuman • Consultancy & Penyelidikan

Tarikh Akhir Kemaskini May 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

St. Angela’s College, Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway, is a provider of University-level education and research in the North West of Ireland. As a College within the w ... Baca lebih lanjut

St. Angela’s College, Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway, is a provider of University-level education and research in the North West of Ireland. As a College within the wider National University network we are a dynamic, fast-growing educational institution that recognises our strategic location in Sligo and the North West. We are fully responsive to the local/regional needs and aware of our contribution not only to University-level education but to the social and economic development of the region. Baca Ringkas