Sarjana muda sains dalam penulisan kreatif untuk hiburan

Umum

Penerangan Program

penulisan kreatif

Semuanya bermula dengan cerita yang hebat. Sama ada filem atau televisyen menunjukkan, permainan video atau komersial yang, keping paling berjaya media adalah mereka yang memberitahu cerita menarik dan menarik, cerita-cerita yang menarik perhatian anda, mencetuskan imaginasi anda, dan mencetuskan emosi anda.

Sail Full Penulisan Kreatif untuk Hiburan Sarjana Muda Seni Halus program ijazah direka untuk membantu pelajar menyempurnakan kebolehan bercerita mereka, dengan penekanan kepada menulis untuk media visual, termasuk penulisan skrip dan screenwriting. Sepanjang perjalanan program 20 bulan, anda akan mengasah kemahiran menulis anda melalui pelbagai latihan, tugasan, dan projek-projek yang menyediakan anda untuk memenuhi keperluan industri yang memerlukan berwawasan kreatif.

The Penulisan Kreatif untuk program ijazah Sarjana Muda Hiburan menekankan keperluan industri hiburan untuk mendapatkan pendekatan Transmedia dengan penghapusan; idea boleh bermula sebagai skrip untuk rancangan televisyen, tetapi ia juga perlu mampu untuk menyertai saluran penghantaran lain seperti peranti mudah alih, laman web, dan banyak lagi. Sebagai pelajar dalam program ini, anda akan belajar bagaimana asas-asas tertentu penulisan terpakai bagi semua platform, serta penyesuaian bahawa setiap saluran yang berbeza memerlukan.

Anda akan mengambil bahagian dalam pelbagai penulisan bengkel yang direka untuk menguatkan kebolehan anda dalam pelbagai format dan genre, termasuk komedi, seram, misteri, tergantung, fantasi, dan fiksyen sains. Anda juga akan mempelajari pelbagai penerbitan dan pengedaran saluran yang ada kepada penulis hari ini, dan juga alat-alat yang profesional dan pendekatan yang perlu untuk memasarkan diri anda dalam industri ini, sama ada sebagai penulis bebas atau sebagai sebahagian daripada entiti korporat yang lebih besar. Sepanjang program ini, anda akan membangunkan portfolio peribadi anda sendiri yang bukan sahaja akan memaparkan kemahiran menulis anda, tetapi juga membantu anda mewujudkan diri anda sebagai seorang profesional yang kreatif.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking ... Baca lebih lanjut

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking, or the business behind entertainment, an education at Full Sail University can prepare students for a career path doing what they love. Baca Ringkas