Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Hotel dan Restoran

Umum

Penerangan Program

Program ini direka untuk mengintegrasikan teori dan kemahiran teknikal untuk melengkapkan pelajar dengan pengurusan dan perkhidmatan orientasi yang kuat diperlukan dalam menjalankan perniagaan dalam industri hospitaliti setanding dengan standard yang semakin mencabar hospitaliti global. Teori dan konsep berpasangan dengan realistik dan meluas latihan amali di makmal pengeluaran makanan yang lengkap kami, bilik mock-up, bar, ruang makan dan kemudahan lain. Siswazah dari program ini akan mempunyai peluang kerjaya dalam hospitaliti, makanan dan minuman, dan perjalanan dan industri pelancongan seperti hotel, restoran, kapal mewah, syarikat penerbangan, riadah dan rekreasi, pusat peranginan, dan lain-lain industri perkhidmatan yang berkaitan.

Misi

ETYSBM komited kepada pembangunan pelajar untuk menjadi alat untuk pertumbuhan dan pembangunan di negara ini. MIT-YSBM akan mengasah kemahiran dan membangunkan sahsiah pelajar agar mereka akan menjadi agen perubahan positif dalam komuniti perniagaan dan masyarakat amnya. ETYSBM The membayangkan pelajar untuk menjadi pemimpin teliti dan bertanggungjawab. Mereka akan berusaha untuk memperbaiki kehidupan pemegang saham mereka melalui amalan-amalan pengurusan yang baik. Mereka akan berusaha untuk memberi peluang kepada diri sendiri dan orang lain melalui perusahaan. Mereka akan menjadi hati nurani organisasi mereka sebagai warga korporat melalui pematuhan tanpa kompromi kepada nilai-nilai etika. Mereka akan menjadi contoh teladan yang baik kepada seluruh masyarakat sebagai pemimpin perniagaan dan profesional.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded on January 25, 1925, Mapúa University (formerly Mapúa Institute of Technology) remains the leading technological academic institution and biggest engineering school in the Philippines.

Founded on January 25, 1925, Mapúa University (formerly Mapúa Institute of Technology) remains the leading technological academic institution and biggest engineering school in the Philippines. Baca Ringkas