Sarjana Muda Sains dalam Sains & Teknologi Makanan

Kursus ini telah direka untuk mempunyai pengetahuan yang mendalam dan memahami subjek dengan fleksibiliti dan pilihan.

Kelayakan

Sr. menengah (10 + 2) dengan 55% markah dengan Phy, Chem, Matematik, Bio atau bioteknologi sebagai Kemahiran berkenaan dalam komunikasi bahasa Inggeris.

Prosedur Kemasukan

Melalui Aplikasi diikuti dengan Ujian Bertulis dan Interaksi peribadi.

Kerjaya dan Penempatan

Siswazah boleh meneruskan M.Sc. diikuti oleh M. Phil. / Ph.D. atau ijazah pengurusan.

Garis Panduan Kemasukan

  • Kriteria pemeriksaan pra-kelayakan untuk program Under Siswazah Kelas ke-12 dari mana-mana papan diiktiraf India. Bagi warga asing, kelayakan pra untuk program Under Siswazah adalah sijil bersamaan dengan Kelas peperiksaan ke-12 di negara ini dan memenuhi kriteria yang setara Persatuan Universiti India.
  • Kriteria pra-kelayakan untuk program Siswazah adalah tamat pengajian dari mana-mana universiti yang diiktiraf di India. Bagi warga asing, kriteria pra-kelayakan untuk program Siswazah adalah ijazah yang dianugerahkan oleh Universiti di negara tertentu dan memenuhi kriteria yang setara 'Persatuan Universiti India.
  • Pemohon yang telah muncul peperiksaan akhir mereka tamat pengajian tahun dalam tahun 2015 juga boleh memohon untuk kemasukan ke program Siswazah.
  • Universiti berhak untuk menilai keupayaan calon melalui GD / PI sebelum dimasukkan akhir.
  • TOEFL / IELTS adalah wajib bagi warga asing yang tidak mempunyai bahasa Inggeris sebagai bahasa utama dalam pengajaran dan peperiksaan.
  • Untuk layak untuk kemasukan dalam Sharda University dalam program Under Siswazah, maka pemohon mesti melengkapkan 17 tahun pada 31 Disember tahun akademik di mana mereka memohon kemasukan.
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 23 lagi program yang ditawarkan oleh Sharda University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Julai 2020
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2020
Tarikh tutup permohonan

Julai 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date