Sarjana Muda Sains dalam bidang komunikasi massa

Umum

Penerangan Program

Dialu-alukan untuk peluang untuk pengalaman pembelajaran yang unik dengan kurikulum yang mencabar yang boleh membuat anda membawa mana-mana sahaja di dunia. kampus dan bandar lokasi tenang kami mempunyai selama ini menarik ahli akademik terkemuka reputasi terkenal yang telah menjadi kuat dalam kedudukannya lima fakulti kami Pertanian & Teknologi Pertanian, Kesenian & Pendidikan, Asas dan Sains Gunaan, Sosial dan Sains Pengurusan, Kejuruteraan dan Undang-undang.

Memilih di mana untuk menghabiskan tahun universiti anda boleh menarik dan juga mencabar. Pada Benson Idahosa University anda akan mencari jumlah pengalaman universiti.

Tetapi kamu tidak tahu bahawa kami adalah sekolah yang besar dengan melawat kampus kami. Mungkin ia adalah kelas kecil atau persekitaran memupuk. Mungkin ia adalah suasana bandar yang indah atau rasa kecil-bandar Benin. Apa pun, anda akan merasa seperti di rumah.

Permulaan kuat kuasa Kemasukan

Proses kemasukan sarjana muda bermula dari bulan Mei - September 30 setiap tahun. Proses ini bermula dengan pelajar bakal mendapatkan borang kemasukan Universiti kami dari mana-mana pusat perhubungan kami di Port-Harcourt, Abuja, Lagos, Warri dan Pejabat kampus University pada Ugbor Road, GRA, Benin City dengan kos Kemasukan (N7000 ) tujuh ribu naira sahaja.

Syarat Kemasukan Am untuk Program Prasiswazah

Syarat kemasukan minimum ke dalam mana-mana program ijazah underlisted ialah lima (5) Pas kredit O'level termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris dalam mata pelajaran yang berkaitan seperti yang dinyatakan dalam risalah UTME semasa, yang diperolehi pada tidak lebih daripada dua persidangan, di mana-mana peperiksaan berikut WASSCE, NECO atau yang setaraf dengannya.

Ia adalah mandatori bahawa bakal pelajar telah mendaftar untuk, dan lulus UTME semasa. proses penyertaan langsung untuk berniat pelajar Diploma atau NCE juga disediakan.

CATATAN:

Calon-calon yang tidak memilih Benson Idahosa University di UTME mereka boleh dikenakan. universiti memberikan proses rombakan, untuk menukar University of 1st Choice ke Benson Idahosa University, tanpa sebarang kos kepada pemohon.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Benson Idahosa University aspires to be model for Academics, Professionals and Entrepreneurs, who will be effective disciples for Christ by excelling in their professional fields. It will be distingui ... Baca lebih lanjut

Benson Idahosa University aspires to be model for Academics, Professionals and Entrepreneurs, who will be effective disciples for Christ by excelling in their professional fields. It will be distinguished by high performance in interdisciplinary research, addressing national and international problems, eliminating wrong behavioural patterns among students and becoming a storehouse of knowledge to be used for benefit of mankind on Christian ethical principles designed to change the nation and the continent by changing one student’s life at a time. Baca Ringkas