Sarjana Muda Sains dalam bidang kejuruteraan komputer

Mahidol University International College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Sains dalam bidang kejuruteraan komputer

Mahidol University International College

Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Komputer


Kejuruteraan Komputer adalah disiplin yang merangkumi bidang sains dan teknologi reka bentuk, pembinaan, pelaksanaan dan penyelenggaraan perisian dan perkakasan komponen sistem pengkomputeran moden dan peralatan komputer yang dikawal. Walaupun kejuruteraan komputer secara tradisinya dilihat sebagai gabungan sains komputer dan kejuruteraan elektrik, ia telah berkembang sejak tiga dekad yang lalu sebagai satu disiplin berasingan tetapi berkait rapat. The Computer Engineering Major menawarkan pelajarnya kurikulum dibumikan dalam teori-teori dan prinsip-prinsip pengkomputeran, matematik, sains dan kejuruteraan dan terpakai mereka teori dan prinsip-prinsip untuk menyelesaikan masalah teknikal melalui reka bentuk komputer, perkakasan, perisian, rangkaian dan proses.

&nbsp


Peluang kerjaya


Semakin, jurutera komputer yang terlibat dalam reka bentuk sistem berasaskan komputer untuk memenuhi keperluan permohonan yang khusus dan tertentu, terutamanya dalam industri komputer, aeroangkasa, telekomunikasi, pengeluaran kuasa, pembuatan, pertahanan dan elektronik. Satu pelbagai sistem teknologi yang kompleks, seperti penjanaan kuasa dan sistem pengedaran dan pemprosesan dan pembuatan moden tumbuh-tumbuhan, bergantung kepada sistem komputer yang direka dan dibangunkan oleh jurutera komputer.

&nbsp

&nbsp

Kemasukan Syarat


Untuk Pemohon Biasa


Pemohon hendaklah melengkapkan sekolah tinggi (M.6) Sijil atau yang setaraf dengannya seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.
Pemohon perlu menunjukkan kecekapan Bahasa Inggeris: skor TOEFL 79 atau di atas, yang IELTS (band akademik) skor 6.0 atau ke atas, skor SAT1 1650 dengan skor Matematik sekurang-kurangnya 580.


Pemohon dikehendaki untuk menduduki peperiksaan bertulis termasuk Bahasa Inggeris (ITP TOEFL dan Penulisan), Matematik, Sains Am dan Hal Ehwal Semasa. Jika mereka berjaya dengan peperiksaan bertulis, mereka akan dipanggil untuk temuduga.


Nota: Pemohon yang kemahiran bahasa Inggeris tidak mencukupi untuk penerimaan segera mungkin dinasihatkan untuk belajar di Pusat Persediaan Bahasa dan Matematik (PC). Pemohon yang berjaya melengkapkan keperluan PC akan layak untuk diterima ke program pengajian MUIC biasa dalam trimester berikut. MUIC juga menawarkan "Program Intensif Bahasa Inggeris" Kursus untuk pelajar bersedia untuk mengambil English peperiksaan kemasukan kolej.

&nbsp


Untuk Pemohon Antarabangsa


Calon-calon antarabangsa yang berminat boleh memohon 3 kali setahun melalui Seksyen Kemasukan. Pemohon mestilah telah menamatkan pendidikan sekolah tinggi atau yang setaraf mereka ke sekolah tinggi seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.


Jika sekolah Sijil / diploma tidak dalam bahasa Inggeris, penterjemahan Bahasa Inggeris diperakui dokumen itu perlu diatur dan dikemukakan kepada Kementerian Pendidikan di Thailand untuk melihat jika ia boleh diterima.


Calon-calon yang berbahasa Inggeris bukan asal perlu mengemukakan skor TOEFL (skor IBT sekurang-kurangnya 79 dengan skor sekurang-kurangnya 25 secara bertulis) atau skor IELTS (6.0 & ke atas dengan menulis 6.0) atau skor SAT (1650 dengan skor Matematik 580 atau di atas).


Setelah calon yang diterima secara rasmi sebagai pelajar sepenuh masa, mereka dikehendaki untuk menduduki penulisan Bahasa Inggeris dan ujian penempatan Matematik untuk melihat mana peringkat mereka boleh mendaftar untuk.

&nbsp

Jadual Permohonan

Untuk Pemohon Antarabangsa (Tahun Akademik 2013-2014)

Kemasukan pertama

Tempoh Permohonan

1 Mei - 30 JUN, 2013

Tarikh Pengumuman

29 Julai 2013

Arahan Bermula

September 16, 2013

&nbsp

Kemasukan kedua

Tempoh Permohonan

1 Ogos - 30 SEPTEMBER, 2013

Tarikh Pengumuman

November 4, 2013

Arahan Bermula

6 Jan 2014

&nbsp

Kemasukan ketiga

Tempoh Permohonan

Disember 1,2013 - Januari31, 2014

Tarikh Pengumuman

17 Feb 2014

Arahan Bermula

April 21, 2014

Nota:

Semua pelajar sepenuh masa baru di luar negara hendaklah melaporkan kepada Pejabat Kemasukan.

Jadual permohonan adalah tertakluk kepada perubahan.

&nbsp

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Encik Nutthaboon Pornratthanacharoen

E-mel: nutthaboon.por@mahidol.ac.ke-

Hubungi: 66818286209

Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jun 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Thailand - Bangkok
Tarikh mula : Jun 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jun 2019
Thailand - Bangkok
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat