Read the Official Description

f

Awak akan belajar

jurutera alam sekitar menyelesaikan masalah kualiti alam sekitar. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk membuat air yang selamat untuk diminum dan selamat untuk melepaskan kembali ke alam sekitar. Pelajar juga belajar bagaimana manusia dan alam sekitar yang terjejas oleh aktiviti manusia dan proses semula jadi yang menghasilkan pencemaran atau kesan buruk lain. pelajar kejuruteraan alam sekitar secara aktif terlibat dalam membangunkan cara-cara untuk menukar bahan-bahan buangan ke dalam produk yang berguna, terutamanya tenaga boleh diperbaharui. Selain daripada masalah tradisional yang berkaitan dengan pencemaran air dan udara dari bandar-bandar dan kilang-kilang, jurutera alam sekitar adalah terlibat dengan tenaga boleh diperbaharui dan meningkatkan kualiti hidup bandar dan luar bandar. Program kejuruteraan alam sekitar adalah untuk pelajar yang menikmati sains, adalah matematik condong dan mempunyai semangat untuk menjadikan Bumi lebih bersih, lebih selamat, tempat yang lebih baik.

Anda Akan Alami

Program kejuruteraan alam sekitar menawarkan pelbagai peluang kepada pelajar untuk terlibat dalam projek-projek bermula tahun bayat mereka. Jabatan ini menyediakan projek khidmat kepada masyarakat dan Kelab Alam Sekitar membolehkan pelajar untuk menganjurkan aktiviti-aktiviti mereka sendiri. Pelajar digalakkan untuk mencari latihan musim panas selepas mahasiswa tingkat kedua dan tahun lebih muda. Peluang untuk latihan boleh didapati di laman web termasuk:

 • Agensi-agensi kerajaan
 • industri tempatan dan serantau
 • organisasi bukan untung
 • syarikat alam sekitar milik persendirian
 • institusi penyelidikan

Anda Akan Mencapai

jurutera alam sekitar adalah permintaan yang tinggi. Kerajaan AS meramalkan pertumbuhan yang kukuh dalam bidang kejuruteraan alam sekitar, lebih-lebih lagi dalam kebanyakan bidang kejuruteraan yang lain. peluang itu termasuk yang berikut:

 • Ramai graduan kita memilih untuk bekerja dengan agensi kerajaan, manakala yang lain membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke program siswazah kesihatan dan kejuruteraan alam sekitar Gannon ini.
 • Kebanyakan graduan kita bekerja untuk syarikat-syarikat swasta. Banyak syarikat-syarikat ini syarikat perunding yang pakar dalam bidang alam sekitar, tetapi beberapa graduan kita bekerja di rumah untuk syarikat-syarikat yang lebih besar yang memerlukan kakitangan mereka sendiri pakar alam sekitar.

Anda akan Kaji

kurikulum kejuruteraan alam sekitar bermula dengan konsep-konsep asas dan membina pelajar memajukan melalui program ini. tahun kanan pelajar membawa bersama-sama sains dan matematik sebelum ini belajar dan terpakai sebagai pelajar bekerja dalam kumpulan untuk menyiapkan projek reka bentuk kanan mereka, menyelesaikan masalah kualiti alam sekitar sebenar atau menangani peluang kejuruteraan. jurusan kejuruteraan alam sekitar mengambil pelbagai teras dan kursus elektif termasuk:

ENV 336/337: Kualiti Air dan Lab

Kursus ini merangkumi jenis utama pencemaran air yang membimbangkan profesional alam sekitar. Topik yang akan dibincangkan termasuk kualiti air kesan daripada pencemaran organik dan nutrien di permukaan dan air bawah tanah, dan juga akibat kualiti air logam berat dan pencemaran organik toksik.

ENV 400/401: Toksikologi Alam Sekitar dan Lab

Kursus ini memberi tumpuan kepada ciri-ciri, kesan dan pengesanan bahan-bahan kimia dalam alam sekitar dan bagaimana maklumat yang digunakan untuk melindungi kesihatan manusia. Topik yang akan dibincangkan termasuk hubungan dos-gerak balas, biotransformation, penilaian risiko dan proses penetapan piawaian itu.

ENV 403: Kejuruteraan Air Pollution Control

Kursus peringkat atasan terpakai prinsip-prinsip sains dan kejuruteraan untuk pengurusan pencemaran. Secara khusus dibincangkan dalam kursus ini adalah kinetik kimia, keseimbangan jisim, pemindahan jisim, air dan rawatan air sisa, kawalan pencemaran udara dan pengurusan sisa pepejal dan berbahaya.

Kajian Liberal Core

Pengajian Liberal Core Curriculum adalah mencerminkan komitmen Gannon Universiti untuk identiti Katolik itu. Reka bentuk Core menawarkan pelajar yang ditetapkan, bersepadu, pengalaman yang dikongsi bersama sebagai asas bagi program ijazah pertama.

Anda Akan Mendapat

Gaji berbeza-beza bergantung kepada lokasi dan jenis majikan.

 • Gaji permulaan: $ 49,400
 • Pertengahan kerjaya gaji: $ 89,800

Syarat Kemasukan

 • Siap 16 unit akademik di peringkat sekolah tinggi, empat daripadanya mestilah Inggeris; baki unit hendaklah terdiri daripada empat unit sains termasuk fizik, empat unit dalam matematik termasuklah geometri, trigonometri dan / atau Precalculus, dan mana-mana kombinasi empat unit sains sosial dan bahasa asing.
 • pemilihan Akademik tentu, gred, pangkat dalam kelas, bimbingan kaunselor cadangan dan markah / ACT SAT akan dikaji dengan teliti untuk kemasukan pertimbangan.
 • Menunjukkan motivasi dan rasa ingin tahu melalui minat dan aktiviti kurikulum.

Kemungkinan #GU

 • Semua pelajar kejuruteraan alam sekitar melengkapkan projek reka bentuk pada tahun kanan mereka yang biasanya terikat kepada masalah alam sekitar yang sebenar atau cabaran di kawasan itu atau di seluruh dunia.
 • Baru-baru ini, pelajar senior kejuruteraan alam sekitar yang direka satu sistem penapisan air yang inovatif yang menggunakan bahan-bahan tempatan yang sedia ada di Bangladesh, membolehkan penduduk untuk menghasilkan penapis air mereka sendiri untuk mengurangkan jumlah yang berlaku secara semulajadi arsenik dalam air.
 • pelajar kejuruteraan alam sekitar lain yang direka bentuk sistem aquaponics untuk pusat bukan keuntungan tempatan. Sistem ini menggabungkan menaikkan ikan untuk kegunaan manusia dengan buah-buahan dan sayur-sayuran menghasilkan. Bahan buangan dari ikan menjadi baja untuk tumbuh-tumbuhan, menyebabkan kos rendah, alam mesra untuk menanam makanan dan melindungi kualiti air pada masa yang sama.
 • projek kanan lain telah merangkumkan kajian tenaga boleh diperbaharui tenaga angin dan panel solar untuk kampus Gannon dan kajian hidrologi dan kualiti air sungai tempatan.
Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Gannon University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date