Sarjana muda reka bentuk pakar dalam reka bentuk fesyen

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

esht

Fashion Designers menentukan individu, masyarakat, budaya dan sub-budaya melalui penggunaan kreatif tekstil. Mereka memahami trend semasa dan cara orang menggunakan pakaian untuk menyatakan kemanusiaan dan keperibadian mereka. Graduan boleh mengilhamkannya penyelesaian reka bentuk, draf dan memanipulasi corak dan membina pakaian untuk semua jenis orang. Mereka secara digital mewujudkan ilustrasi fesyen menggunakan reka bentuk bantuan komputer. pereka ini sering bekerja dalam persekitaran runcit fesyen visual pengawal barangan, stylists, pembeli, penyelaras, perancang dan pengedar; dalam media sebagai pelukis ilustrasi fesyen, wartawan, editor, jurugambar, peramal trend, penganalisis dan ahli sejarah; atau dalam reka bentuk dan pembangunan produk sebagai pereka fesyen, perancang produk, colourists, pereka tekstil.

 • Habis kos 1 tahun (+ -R1000) ** anggaran sahaja
 • penilaian projek berasaskan berterusan
 • penghujahan Digital dan portfolio cetak di ke-2 dan ke-3 tahun
 • tahun akhir ijazah pada bulan Disember
 • Calon Ijazah boleh terus memohon pengajian pasca ijazah yang belum selesai mereka memenuhi permohonan dan pintu masuk keperluan Institusi yang berkaitan.
 • Program kami adalah jaminan kualiti dan diseragamkan di semua kampus Inscape nasional.
 • Anda boleh mendaftar untuk Sarjana Muda kami program Design di mana-mana kampus untuk melengkapkan tahun 1 anda.
 • Pelajar-pelajar yang diterima masuk ke program ijazah pengkhususan tertentu mungkin diperlukan untuk menamatkan pengajian tahun ke-2 dan ke-3 mereka di kampus Inscape lain khusus.

Apa yang dimasukkan ke dalam perjalanan

 • MacBook * pilihan
 • Wacom tablet
 • Lesen perisian (mengikut keperluan program)
 • buku teks yang ditetapkan
 • 1 tahun peralatan seni awal
 • langganan perpustakaan dalam talian
 • panduan belajar digital dan perisian kursus
 • sambungan Internet

dikecualikan

 • habis Bulanan
 • kamera digital

Maklumat Kursus Tahun 1

ASAS DESIGN tahun 1 - KEMAHIRAN DESIGN

 • Membangunkan kemahiran reka bentuk asas untuk mencipta reka bentuk celik pemikir kritikal.
 • Membangunkan Kemahiran Lukisan asas, bahan asas dan kesedaran Manufacturing, membuat Imej Digital, Komunikasi, perisian dan Kemahiran kepimpinan untuk mewujudkan pereka berpengetahuan luas sesuai untuk mana-mana industri reka bentuk.
 • Membangunkan kesedaran alam bersepadu reka bentuk, memajukan pemikiran unik pelajar kita.
 • Memperkenalkan penghargaan Sejarah Design.
 • Mewujudkan blok binaan asas untuk penyelesaian masalah yang kreatif.

Maklumat Kursus Tahun 2

DISIPLIN KHUSUS 2 tahun - PENGETAHUAN DESIGN

 • Pengenalan kepada tekstil dan proses membuat kain meletakkan asas untuk reka bentuk pakaian, mereka bentuk menggunakan pelbagai medium dan teknik. Memahami trend fesyen dan sejarah mewujudkan asas yang kukuh bagi aplikasi reka bentuk dan pengetahuan.
 • Menggunakan teori kepada amalan melalui pemahaman tentang teknologi tekstil, sejarah dan pengeluaran. sistem fesyen seperti pengeluaran pakaian dan proses serta pelbagai teknologi pakaian yang digunakan dalam industri fesyen membantu inovatif dan ke hadapan pemikir dalam industri fesyen Afrika Selatan berkembang pesat hari ini. Pengetahuan kerja asas teknologi corak melalui permohonan praktikal pembinaan corak dan penggunaan teknik tangan dan mesin jahit yang berbeza diperkenalkan.
 • Memajukan kemahiran perisian dan pengetahuan teknikal melalui pengenalan kepada penceritaan visual dan fotografi fesyen, fesyen rendering dalam Photoshop dan lukisan Fashion Design Flat I dan II dalam Illustrator.
 • Membangunkan pemahaman Perniagaan Rekabentuk melalui kesedaran barangan fesyen meliputi topik-topik seperti asas ramalan fesyen, prinsip perdagangan visual, susun atur kedai dan persembahan barangan, membeli fesyen, perancangan barangan: melalui mengenal pasti keperluan pelanggan, harga pembangunan koleksi, jualan dan strategi pemasaran.

Maklumat Kursus Tahun 3

PENGKHUSUSAN 3 tahun - STYLE DESIGN

 • Membangunkan tandatangan fesyen gaya reka bentuk dengan memahami Design kontekstual memberi tumpuan kepada reka bentuk berpusatkan pengguna dan mereka bentuk untuk pelanggan tertentu dengan sewajarnya. rekabentuk lestari memberi tumpuan kepada kitaran hidup sehelai kain daripada gentian kepada pengguna akhir di kedai-kedai, fabrikasi, up-berbasikal, manipulasi tekstil dan teknologi dalam fesyen. Sub-budaya dalam reka bentuk memberi tumpuan kepada Melihat tertentu sub-budaya kumpulan diperuntukkan.
 • Membangunkan pengetahuan dan pakar terlebih dahulu kemahiran dengan bersenam kemahiran progresif dan halus dalam teknologi tekstil, teknologi corak dan teknologi pakaian.
 • Kesedaran tentang teknologi reka bentuk dan inovasi terkini melalui amalan dalam perisian seperti Illustrator dan InDesign
 • serta Selepas kesan dan grafik Motion.
 • Membangunkan pemahaman tentang garis panduan dan prinsip-prinsip yang terlibat dalam menjalankan perniagaan reka bentuk. Menggalakkan visi perniagaan, misi dan nilai-nilai memberi graduan keyakinan dan 'pengetahuan' untuk memulakan inisiatif reka bentuk mereka sendiri berdasarkan pengetahuan asas pembangunan strategik, strategi pemasaran, kepentingan penjenamaan dan menguruskan kewangan.

Lebih lanjut mengenai Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk (B.DES)

Ini kelayakan penuh masa selama tiga tahun menghasilkan pereka profesional dilengkapi untuk kerjaya yang memuaskan dalam reka bentuk. Pelajar yang layak boleh mengamalkan pereka sebagai junior atau belajar ke arah Ijazah Kepujian. Sebagai kelayakan ini adalah universal, ia terpakai kepada pelbagai disiplin reka bentuk, termasuk reka bentuk fesyen, reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk multimedia, reka bentuk barang kemas, reka bentuk perindustrian, reka bentuk produk, reka bentuk ruang, penyelidikan reka bentuk, penulisan reka bentuk dan reka bentuk alam sekitar .

Secara tradisinya, pelbagai bidang dalam reka bentuk dan pendidikan reka bentuk telah dipisahkan. Sekolah Pengajian Tinggi Awam dan swasta telah menawarkan pelbagai kelayakan. Ijazah Sarjana Muda kami kelayakan Design menjajarkan piawaian industri dan mendidik pereka mengikuti garis panduan yang sama. Ia juga melaksanakan standard minimum lama ditunggu-tunggu untuk pereka dalam pelbagai bidang.

Design diiktiraf di seluruh dunia sebagai satu profesion. Di seluruh dunia, pereka perlu mempunyai sekurang-kurangnya kelayakan tiga tahun. Inscape menawarkan Ijazah Sarjana Muda Reka bentuk dengan kecekapan yang sama dan pengkhususan melalui mata pelajaran elektif.

Tahun pertama Ijazah Sarjana Muda Design menyediakan asas dalam reka bentuk pemikiran, membina dan komunikasi visual, fotografi, kajian bahan, membuat imej dan sejarah reka bentuk, kajian komunikasi, kepimpinan dan pemikiran unik dan perisian termasuk asas-asas dalam produk Adobe. Kami suka bahawa pelajar-pelajar kita belajar bersama bakal pereka disiplin lain. Ini jenis pendedahan bertiup perspektif reka bentuk pelajar terbuka luas dan mengajar relevan dan kesesuaian dari segi penyelesaian reka bentuk dalam dunia perniagaan.

Pada akhir tahun pertama, pelajar dikehendaki untuk memilih aliran yang mereka pilih sebagai pengkhususan pilihan kerjaya masa depan mereka. Pelajar-pelajar kita suka fakta bahawa mereka mempunyai satu tahun penuh untuk berakar umbi sepenuhnya dalam dunia reka bentuk. Mereka membuktikan kepada fakta bahawa apabila mereka membuat keputusan akhir mengenai pengkhususan yang dipilih bahawa mereka berbuat demikian dengan keyakinan dan dimaklumkan sepenuhnya.

tahun kedua dan ketiga adalah sengit. Setiap aliran pengkhususan penuh dengan pengetahuan dan kemahiran teknikal yang diperlukan disiplin yang berkenaan. Pelajar-pelajar kita bagaimanapun, telah bersedia dalam tahun pertama dan masuk ke dalam tahun kanan dilengkapi dengan keupayaan untuk berfikir secara kritis dan memohon diri mereka dengan berkesan. kadar kejayaan kita adalah bukti kepada hakikat bahawa pendekatan unik kami untuk reka bentuk pengajaran, kerja-kerja.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and ... Baca lebih lanjut

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and its students. Our culture is built on a value system that encourages quality, authenticity and relationships. We strive for this to be reflective in all areas of our institution. Baca Ringkas
Cape Town , Durban , Midrand , Pretoria + 3 Lagi Kurang