Sarjana muda reka bentuk pakar dalam reka bentuk barang kemas

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

f.

Jewellery Designers menterjemahkan makna budaya dan nilai-nilai individu ke dalam objek ketara indah. Jewellery Designers mentafsir trend dan gaya dengan memanfaatkan budaya kreatif, seni dan fesyen. pereka Jewellery mempunyai pemahaman yang luas ketegangan antara estetika, keperluan pasaran, dinamik sosial dan kejayaan perniagaan. Inscape Jewellery Designers belajar tentang teknik visualisasi tradisional digabungkan dengan teknologi baru, bahan dan kaedah pengeluaran. Mereka menjadi cekap dalam mengendalikan profesional perkakasan dan perisian alat, sementara bereksperimen dengan inovasi baru dalam bidang reka bentuk barang kemas. Graduan masukkan profesion sebagai Studio Jewellery Designers (dari konsep, prototaip untuk pengeluaran), pakar Visualisasi / draugting (menyediakan penyelesaian teknikal dan pentafsiran grafik) dan Pengurus Produk (menyelaraskan proses mereka bentuk, membuat dan pemasaran). Inscape Jewellery Designers menerima asas yang kukuh dalam memahami sains manusia dan bagaimana ia berkaitan dengan bidang reka bentuk barang kemas - menetapkan mereka sebagai peneraju dalam industri ini budaya dan ekonomi kaya.

 • Habis kos 1 tahun (+ -R1000) ** anggaran sahaja
 • penilaian projek berasaskan berterusan
 • penghujahan Digital dan portfolio cetak di ke-2 dan ke-3 tahun
 • tahun akhir ijazah pada bulan Disember
 • Calon Ijazah boleh terus memohon pengajian pasca ijazah yang belum selesai mereka memenuhi permohonan dan pintu masuk keperluan Institusi yang berkaitan.
 • Program kami adalah jaminan kualiti dan diseragamkan di semua kampus Inscape nasional.
 • Anda boleh mendaftar untuk Sarjana Muda kami program Design di mana-mana kampus untuk melengkapkan tahun 1 anda.
 • Pelajar-pelajar yang diterima masuk ke program ijazah pengkhususan tertentu mungkin diperlukan untuk menamatkan pengajian tahun ke-2 dan ke-3 mereka di kampus Inscape lain khusus.

Apa yang dimasukkan ke dalam perjalanan

 • MacBook * pilihan
 • Wacom tablet
 • Lesen perisian (mengikut keperluan program)
 • buku teks yang ditetapkan
 • 1 tahun peralatan seni awal
 • langganan perpustakaan dalam talian
 • panduan belajar digital dan perisian kursus
 • sambungan Internet

dikecualikan

 • habis Bulanan
 • kamera digital

Maklumat Kursus Tahun 1

ASAS DESIGN tahun 1 - KEMAHIRAN DESIGN

 • Membangunkan kemahiran reka bentuk asas untuk mencipta reka bentuk celik pemikir kritikal.
 • Membangunkan Kemahiran Lukisan asas, bahan asas dan kesedaran Manufacturing, membuat Imej Digital, Komunikasi, perisian dan Kemahiran kepimpinan untuk mewujudkan pereka berpengetahuan luas sesuai untuk mana-mana industri reka bentuk.
 • Membangunkan kesedaran alam bersepadu reka bentuk, memajukan pemikiran unik pelajar kita.
 • Memperkenalkan penghargaan Sejarah Design.
 • Mewujudkan blok binaan asas untuk penyelesaian masalah yang kreatif.

Maklumat Kursus Tahun 2

DISIPLIN KHUSUS 2 tahun - PENGETAHUAN DESIGN

 • Disiplin ilmu tertentu akan dibangunkan melalui pemprosesan kreatif dan pertimbangan ergonomik dan budaya dalam barang kemas dan reka bentuk perhiasan. Hubungan antara persepsi deria, objek dan ruang akan diterokai serta gaya dan ciri-ciri teknikal kedua-dua barang kemas komersial dan mewah halus.
 • Menggunakan teori kepada amalan melalui pemahaman konteks sejarah dan menyiasat dunia seni dan komersial barang kemas berdasarkan pelbagai pendekatan dan isu-isu budaya. bahan-bahan reka bentuk barang kemas tradisional dan kontemporari dan teknik akan diterokai.
 • Memajukan kemahiran perisian dan pengetahuan teknikal melalui pengenalan kepada program perisian yang membantu dalam reka bentuk barang kemas dan menjadikan jumlah geometri khayalan.
 • Membangunkan pemahaman tentang perniagaan reka bentuk melalui kesedaran industri barang kemas Afrika Selatan dan memahami teori-teori barang kemas perniagaan, sistem ekonomi, sistem perniagaan dan konteks budaya dan penggunaan

Maklumat Kursus Tahun 3

PENGKHUSUSAN 3 tahun - STYLE DESIGN

 • Membangunkan gaya reka bentuk tandatangan dengan memahami kelestarian alam sekitar dan menggunakan barang kemas sebagai bahasa ekspresif melalui penyelesaian reka bentuk barang kemas asal, jelas dan berkesan. Visualisasi dan memahami kerumitan simbol dan tanda-tanda akan membantu dalam membangunkan gaya reka bentuk yang unik menggunakan inovasi dalam barang kemas melalui penerokaan kedua-dua medium tradisional dan bukan tradisional.
 • Membangunkan pengetahuan dan pakar terlebih dahulu kemahiran dengan bersenam teknik rendering dan mewujudkan sifat-sifat seni tersendiri barang kemas. Seni bina dan berfungsi pengetahuan akan membantu dalam prototaip industri dan pemahaman penumpuan dalam teknologi dan jentera akan membantu dalam kesediaan industri.
 • Kesedaran tentang teknologi reka bentuk dan inovasi terkini melalui amalan dalam perisian membantu dalam sculpting dan petunjuk digital.
 • Membangunkan pemahaman tentang garis panduan dan prinsip-prinsip yang terlibat dalam menjalankan perniagaan reka bentuk. Menggalakkan visi perniagaan, misi dan nilai-nilai memberi graduan keyakinan dan 'pengetahuan' untuk memulakan inisiatif reka bentuk mereka sendiri berdasarkan pengetahuan asas pembangunan strategik, strategi pemasaran, kepentingan penjenamaan dan menguruskan kewangan.

Lebih lanjut mengenai Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk (B.DES)

Ini kelayakan penuh masa selama tiga tahun menghasilkan pereka profesional dilengkapi untuk kerjaya yang memuaskan dalam reka bentuk. Pelajar yang layak boleh mengamalkan pereka sebagai junior atau belajar ke arah Ijazah Kepujian. Sebagai kelayakan ini adalah universal, ia terpakai kepada pelbagai disiplin reka bentuk, termasuk reka bentuk fesyen, reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk multimedia, reka bentuk barang kemas, reka bentuk perindustrian, reka bentuk produk, reka bentuk ruang, penyelidikan reka bentuk, penulisan reka bentuk dan reka bentuk alam sekitar .

Secara tradisinya, pelbagai bidang dalam reka bentuk dan pendidikan reka bentuk telah dipisahkan. Sekolah Pengajian Tinggi Awam dan swasta telah menawarkan pelbagai kelayakan. Ijazah Sarjana Muda kami kelayakan Design menjajarkan piawaian industri dan mendidik pereka mengikuti garis panduan yang sama. Ia juga melaksanakan standard minimum lama ditunggu-tunggu untuk pereka dalam pelbagai bidang.

Design diiktiraf di seluruh dunia sebagai satu profesion. Di seluruh dunia, pereka perlu mempunyai sekurang-kurangnya kelayakan tiga tahun. Inscape menawarkan Ijazah Sarjana Muda Reka bentuk dengan kecekapan yang sama dan pengkhususan melalui mata pelajaran elektif.

Tahun pertama Ijazah Sarjana Muda Design menyediakan asas dalam reka bentuk pemikiran, membina dan komunikasi visual, fotografi, kajian bahan, membuat imej dan sejarah reka bentuk, kajian komunikasi, kepimpinan dan pemikiran unik dan perisian termasuk asas-asas dalam produk Adobe. Kami suka bahawa pelajar-pelajar kita belajar bersama bakal pereka disiplin lain. Ini jenis pendedahan bertiup perspektif reka bentuk pelajar terbuka luas dan mengajar relevan dan kesesuaian dari segi penyelesaian reka bentuk dalam dunia perniagaan.

Pada akhir tahun pertama, pelajar dikehendaki untuk memilih aliran yang mereka pilih sebagai pengkhususan pilihan kerjaya masa depan mereka. Pelajar-pelajar kita suka fakta bahawa mereka mempunyai satu tahun penuh untuk berakar umbi sepenuhnya dalam dunia reka bentuk. Mereka membuktikan kepada fakta bahawa apabila mereka membuat keputusan akhir mengenai pengkhususan yang dipilih bahawa mereka berbuat demikian dengan keyakinan dan dimaklumkan sepenuhnya.

tahun kedua dan ketiga adalah sengit. Setiap aliran pengkhususan penuh dengan pengetahuan dan kemahiran teknikal yang diperlukan disiplin yang berkenaan. Pelajar-pelajar kita bagaimanapun, telah bersedia dalam tahun pertama dan masuk ke dalam tahun kanan dilengkapi dengan keupayaan untuk berfikir secara kritis dan memohon diri mereka dengan berkesan. kadar kejayaan kita adalah bukti kepada hakikat bahawa pendekatan unik kami untuk reka bentuk pengajaran, kerja-kerja.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and ... Baca lebih lanjut

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and its students. Our culture is built on a value system that encourages quality, authenticity and relationships. We strive for this to be reflective in all areas of our institution. Baca Ringkas
Cape Town , Durban , Midrand , Pretoria + 3 Lagi Kurang