Sarjana Muda Profesional dalam Teknologi Maklumat untuk Pembangunan Mapan

Umum

Penerangan Program

Teknologi maklumat untuk pembangunan lestari adalah kawasan dalam disiplin teknologi maklumat. Penyelesaian untuk pembangunan mampan merupakan komponen penting bagi pembangunan masyarakat masa depan yang bersesuaian dengan pengurusan sumber yang bijak dan memelihara alam sekitar. Program kajian ini memberikan pengetahuan tentang teknologi maklumat dengan memberi tumpuan kepada kelestarian penyelesaian perisian dan perkakasan yang dihasilkan.

Dalam program ini, pelajar belajar untuk merancang penyelesaian perisian interdisipliner dengan aspek kualiti dalam fikiran sepanjang proses reka bentuk.

Kursus-kursus dijalankan di makmal yang direka khas yang memberi tumpuan kepada pembangunan perisian dan jaminan kualiti serta pelajar menghabiskan kerja selama satu tahun di syarikat-syarikat IT terkenal di seluruh dunia, seperti Accenture, Tele2, Perkhidmatan Exigen, dengan pilihan untuk menyertai dan menubuhkan IT start- up atau menyertai syarikat baru muncul.

Syarat Kemasukan

Pemohon yang mempunyai pendidikan menengah yang lengkap diluluskan untuk kemasukan ke program ini. Pemohon mesti mempunyai sekurang-kurangnya gred "memuaskan" dalam Matematik, mesti dapat menyampaikan pengetahuan Bahasa Inggeris yang baik (minimum - tahap CEFR B2, skor IELTS 5.5, skor TOEFL 520, skor TOEFL-iBT 68) dalam sains komputer.

Prospek kerjaya dan kajian lanjut

Kebanyakan graduan program ini berfungsi sebagai pemaju perisian, penganalisis sistem, pengurus projek ICT dan penguji dalam syarikat-syarikat ICT antarabangsa dan domestik dan pertubuhan kuasa kerajaan. Graduan juga boleh bekerja sebagai pemrogram perkakasan IoT, pemaju penyelesaian e-dagang, pereka grafik komputer, dan sebagainya.

Ijazah Sarjana Muda melayakkan graduan melanjutkan pengajian dalam program pengajian Sarjana mengikut keperluan program di Latvia atau di seluruh dunia.

Mengapa Latvia University of Life Sciences and Technologies ?

Jaminan Kualiti - Mengikut ranking QS EECA, LLU adalah salah satu universiti terbaik di Eropah dan Asia Tengah dan Universiti Sains sains terbaik di negara-negara Baltik. Selain LLU memegang piawaian "Pelaburan dalam Kecemerlangan"!

Diterima di Seluruh Dunia - Tambahan Diploma yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Eropah. Graduan boleh terus belajar atau bekerja di seluruh dunia.

Kemudahan Advanced - Peralatan makmal moden, asrama selesa, kajian dalam monumen seni bina yang luar biasa - Istana Jelgava.

Lokasi Geografi yang Memuaskan - Bandar-bandar utama di Eropah boleh dengan mudah dicapai dengan bas, kapal terbang atau feri.

Kos yang munasabah - Bersikap bijak dan kurangkan dengan belajar di LLU !

Alam Sekitar yang Selamat dan Hijau - Cara terbaik untuk mengalami budaya Latvia. Walaupun terdapat pelbagai peristiwa kebangsaan dan antarabangsa yang berlainan, Jelgava adalah sebuah bandar yang sangat selamat untuk semua orang.

Pengajian Dengan Nilai Ditambah - Amalan dan pengajaran berasaskan penyelidikan dengan menghubungkan rapat dengan pasaran buruh dan perniagaan. Pelajar memperoleh pengetahuan multidisiplin dan mendapat pendedahan antarabangsa dengan bantuan program mobiliti yang berbeza.

Kehidupan Pelajar - Kajian seimbang dan kehidupan budaya, pelbagai aktiviti sukan secara percuma. Dapatkan pengalaman antarabangsa dengan menggunakan peluang pertukaran antarabangsa!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are one of the largest HEI in Latvia that aims to promote intellectual potential, encourage young people to acquire higher academic and professional education, develop research and contribute to th ... Baca lebih lanjut

We are one of the largest HEI in Latvia that aims to promote intellectual potential, encourage young people to acquire higher academic and professional education, develop research and contribute to the cultural development. LLU is multi-profiled and provides studies and research in Bio-sciences, Engineering-sciences and Social-sciences. Baca Ringkas