Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Ciri utama kajian Perniagaan Antarabangsa adalah orientasi yang kuat terhadap topik kehidupan sebenar dan pendekatan penyelesaian masalah, pengembangan kemahiran analitik dan komunikasi. Mata pelajaran yang diajar dirancang sedemikian rupa untuk memastikan pembelajaran aktif dari kedua pengetahuan yang disampaikan dan kemahiran penting. Waktu kelas mingguan biasanya dibahagikan kepada kuliah dan seminar formal atau tutorial. Sebagai tambahan kepada waktu kelas, pelajar diharapkan dapat melakukan kajian bebas yang mempersiapkan kuliah dan seminar: membuat kerja rumah, menyiapkan persembahan kelas, melaksanakan tugas penyelidikan, dan menulis karangan.

141911_QB3A4135.jpg© Vilnius University

Dalam program ini, anda akan mendapat pendidikan yang luas dan persepsi mengenai dunia perniagaan yang sebenar. Anda akan memperoleh pengetahuan dalam bidang-bidang seperti Analisis ekonomi, Pemasaran dan Penjualan, Perakaunan dan Kewangan, Pengurusan hubungan pelanggan, Rundingan, Komunikasi, Pengurusan projek, dan lain-lain. Di sini anda akan belajar bagaimana membuat dan menjalankan perniagaan yang berjaya. Program ini mempunyai orientasi yang kuat terhadap kehidupan sebenar - kisah dan masalah perniagaan sebenar, mencari jalan keluar terbaik.

Sepanjang tahun terakhir pengajian, semua pelajar sarjana diwajibkan menyelesaikan sekurang-kurangnya 12 minggu penempatan latihan, sama ada di luar negara atau di perusahaan perniagaan nasional, memperoleh pengalaman menggunakan kemahiran yang diperolehi dalam praktik dan membina pengetahuan dan kebolehan yang diperoleh.

Lulusan pengajian Perniagaan Antarabangsa mempunyai peluang kerjaya yang baik. Dari membuat dan menjalankan perniagaan mereka sendiri hingga menjadi profesional yang dihargai di mana-mana organisasi atau syarikat. Dari kewangan dan insurans, perdagangan dan pemasaran hingga pengurusan sumber manusia, e-perniagaan, pengurusan swasta atau awam.

Walaupun sebahagian besar graduan program kami memasuki dunia perniagaan sama ada masih belajar atau sejurus selepas menamatkan pengajian, sokongan akademik yang cukup kuat dari program ini membolehkan pelajar melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana sama ada di Lithuania atau di luar negara.

Syarat Kemasukan dan Kriteria Pemilihan

  • Sijil Matura (cuti sekolah tinggi);
  • Penguasaan bahasa Inggeris - tahap tidak lebih rendah daripada B2 (mengikuti Kerangka Rujukan Bahasa Eropah untuk Bahasa Umum (CEFR) *.

* Pemohon dari Belarus yang tidak mempunyai ujian boleh memohon tanpa itu kerana kecekapan berbahasa mereka akan diperiksa semasa wawancara dalam talian.

Mobiliti Antarabangsa

Pelajar boleh mengambil bahagian dalam program mobiliti ERASMUS + atau menggunakan perjanjian kerjasama Dua Hala VU yang memberi peluang untuk belajar di Universiti Rakan VU atau melakukan magang di luar negara.

Peluang kerjaya

Tinjauan tujuan menunjukkan bahawa lulusan kajian Perniagaan Antarabangsa mempunyai peluang kerjaya yang baik dalam bidang kewangan dan insurans, perdagangan dan pemasaran, pengurusan sumber manusia, pengurusan e-perniagaan, swasta, atau umum secara umum. Ramai graduan program memulakan usaha perniagaan mereka sendiri. Tinjauan dan temu ramah bebas menunjukkan dengan jelas bahawa majikan di pelbagai bidang pasaran pekerja menghargai pelajar yang telah berjaya menyelesaikan program Perniagaan Antarabangsa kami. Walaupun sebahagian besar graduan program kami memasuki dunia perniagaan sama ada masih belajar atau sejurus selepas menamatkan pengajian, sokongan akademik yang cukup kuat dari program ini membolehkan pelajar melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana sama ada di Lithuania atau di luar negara.

Testimonial Pelajar

Yunona Kondratyuk, seorang alumna dari Ukraine:

Sekiranya saya adalah anda, saya akan memilih Sekolah Perniagaan Vilnius University (BS) tanpa keraguan. Pertama sekali, maksud saya ialah sikap pensyarah kepada pelajar: anda dapat dengan mudah memahami dan menyokong, mengatasi halangan bahasa di kelas walaupun perkara yang dibincangkan tidak begitu jelas dalam bahasa ibunda anda. Saya memberi jaminan kepada anda bahawa dalam setiap ceramah atau seminar interaktif anda pasti akan merasakan bahawa ia membantu anda memperoleh beberapa pengetahuan baru. Di samping itu, sangat menarik dan bermanfaat untuk belajar dalam bahasa Inggeris dan meningkatkan kemahiran bahasa dan lisan anda, yang akan membantu anda menjadi lebih berjaya dan mudah alih selepas ini.

Kedua, adalah penting untuk mengakui bahawa BS adalah sekolah yang sangat kontemporari dan lengkap yang terletak di kawasan kampus pelajar. Dan kursus yang ditawarkan boleh berubah mengikut rancangan masa depan anda.

Lebih-lebih lagi, orang yang bekerja di BS sangat sopan dan penuh perhatian kepada semua orang dan melakukan yang terbaik untuk membuat anda merasa dalam persekitaran antarabangsa yang mesra. Memandangkan fakta ini, pengembangan peribadi dan profesional anda juga bertambah baik

Akhirnya, anda boleh jatuh cinta dengan Vilnius, bangsa Lithuania, dan alam. Saya bertemu dengan banyak orang yang suka membantu di sini, yang dengan tulus banyak membantu saya. Saya sangat menghargai peluang untuk belajar di tempat seperti itu.

Sivara Turdushadzhieva, alumna dari Kyrgyzstan:

Saya memilih universiti ini kerana saya tahu bahawa di sini saya dapat pendidikan yang baik. Kerana di Business School (BS) saya mempunyai banyak peluang untuk realisasi diri dan pengembangan diri. Di sekolah itu guru besar sangat kuat. Saya yakin orang-orang ini mengetahui pekerjaan mereka dengan baik dan saya dapat belajar banyak perkara daripada mereka. Saya yakin bahawa lulus dari universiti ini, saya mendapat pekerjaan yang stabil, dengan gaji yang baik, dan tajuk "The Graduate of Business School di Vilnius University " akan dihargai oleh bakal majikan saya.

Di Universiti saya, saya terus mendapat peluang untuk mengembangkan bukan sahaja fikiran saya tetapi juga perkembangan peribadi saya. Saya dikelilingi oleh orang-orang dari pelbagai budaya, bercakap dengan mereka, saya mendapat lebih banyak orang dewasa dan wakil masyarakat moden yang layak.

Beasiswa

Lima Biasiswa Satu Kali sama dengan 500 Euro setiap satu akan diberikan untuk pelajar antarabangsa yang paling bermotivasi dan kompeten yang mengikuti program Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa. Biasiswa dibayar terus kepada pemohon yang berjaya setelah mereka tiba untuk belajar di Vilnius University Business School.

Calon boleh memohon dari mana-mana negara asing dan harus diterima tanpa syarat untuk mengikuti program pengajian Sarjana Perniagaan Antarabangsa di Vilnius University Business School. Pemohon mesti mengemukakan surat motivasi yang menjelaskan mengapa dia memutuskan untuk belajar Perniagaan Antarabangsa dan bagaimana kajian ini akan menyumbang kepada pertumbuhan profesional dan peribadinya.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Baca lebih lanjut

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Baca Ringkas