Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Perniagaan Antarabangsa adalah program pengajian perniagaan yang diajar bahasa Inggeris dengan penekanan pada 4 pengkhususan; pengurusan strategik, pemasaran antarabangsa; perdagangan dan perdagangan antarabangsa & pengurusan rantaian bekalan.

Tahun satu semua pelajar menyelesaikan program yang sama mempelajari semua mata pelajaran teras program perniagaan antarabangsa. Satu-satunya pilihan utama yang perlu anda buat pada tahun 1 adalah pilihan bahasa anda. Kami ada beberapa tawaran; Perancis, Jerman, Indonesia, Mandarin, Jepun, Sepanyol, Rusia atau Belanda. Selepas tahun 1, anda memilih salah satu daripada 4 profil untuk melanjutkan pengajian dengan:

 • Organisasi & Perubahan
 • Pemasaran
 • Perdagangan (Jalur Asia Mungkin)
 • Pengurusan rantaian bekalan

Profil mana-mana yang anda pilih, anda boleh mengharapkan untuk menyertai bilik darjah antarabangsa dengan pelajar dari seluruh dunia. Dari hari ke hari, anda akan dilatih untuk berfikiran perniagaan, menyedari intercultur dan mempunyai sikap keusahawanan. Selepas tamat pengajian, anda akan menerima diploma Perniagaan Antarabangsa, yang dikeluarkan oleh Rotterdam University of Applied Sciences .

Program ini adalah sebahagian daripada Rotterdam Business School of Rotterdam University of Applied Sciences .

Tahun 2

Sehingga dua tahun pengajian anda, sudah tiba masanya untuk mula menentukan jenis profesional perniagaan antarabangsa yang anda inginkan.

Adakah anda melihat diri anda bekerja dalam pemasaran selepas tamat pengajian? Adakah anda ingin belajar bagaimana bekerja dalam suasana antara budaya seperti perdagangan di Asia? Sekiranya demikian, anda mungkin mempertimbangkan untuk memfokuskan pengajian anda pada perdagangan antarabangsa. Anda akan mengetahui cara menjual barang dan perkhidmatan di pasaran yang berbeza dan akan belajar bagaimana memilih khalayak sasaran yang tepat untuk promosi.

Anda akan belajar mengenai kepelbagaian budaya lain yang sangat besar dan belajar menangani perbezaan sosial dan budaya untuk memasuki hubungan perdagangan dengan rakan perniagaan di seluruh dunia. Anda juga akan belajar bagaimana membuat kenalan baru dengan mudah, mengembangkan sikap bersikap giat, dan belajar bagaimana beradaptasi dengan cepat terhadap perubahan keadaan. Pendidikan bahasa akan menjadi bahagian penting dalam program anda.

Sekiranya anda selalu tertanya-tanya bagaimana Amazon dapat menyampaikan produknya dalam jangka masa yang singkat, anda mungkin mempertimbangkan untuk memberi tumpuan kepada pengurusan rantaian bekalan antarabangsa. Anda akan mempelajari semua cara mengurus aliran barang dan perkhidmatan, dari bahan mentah hingga barang pengguna yang anda dapati di kedai.

Anda akan mendapat gambaran mengenai cara pengurusan rantaian bekalan yang berkesan dan cekap, dengan melihat amalan terbaik dalam pengangkutan, pengedaran bandar, pergudangan, dan pengurusan pelabuhan.

Dengan mempelajari aspek-aspek kerja antarabangsa syarikat melalui mata pelajaran seperti pemasaran, operasi, kewangan, ekonomi, dan (perubahan) pengurusan, anda akan belajar bagaimana memetakan kepentingan syarikat atau organisasi dan menerjemahkannya ke dalam tujuan dan rancangan strategik.

Masa untuk menjadikannya berlaku

Selami lebih mendalam minat tertentu dan buat pembelajaran anda berjaya. Pada tahun ketiga dan keempat, anda memperoleh pengetahuan teori dan kemahiran praktikal dengan sekurang-kurangnya satu semester di luar negara. Ini boleh menjadi program magang atau pertukaran di salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. Anda lulus setelah penilaian akhir yang berjaya dan tugas lulus di mana anda menunjukkan kemahiran penyelidikan anda.

Pelatih

Melatih latihan anda dengan latihan selama enam bulan di sebuah syarikat antarabangsa. Tinggal di Belanda atau pergi ke luar negara. Pergi untuk syarikat besar multinasional atau bersaiz sederhana. Ini panggilan anda.

Semasa magang di luar negara, anda akan belajar banyak perkara dari profesional perniagaan antarabangsa. Tetapi ia tidak hanya berfungsi. Ketahui bagaimana perspektif anda berbeza dan mencabar cara anda (dan mereka) melihat dunia.

Minor atau Exchange

Anak di bawah umur adalah program di mana anda memfokus pada tema yang relevan dengan kerjaya masa depan anda. Ini misalnya pemasaran digital, keusahawanan, ekonomi pekeliling, atau salah satu dari banyak pilihan lain.

Dengan memfokuskan secara mendalam pada satu aspek tertentu dalam profesion anda atau dengan memperluas cakrawala anda dengan memeriksa wilayah yang bersempadan dengan profesion anda sendiri, anda dapat meningkatkan peluang anda secara signifikan di pasaran buruh setelah tamat pengajian.

Dalam program Perniagaan Antarabangsa, anda boleh memilih untuk melakukan anak di Hogeschool Rotterdam atau meluaskan sayap anda dan mengambil bahagian dalam program pertukaran di salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Tugasan Pengijazahan

Ijazah Perniagaan Antarabangsa menyimpulkan dengan tugasan graduasi yang menggabungkan semua latihan dan pengalaman praktikal anda.

Kemahiran penyelidikan praktikal anda diuji dalam tugasan tamat pengajian anda. Anda harus mencari penyelesaian inovatif untuk membantu syarikat pilihan anda untuk menyelesaikan cabaran pengurusan dunia nyata.

Ini bisa menjadi strategi masuk pemasaran untuk Brazil dengan fokus pada digital, rencana untuk logistik pemula orang Cina, atau meningkatkan pengelolaan keberlanjutan untuk sebuah perusahaan di Jerman.

Keperluan kemasukan

Untuk memasuki program sarjana muda Perniagaan Antarabangsa Rotterdam Business School anda mesti memenuhi keperluan berikut:

 • Perniagaan Antarabangsa (program 4-tahun)

Diploma pendidikan menengah Belanda

Pemohon dengan diploma pendidikan menengah Belanda: HAVO, MBO 4 atau diploma VWO

Pemohon kebangsaan EU dan bukan EU tanpa diploma Belanda

Pelajar dengan diploma Sekolah Menengah yang setaraf dengan diploma HAVO Belanda, MBO 4, atau VWO layak untuk program Sarjana Muda kami.

Anda perlu memenuhi keperluan berikut:

 • Untuk pendaftaran terakhir anda, kami perlu menerima salinan fotokopi * diploma anda yang asli dan transkrip akhir melalui pos. Atau anda boleh menunjukkan diploma dan transkrip asal anda sendiri sebelum tarikh akhir 31 Ogos **. Terjemahan yang diperakui (oleh penterjemah bersumpah) diperlukan jika tidak dalam bahasa Belanda, Inggeris, Perancis atau Jerman.
 • Tahap ujian bahasa Inggeris (periksa keperluan bahasa dalam menu di sebelah kiri).
 • Lulus temuduga pengambilan dengan salah seorang perekrut kami.
 • Pemohon Cina juga perlu mengemukakan sijil Nuffic.

* Fotokopi yang disahkan asal adalah salinan salinan asal anda. Salinan ini dicop dan ditandatangani oleh sekolah atau institusi yang memberikan diploma anda.

** Sekiranya anda tidak mendapat Diploma sebelum 31 Ogos, kami perlu menerima kenyataan dari sekolah anda dengan maklumat berikut:

 • Maklumat peribadi anda; awal, nama keluarga, tarikh lahir, dan tempat lahir.
 • Nama dan lokasi sekolah.
 • Nama kursus / Diploma yang diperolehi.
 • Nama subjek di mana peringkat akhir telah diambil.
 • Tarikh pengijazahan.
 • Tarikh di mana diploma diperoleh atau akan dikeluarkan.

Keperluan bahasa Inggeris

Keperluan bahasa Inggeris (kami terima):

 • IELTS Academic 6.0;
 • TOEFL iBT 80;
 • Cambridge FCE: Gred B skala 173-175 | Gred C skala 169-172

Pengecualian untuk keperluan peringkat bahasa Inggeris adalah pemohon yang bahasa pengantar pendidikan terdahulu adalah dalam Bahasa Inggeris dan beberapa diploma pendidikan menengah EU.

Sila hantarkan dokumen permohonan yang diperlukan kepada pasukan Kemasukan. Pendidikan anda dan tahap Bahasa Inggeris anda akan dikaji semula dan jika anda memenuhi syarat untuk program sarjana muda, anda akan dihubungi untuk temubual pengambilan.

Pemohon EU dan bukan EU yang tinggal di Belanda juga perlu mengemukakan:

 • Borang GBA (pendaftaran alamat di Belanda)
 • Permit kediaman yang sah

---

Jumpa kami

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the excep ... Baca lebih lanjut

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the exception of the agrarian sector. Our education is closely connected to developments in the metropolitan region of Rotterdam. Baca Ringkas
Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam + 13 Lagi Kurang