Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

business adm

Mengapa Perniagaan Belajar?

Jabatan Pentadbiran Perniagaan di Aquinas College adalah komited kepada pembangunan profesional yang berorientasikan, berorientasikan dunia, profesional etika, yang mempunyai kecekapan profesional yang tinggi membolehkan mereka menyumbang secara aktif kepada profesion mereka, masyarakat dan masyarakat. Profesional yang kompeten dalam komuniti perniagaan dan bukan untuk keuntungan harus dapat berfikir secara kritis, berkomunikasi dengan jelas, menyelidik secara efektif, menggunakan penalaran kuantitatif, menggunakan teknologi terkini, dan bekerjasama dengan orang lain. Program kami merangkumi kedua-dua komponen teori dan aplikasi. Kurikulum ini diterapkan dan dipertingkatkan oleh fokus seni liberal kolej.

Kami mengharapkan para pelajar mengambil perspektif yang diperoleh daripada kajian yang berbeza seperti falsafah, matematik, sejarah, kajian agama, psikologi, kesusasteraan, bahasa, sosiologi, sains semula jadi, ekonomi, dan seni halus. Pelajar mesti mendapat pemahaman mengenai institusi terancang supaya mereka boleh menangani dengan berkesan dengan fenomena ini yang membentuk begitu banyak kehidupan mereka. Jabatan Pentadbiran Perniagaan berkomited untuk bekerja dengan jabatan lain di kolej untuk menyediakan latar belakang organisasi yang kukuh untuk pelajar dalam jurusan akademik lain melalui kursus individu, anak-anak perniagaan, dan jurusan ganda.

Bagaimana Kami Berbeza

 • Fakulti yang dibezakan yang membawa sekurang-kurangnya 10 tahun pengalaman korporat ke dalam kelas.
 • Jurusan ganda dalam perakaunan, komunikasi, pengurusan sukan, seni visual dan teater.
 • Satu-satunya ijazah sarjana muda dalam perniagaan yang mapan, di mana pelajar mempelajari amalan yang meningkatkan keuntungan korporat dan menghapuskan kesan-kesan alam sekitar yang negatif.
 • Graduan perniagaan AQ telah menamatkan pengajian di Columbia Business School, Tufts, Harvard, Ross School of Business dan Thunderbird dari University of Michigan, untuk menamakan beberapa.

Keperluan Utama

Tujuh puluh satu (71) jam semester. Kursus yang diperlukan (48 jam semester): CS152; ES211, ES212 dan MS151 (MS252 atau MS494 boleh digantikan); AG210 dan 211; BS201, 202, 305, 313, 315, 316, 455, 456, 460 dan ES342.

Keperluan lebih lanjut adalah kompetensi dalam bahasa Inggeris dan bahasa perniagaan antarabangsa-Perancis, Jerman, Jepun atau Sepanyol-termasuk 23 jam semester (biasanya 101, 102, 201, 202, 301 dan 302 atau 303). Sebagai kompetensi bahasa asing mungkin berbeza bukan hanya dari bahasa ke bahasa tetapi juga dari pelajar hingga pelajar, kompetensi akan ditentukan oleh Jabatan Bahasa Dunia.

Sekurang-kurangnya lapan belas (18) jam semester utama mesti diambil di Aquinas College . Daripada lapan belas (18) jam semester, sekurang-kurangnya sembilan (9) jam mesti diambil dalam alt = "kursus pentadbiran perniagaan di peringkat 300 dan ke atas. Pelajar memilih untuk menyelesaikan kepekatan dalam pemasaran, kepekatan sumber manusia atau Pelajar luar negara yang besar boleh memadam BS315, BS316, dan ES342 dari keperluan BSIB mereka. Pelajar asing yang besar mestilah diluluskan oleh pengerusi jabatan Jabatan Pentadbiran Perniagaan dan ketua jabatan Jabatan Bahasa Dunia. Pelajar boleh menggantikan BS325 untuk BS460 dalam program BSIB mereka.Jika seorang pelajar sudah berwibawa dalam bahasa asing, pelajar itu tidak perlu menyelesaikan beberapa jam dalam kursus bahasa asing, tetapi pelajar harus menunjukkan kecekapannya dalam bahasa itu. disahkan secara bertulis oleh Jabatan Bahasa Dunia. Sebagai alternatif, pelajar boleh menunjukkan kecekapan dengan melepasi tahap 300 kelas perbualan perniagaan (contohnya, FH303, GN303 atau SH303) dalam bahasa. Pelajar juga boleh menunjukkan kecekapan dengan melulus ujian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, seperti ujian Paris Chamber of Commerce. Ujian yang diterima mesti diluluskan oleh pengerusi kedua-dua Jabatan Pentadbiran Perniagaan dan Jabatan Bahasa Dunia.

Kursus

 • CS152 Spreadsheets (1) T
 • ES211 Prinsip Mikroekonomi (3) BE
 • ES212 Makroekonomi Makroekonomi (3) BE
 • MS151 Statistik Asas (3) QR
 • Prinsip Perakaunan AG210 I (4)
 • Prinsip Perakaunan AG211 II (4)
 • BS201 Prinsip Pengurusan (3) BE
 • Prinsip Pemasaran BS202 (3)
 • BS305 Pengurusan Kewangan (3)
 • ES / BS313 Perniagaan Antarabangsa (3) BE, GP
 • BS315 Budaya dalam Perniagaan Antarabangsa (3)
 • BS316 Pemasaran Antarabangsa (3)
 • BS455 Kewangan Antarabangsa (3)
 • Kes BS456 dalam Perniagaan Antarabangsa
 • BS460 Permohonan Etika dalam Perniagaan (3) BE
 • ES342 Ekonomi Antarabangsa (3)

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused o ... Baca lebih lanjut

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused on leadership and service to others, and fosters a commitment to lifelong learning dedicated to the pursuit of truth and the common good. Baca Ringkas