Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa (BIB)

Umum

Penerangan Program

Ringkasan Program

Sekolah Perniagaan Sprott menawarkan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa yang diiktiraf sebagai program utama dalam pendidikan perniagaan antarabangsa. Dengan tumpuan kepada perniagaan antarabangsa, anda akan membangunkan kemahiran silang budaya, menjadi mahir dalam bahasa lain dan belajar di luar negara selama setahun di negara di mana bahasa itu digunakan.

Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa memberikan pendidikan perniagaan yang unik yang benar-benar antarabangsa.

Sekolah Perniagaan Sprott juga menawarkan program ijazah Sarjana Muda Perdagangan yang berasingan.

Pengalaman secara langsung apa yang ditawarkan oleh Sprott dengan membayang-bayang seorang pelajar Sprott selama sehari. Ketahui lebih lanjut dan daftar sekarang untuk Pelajar Sprott untuk Hari!

Kelebihan Carleton

Perniagaan adalah peribadi di Sprott. Di sini, anda akan menjadi komuniti pelajar yang bersemangat dan bersambung yang menawarkan peluang yang tidak berkesudahan untuk meneroka minat anda dan membina rangkaian peribadi dan profesional anda, sambil memperoleh kemahiran dan pengalaman berharga yang membantu anda menonjolkan majikan.

 • Rumah untuk komuniti ketat dan jaringan siap sedia untuk pelajar.
 • Sokongan pelajar yang cemerlang.
 • Interaksi rapat antara fakulti dan pelajar.
 • Belajar dunia melalui penceramah industri, perjalanan kelas, kajian kes, projek tangan yang melibatkan organisasi sebenar sebagai pelanggan, dan berlatih dalam semua kepekatan.
 • Pembangunan kerjaya dari tahun pertama hingga akhir.
 • Peluang pembelajaran yang eksperimen, seperti pertandingan kes interuniversity dan dana pelaburan yang dikendalikan oleh pelajar Sprott.
 • Fakulti yang memenangi anugerah yang telah diiktiraf untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan.
 • Budaya intensif penyelidikan membawa pengetahuan perniagaan terkini terus ke bilik darjah

Tumpuan antarabangsa

 • Pengalaman unik yang mendedahkan pelajar kepada pelbagai budaya dan amalan perniagaan.
 • Program perniagaan antarabangsa ditawarkan di sarjana, sarjana dan Ph.D. tahap.
 • Pelajar ke luar negara peluang untuk semua mahasiswa perniagaan.
 • Pelajar Sprott mengambil bahagian dalam dan memenangi pertandingan kes antarabangsa.
 • The Sprott MBA disampaikan di Kanada, China dan Colombia.
 • Fakulti antarabangsa.

Pusat Pengurusan Kerjaya Perniagaan Sprott

Pusat Pengurusan Kerjaya Perniagaan yang diiktiraf secara semula jadi di Sprott menawarkan pelbagai perkhidmatan yang disesuaikan secara eksklusif kepada pelajar Sprott. Ini termasuk:

 • portal web mySprott untuk penyiaran pekerjaan dan sumber kerjaya yang khusus untuk perniagaan;
 • Panel kerjaya industri dan majikan;
 • Peluang rangkaian alumni;
 • Tiket untuk acara rangkaian perniagaan, seperti Siri Breakfast Mayor;
 • Bengkel khas untuk membantu anda menonjolkan majikan, seperti fesyen perniagaan dan rangkaian media sosial;
 • Menasihati kerjaya satu persatu, semakan semula semakan dan penyediaan temuduga; dan
 • Akses kepada CareerLeader, alat penilaian diri yang sesuai dengan kepentingan dan kemahiran anda untuk laluan kerjaya, dan digunakan oleh sekolah perniagaan teratas di seluruh dunia termasuk Harvard, Stanford, Oxford dan INSEAD.

Dana Pelaburan Pelajar Sprott

Pelajar yang bermimpi karier di Bay Street dan Wall Street mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman pengurusan wang sebenar dan mempelajari strategi pelaburan menerusi Dana Pelaburan Pelajar Sprott (SSIF).

Diuruskan oleh sekumpulan pelajar kewangan teratas, SSIF adalah portfolio pelaburan bernilai lebih dari $ 1 juta. Semua ahli dana menyumbang kepada proses analisis, membantu menyusun portfolio ideal yang dengan bijak menumbuhkan modal dana.

Alumni SSIF telah mengikuti program pengajian dan kerjaya dalam bidang perbankan pelaburan dan perkhidmatan kewangan di organisasi seperti Bank of Canada, Brookfield Asset Management, CIBC Asset Management, dan RBC Capital Markets.

Pertandingan Sprott

Pelajar Sprott secara konsisten memperoleh tempat terbaik di pertandingan kes nasional dan antarabangsa, membuktikan mereka adalah antara yang terbaik di dunia.

Dalam hal pertandingan, pasukan harus menerapkan pengetahuan yang diperoleh melalui semua kursus mereka untuk mempersiapkan dan mempersembahkan solusi untuk masalah bisnis kehidupan nyata, hanya dalam beberapa jam.

Melalui Sprott Competes, program latihan kes kami, pelajar membangunkan kemahiran yang sangat dihargai oleh majikan seperti pemikiran integratif, membuat keputusan, komunikasi, bercakap awam, kerja berpasukan, dan kemampuan untuk bekerja di bawah tekanan. Pelajar terdedah kepada pelbagai senario perniagaan dan maklum balas daripada profesional industri, memberikan mereka perspektif dunia yang biasanya hanya diperolehi melalui pengalaman kerja.

Kehidupan seorang pelajar

Pelajar Sprott terkenal dengan semangat dan semangat keusahawanan mereka. Terdapat 12 organisasi yang dikendalikan oleh pelajar di Sprott yang menawarkan peluang kepada pelajar untuk membuat kawan baru, membina kemahiran kepimpinan dan rangkaian dengan profesional industri sambil meneroka minat mereka. Semua mahasiswa Sprott tergolong dalam Persatuan Pelajar Perniagaan Sprott (SBSS). SBSS menganjurkan beberapa acara sepanjang tahun, termasuk Perjamuan Perniagaan Tahunan, 5 Hari untuk Pertandingan, pertandingan kes, pertandingan sukan dan acara sosial.

Kelebihan modal

Di Carleton, kami mempunyai kelebihan tersendiri yang terletak di Capital Canada, Ottawa. Lokasi kami menawarkan peluang unik untuk pelajar dan perpaduan antara kehidupan bandar dan alam, budaya dan warisan, perniagaan dan kerajaan.

Bagi pelajar, Ottawa menawarkan peluang pekerjaan dan kerjasama koperasi dalam sektor awam, swasta dan bukan keuntungan. Pelajar mempunyai banyak peluang sepanjang tahun untuk rangkaian dengan pakar industri, yang sering mengambil bahagian dalam kursus sebagai penceramah tetamu dan hakim persembahan.

Dikenali sebagai kerusi kerajaan persekutuan Kanada, Ottawa menawarkan rangkaian antarabangsa jabatan kerajaan, agensi antarabangsa, syarikat global dan komuniti diplomatik yang luas.

Ottawa adalah rumah kepada hab teknologi global lebih daripada 1,900 syarikat, mulai dari syarikat multinasional hingga perusahaan kecil dan sederhana. Ottawa mempunyai budaya keusahawanan yang bersemangat.

Ottawa menawarkan yang terbaik dari kedua-dua dunia-manfaat bandar besar dengan keselesaan dan keselamatan sebuah bandar kecil. Ottawa menduduki tempat terbaik untuk tinggal di Kanada oleh majalah MoneySense. Ia menduduki tangga ketiga di Amerika Utara dan ke-19 di dunia dalam Kajian Kualiti Hidup Mercer.

Sebagai ibu negara, Ottawa menjadi tuan rumah bagi banyak kenamaan yang melawat, acara sukan utama dan perayaan, termasuk Winterlude, Bluesfest dan Hari Kanada. Di sini anda akan menemui muzium kebangsaan dan tapak bersejarah, serta pasukan hoki Senator Ottawa, dan bekas juara Piala Grey - yang Redblacks Ottawa!

Ottawa adalah salah satu ibu negara yang paling indah di dunia dengan banyak taman, ruang hijau dan saluran air. Aktiviti musim sejuk termasuk ski, snowboarding dan gelanggang es sepanjang Rideau Canal, gelanggang luncur terpanjang di dunia. Dalam bulan-bulan yang lebih panas, Ottawans menikmati berbasikal, golf, arung jeram, zip-lapisan dan banyak lagi. Hanya beberapa minit dari pusat bandar terletak Gatineau Park, 361 kilometer persegi hutan, tasik, pantai, laluan semula jadi, dan pemandangan yang menakjubkan.

Kampus Carleton terletak dalam perjalanan singkat dari Parlimen Hill dan teras pusat bandar Ottawa. Kampus kami yang serba lengkap bersempadan dengan Terusan Rideau, Sungai Rideau dan persekitaran kediaman yang tenang. Kampus ini diservis dengan baik oleh pengangkutan awam, dengan beberapa laluan bas dan perhentian kereta api ringan di kampus.

Program yang

Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa (BIB) menyampaikan pendidikan perniagaan yang benar-benar antarabangsa. Ia memberi tumpuan kepada lima elemen utama:

 • Latihan intensif dalam salah satu daripada lima bahasa yang ditawarkan (Tahun 1
 • Tahun akademik penuh di luar negara untuk meningkatkan pengetahuan bahasa dan pengetahuan kebudayaan (Tahun 3);
 • Kursus teras dalam asas perniagaan;
 • Kursus khusus dalam perniagaan dan pengurusan antarabangsa; dan
 • Pilihan untuk memilih daripada tiga kepekatan untuk pengkhususan lanjut

Konsentrasi:

 • Pengurusan dan sistem kewangan global
 • Pemasaran dan perdagangan antarabangsa
 • Pengurusan antarabangsa dan pengurusan sumber manusia

Anda juga boleh melengkapkan BIB tanpa kepekatan.

Peluang Antarabangsa

Dalam persekitaran perniagaan global hari ini, pengalaman antarabangsa adalah perkara yang menonjol pada resumé anda. Pelajaran di luar negara menawarkan kepada pelajar peluang transformatif untuk direndam dalam budaya dan rantau lain di dunia. Pelajar membangun kemahiran silang budaya dan perspektif global.

Kajian di luar negara terbuka kepada semua mahasiswa Sprott. Melalui perjanjian pertukaran Carleton, para pelajar membayar tuisyen Carleton dan menerima pemindahan kredit untuk kursus yang berjaya diselesaikan.

Semua Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa mesti belajar di luar negara untuk tahun penuh akademik di salah satu daripada 40 institusi rakan di 13 negara. Di samping itu, untuk belajar di luar negara, pelajar Sprott mempunyai banyak peluang untuk memperoleh pengalaman antarabangsa, termasuk mengambil bahagian dalam pertandingan kes antarabangsa, program kepimpinan global, dan lawatan belajar antarabangsa.

Keperluan bahasa (selain Bahasa Inggeris)

Dalam tahun satu dan dua, pelajar BIB dikehendaki mengambil kursus bahasa dalam bahasa Perancis, Jerman, Jepun, Mandarin, atau Sepanyol.

Peluang masa depan

Tempat kerja

Di manakah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa membawa anda? Berikut adalah satu contoh jalur kerjaya yang anda boleh tamat dengan ijazah anda. (Pendidikan lanjutan mungkin diperlukan.)

 • analisis bisnes
 • pembangunan Perniagaan
 • hal Ehwal Luar Negeri
 • import / eksport
 • kewangan antarabangsa
 • sumber manusia antarabangsa
 • pemasaran antarabangsa
 • Perdagangan Antarabangsa
 • hal Ehwal kawal selia
 • pelancongan

Sekolah siswazah

Banyak alumni BIB telah mengikuti program lepasan dalam Perniagaan, Kewangan, Hal Ehwal Antarabangsa, Undang-Undang, Pembangunan Antarabangsa, Komunikasi dan banyak lagi. The Sprott School menawarkan MBA dipercepat untuk graduan perniagaan, membolehkan mereka untuk menyelesaikan Sprott MBA hanya dalam 12 bulan dan termasuk latihan.

The Sprott Master of Accounting diiktiraf oleh CPA Ontario dan menyediakan akses langsung kepada CPA Common Final Exam.

Kerjaya

 • Pengurusan Perakaunan / Akaun
 • Pentadbiran
 • Perniagaan
 • Diplomasi
 • Perniagaan Antarabangsa
 • Perdagangan Antarabangsa
 • Pengurusan
 • Perniagaan kecil kecilan

Jelajahi Perniagaan Antarabangsa (BIB) di Carleton University

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada ... Baca lebih lanjut

Carleton University is a community of talented, committed and enthusiastic faculty and staff, dedicated to excellence and to supporting the education and research that distinguishes Carleton as Canada’s Capital University. We know that it is our people that are key to Carleton’s success. Baca Ringkas