Rasional Kursus

Australia adalah peneraju dunia dalam bidang pertanian dan pengeluaran makanan lestari. Di peringkat global, terdapat kekurangan tenaga profesional agribisnis. Sarjana Muda Agrobik Leaders Institute adalah diletakkan untuk menyediakan graduan untuk pasaran sedia ada ini secara nasional dan antarabangsa.

Graduan akan dilengkapi dengan pengetahuan, pemahaman, dan kemahiran, yang akan menjadikan mereka pasar-dan-perniagaan bersedia untuk bekerja dalam usaha kecil hingga besar dalam bidang pengeluaran, pengurusan, dan kewangan agribisnis. Graduan juga akan dilengkapi untuk bekerja sendiri dan menubuhkan perniagaan mereka sendiri dan menggaji orang lain.

Kursus ini menggalakkan semua graduan menjadi penyokong pembelajaran sepanjang hayat dan amalan etika melalui keahlian persatuan profesional dan badan puncak industri.

Penyepaduan 5 pengalaman WIL berasingan untuk pelajar memberikan peluang untuk mengintegrasikan dan menerapkan - dalam persekitaran kerja yang tulen, teori dengan praktik. Ia juga membina rangkaian berharga di lapangan untuk graduan.

Pathways Kerjaya mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Pengurusan ladang
 • Pengurusan perniagaan
 • Pertanian dan ekonomi sumber
 • Pembangunan dasar dan analisis
 • Jualan dan pemasaran
 • Perbankan dan Kewangan
 • Perundingan pengurusan

Hasil Pembelajaran Kursus

Graduan Ijazah Sarjana Muda Agensi Perniagaan akan dapat:

 • Sintesis dan mengaplikasikan prinsip, konsep dan parameter penyumbang pengeluaran pertanian, pengurusan, dan kewangan agribisnis dalam persekitaran perniagaan agribisnis;
 • Terangkan kesan undang-undang berkaitan persekitaran operasi pertanian dan menguruskan pematuhan;
 • Mewujudkan penyelesaian inovatif untuk isu pengurusan perniagaan yang kompleks;
 • Memaparkan kecekapan sosial, profesional dan etika semasa bekerja secara bebas atau dalam pasukan;
 • Berkomunikasi dengan berkesan dengan kerajaan, pemilik perniagaan dan pembuat keputusan lain untuk mempengaruhi hasil dasar perniagaan agribisnis;
 • Melaksanakan penyelidikan yang sesuai untuk menganalisis dan menilai amalan kontemporari pelbagai disiplin untuk aplikasi, pembangunan, dan penambahbaikan dalam bidang perniagaan;
 • Memohon prinsip-prinsip analisis kemampanan dan kitaran hayat kepada amalan semasa dan kemunculan dalam bidang perniagaan;
 • Amalan terbaik untuk memahami agribisnis di dalam dan luar negara.

Tempoh Masa Pembelajaran dan Yuran

Tempoh 3 tahun sepenuh masa (6 semester)

Yuran Pelajar Antarabangsa - Jumlah Yuran Kursus: AU $ 52,500 * (AU $ 8750 setiap semester)

AU $ 395 satu kali enrolment fee dikenakan tambahan.

* tertakluk kepada semakan tahunan

Yuran Pelajar Domestik - Jumlah Yuran Kursus: AU $ 28,690 * (AU $ 4650 setiap semester)

AU $ 395 satu kali enrolment fee dikenakan tambahan.

* tertakluk kepada semakan tahunan

Biasiswa:

Untuk mempromosikan kecemerlangan dalam biasiswa dan pembelajaran, Leaders Institute akan menawarkan biasiswa kepada pelajar cemerlang untuk kedua-dua kursus bermula Tahun 2.

Gabungan biasiswa merit dan keperluan mengikut cara diskaun sebanyak 25% disediakan untuk pelajar domestik dan antarabangsa. Untuk memohon biasiswa ini, sila jumpa Pengarah Program anda atau Dekan Akademi Leaders Institute Akademik.

Syarat Kemasukan

Ketua

Semua pemohon mesti memenuhi syarat minimum bahasa Inggeris. Ini dinyatakan dalam Prosedur Pengambilan Leaders Institute Jadual A.

Selain itu, semua pemohon mesti memenuhi sama ada: keperluan kemasukan minimum piawai yang relevan seperti yang dinyatakan di bawah atau keperluan masuk minimum standard yang berkaitan.

Pemohon yang memohon kemasukan ke kursus atas dasar Pathway yang diluluskan yang diluluskan akan ditawarkan tempat dalam kursus itu dengan syarat mereka memenuhi syarat yang dinyatakan untuk kemasukan.

Pelajar domestik

Kemasukan ke kursus siswazah adalah berdasarkan kepada kejayaan yang telah dicapai oleh salah satu daripada berikut:

 • Sijil Tinggi Sekolah Queensland atau Sijil Tinggi Sekolah bersamaan. OP 17 / ATAR 60.
 • Penyiapan Diploma Baccalaureate Antarabangsa.
 • Penyiapan kursus yang diluluskan di peringkat Diploma atau Diploma Lanjutan di TAFE atau organisasi latihan berdaftar (RTO).
 • Mempunyai kelayakan yang dianggap bersamaan dengan mana-mana kelayakan di atas.

Pelajar antarabangsa

Pelajar antarabangsa yang belum melengkapkan kelayakan Australia mestilah mempunyai kelayakan pendidikan yang sesuai, yang dianggap bersamaan dengan Sijil Tinggi Australia Australia di bawah garis panduan NOOSR (rujuk Prosedur Pengakuan Jadual B dan C)

Calon antarabangsa juga boleh dipertimbangkan untuk kemasukan oleh:

 • Memuaskan dengan selesa mengikuti pengajian vokasional dan tertiari di Australia atau di luar negara, yang diakreditasi di bawah Kerangka Kelayakan Kelayakan Australia (AQF), atau
 • Memuaskan dengan memuaskan melengkapkan kajian di luar negara

Pelajar yang mendaftar dari negara bukan berbahasa Inggeris dikehendaki menjalankan ujian Bahasa Inggeris dan menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris dengan skor minima:

 • IELTS: 6.0 (Akademik) tanpa sub-band kurang daripada 5.5
 • TOEFL (berasaskan kertas) 550 dengan skor 5 atau lebih baik dalam Ujian Bahasa Inggeris Ditulis

Diharapkan pelajar dapat menunjukkan bahawa ujian Bahasa Inggeris telah berjaya disiapkan dalam tempoh dua tahun dari tarikh permohonan kemasukan.

Nota: Pelajar antarabangsa mesti memegang visa pelajar yang sah. Terdapat banyak syarat yang terpakai untuk visa pelajar. Khususnya, pemegang visa pelajar tidak boleh bekerja, dibayar atau tidak dibayar, selama lebih dari 40 jam dalam mana-mana dua minggu pada waktu semester. Di mana Pembelajaran Bersepadu Kerja diintegrasikan ke dalam kursus, ia tidak dikira ke arah 40 jam. Maklumat semasa mengenai syarat visa pelajar boleh didapati di https://homeaffairs.gov.au/Trav/stud/more/Visa-conditions/visaconditions-students

Kemasukan alternatif

Pemohon yang tidak memenuhi syarat minimum untuk kemasukan ke kursus pengajian boleh dipertimbangkan untuk kemasukan alternatif berdasarkan kajian pendidikan tinggi bersamaan dengan sekurang-kurangnya dua unit pengajian yang berjaya diselesaikan di institusi pengajian tinggi Australia berdaftar atau institusi pendidikan luar negara dinilai sebagai setara dengan LeadersInstitute.

Seseorang juga boleh dipertimbangkan untuk masuk berdasarkan pengiktirafan pembelajaran terdahulu, pekerjaan terdahulu dalam bidang yang berkaitan atau pemerolehan kelayakan bukan penghargaan dalam bidang yang berkaitan.

Pemohon yang memohon kemasukan alternatif juga mesti memenuhi syarat kemasukan Bahasa Inggeris.

Kredit dan Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL)

Kredit untuk pembelajaran terdahulu boleh didapati melalui proses artikulasi, pemindahan kredit dan pengiktirafan pembelajaran terdahulu atau gabungan proses-proses ini.

Pelajar yang ingin memohon untuk RPL mesti memberikan bukti dari segi kelayakan yang lengkap dan dokumentasi yang berkaitan.

Sokongan Pembelajaran Pelajar

Leaders Institute berkomitmen untuk memastikan pelajar mencapai hasil pembelajaran Kursus.

Sejumlah perkhidmatan sokongan pembelajaran informal dan formal disediakan untuk pelajar yang mendaftar dengan Leaders Institute . Semua pelajar akan diberitahu tentang ini di Orientasi dan melalui web. Mereka termasuk bengkel kemahiran belajar kumpulan dan individu dengan tutor kemahiran belajar, bengkel Bahasa Inggeris akademik dan sumber dalam talian.

Struktur Kursus

Unit: 21 teras dan 3 pilihan

97994_ScreenShot2018-11-25at11.20.47PM.png

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Leaders Institute »

Tarikh Akhir Kemaskini December 3, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
28,690 AUD
untuk pelajar domestik. 52,500 AUD untuk pelajar antarabangsa.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date