Kerjaya anda dalam perniagaan antarabangsa

Mempunyai kakitangan dengan kemahiran antarabangsa kini merupakan keutamaan organisasi. Program kami memberi tumpuan kepada penghasilan graduan yang boleh berfikir secara kritikal mengenai pengurusan perniagaan antarabangsa secara bertanggungjawab, dan secara mampan dan dilengkapi dengan kemahiran untuk membina kerjaya yang berjaya di sektor korporat / perniagaan, kerajaan, sektor ketiga dan perundingan di Australia dan luar negara.

Apa yang akan anda pelajari dalam program ini

Anda akan mendapat pengetahuan asas di beberapa bidang perniagaan antarabangsa pada separuh pertama ijazah. Anda kemudian akan mengembangkan pengetahuan yang lebih mendalam dan keupayaan untuk menggunakan pelbagai perspektif kritikal di seluruh bidang utama amalan dan pengurusan perniagaan. Pada separuh kedua ijazah, anda boleh memasukkan kajian khusus atau pilihan dalam disiplin yang berbeza untuk mengembangkan pilihan kerjaya anda.

Butiran

Dalam program tiga tahun ini, anda boleh memilih utama perniagaan kedua, atau kecil dari disiplin perniagaan lain, satu set kursus pengajian antarabangsa atau bahasa asing untuk memenuhi matlamat kerjaya anda.

Contohnya termasuk bahasa asing, kajian antarabangsa, kemampanan dan persekitaran, kajian geospatial, statistik dan pengurusan data, politik, keadilan sosial, kajian gender, dan pengantaraan konflik.

Program ini membolehkan anda untuk membangunkan pemahaman tentang isu-isu perniagaan teras yang berkaitan dengan pasaran kewangan, perdagangan antarabangsa, dan logistik global dan pengurusan rantaian bekalan, dan untuk membangunkan kemahiran dalam pengurusan lintas budaya.

Di samping itu, anda akan belajar bagaimana berfikir secara kritis mengenai pengurusan perniagaan antarabangsa secara bertanggungjawab, dan secara mampan, mengenai reka bentuk dan keusahawanan, dan mendapatkan pandangan tentang peranan perniagaan institusi yang mendedahkan bagaimana bentuk ekonomi politik global dan dibentuk oleh, organisasi perniagaan antarabangsa .

Bagaimana anda akan belajar

Kebanyakan kelas anda akan diadakan di Bangunan Akademik Swanston RMIT yang mempunyai ruang pembelajaran inovatif yang diselaraskan dengan ruang runcit dan sosial yang menghasilkan persekitaran yang menggalakkan untuk pelajar.

Sepanjang pengajian anda, anda akan bekerjasama dengan rakan sebaya dan terlibat secara bermakna dengan industri melalui projek kumpulan kecil dan latihan simulasi. Anda juga boleh terlibat dalam pembelajaran atau bekerja di luar negara sebagai sebahagian daripada pengajian anda.

RMIT menawarkan anda pelbagai pengalaman supaya anda boleh belajar dan mengembangkan konsep-konsep di dalam kelas, serta melibatkan diri dengan dunia kerja dan menerapkan pembelajaran anda untuk kedua-dua masalah sebenar dan realistik.

Anda akan mempunyai peluang untuk menunjukkan apa yang telah anda pelajari dalam kelas atau keluar dalam industri dengan:

 • menyampaikan idea dan penyelesaian kepada wakil industri
 • menggunakan simulator yang dibina khas
 • menerapkan pengetahuan anda untuk menangani isu sebenar yang dibentangkan dalam kajian kes
 • melengkapkan projek tempat kerja mengikut spesifikasi dan jangka masa.

Melalui portal pembelajaran online Universiti RMIT, myRMIT, anda boleh melihat sumber dalam talian dan aktiviti pembelajaran yang dicipta oleh pensyarah, bahan kursus akses melalui Blackboard, bekerjasama dengan pensyarah dan rakan-rakan, dan mengakses akaun e-mel pelajar anda. Perisian pendidikan, Hub Pembelajaran, sumber dan pencetak boleh diakses di kampus melalui rangkaian wayarles RMIT menggunakan komputer riba, tablet atau telefon pintar anda sendiri atau melalui kemudahan komputer di kampus. Anda akan dapat mengakses perisian yang sama dari rumah menggunakan myDesktop.

Sambungan industri

Anda akan berpeluang untuk terus menggunakan kemahiran akademik anda secara langsung dalam konteks kerja dalam kursus pembelajaran terintegrasi berikut:

 • Menguruskan Perniagaan Antarabangsa secara bertanggungjawab. Dalam kursus teras ini, anda akan dibimbing oleh akademik yang mengkhusus dalam Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), dan yang telah bekerja sebagai perunding pengurusan dalam CSR dan kemampanan. Anda akan menilai pendekatan yang berbeza untuk bidang ini, belajar bagaimana untuk melibatkan diri dengan pelbagai pihak berkepentingan untuk meningkatkan hasil untuk perniagaan dan masyarakat.
 • Ekonomi Politik Perniagaan Antarabangsa. Dalam kursus batu kapur ini, anda akan mengkaji konteks sejarah dan institusi ekonomi dunia, dan trend kontemporari dalam perdagangan, kewangan, pengeluaran dan kebolehan ekonomi perniagaan global dan persekitaran politik, ekonomi dan budaya di mana mereka beroperasi. Mereka direka untuk membangunkan keupayaan siap kerja anda dan keupayaan anda untuk menganalisis dan mengurus maklumat dan konteks, menyelesaikan masalah dan berkomunikasi dengan berkesan dalam kerjaya perniagaan masa depan anda.

Pilihan kerja yang berkaitan dengan pekerjaan dan industri yang berkaitan termasuk:

 • Bekerja dalam pasukan pelajar sebagai sebahagian daripada Program Inovasi Fastrack. Dalam kursus elektif ini, anda akan bekerjasama dengan mentor untuk membangun dan mengemukakan penyelesaian kepada masalah sebenar. Bentuk prototaip cepat ini direka untuk memasuki pemikiran segar daripada pelajar RMIT.
 • Pilihan Latihan Perniagaan di mana anda mengambil kedudukan selama satu atau dua hari seminggu untuk satu semester. Kedudukan ini biasanya tidak dibayar dan direka untuk membangunkan kemahiran lembut anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda secara keseluruhan apabila tamat pengajian. Anda bertanggungjawab mencari penempatan anda sendiri, namun, bantuan carian pekerjaan tersedia.
 • BUSM4599 Kemahiran Perniagaan untuk Start Up, kursus yang direka untuk pelajar yang berminat untuk memulakan perniagaan mereka sendiri.

Membimbing perkembangan Kolej Perniagaan, baik secara nasional dan antarabangsa, adalah Lembaga Penasihat Industri eksekutif berprofil tinggi yang dipengerusikan oleh Gerhard Vorster, Ketua Pegawai Strategi, Deloitte. Lembaga mewujudkan jambatan strategik antara pemikiran dan perniagaan dan teknologi terkini.

Universiti RMIT komited untuk menyediakan anda dengan pendidikan yang menghubungkan pembelajaran formal dengan amalan profesional atau vokasional.

Struktur elektif dan program

Program ini sesuai untuk pelajar yang sudah mempunyai pengalaman kerja yang penting, atau bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian dalam bidang perniagaan dan disiplin yang berkaitan dengan memilih dari pelbagai jurusan dan anak bawah umur kedua untuk memenuhi tujuan pembangunan kerjaya atau peribadi.

Program ini terdiri daripada 24 kursus (setiap 12 mata kredit) dan termasuk:

 • 8 kursus teras perniagaan biasa wajib
 • 8 kursus utama disiplin perniagaan
 • 8 kursus fleksibel.

Kursus 8 fleksibel boleh dipilih dari tiga pilihan:

 • utama perniagaan disiplin utama (8 kursus)
 • perniagaan disiplin wajib kecil (4 kursus) ditambah kedua kecil (sebarang disiplin)

perniagaan disiplin wajib kecil (4 kursus) ditambah 4 pilihan.

Utama perniagaan kedua boleh dipilih dari:

 • perakaunan
 • ekonomi
 • kewangan
 • perancangan kewangan
 • sistem maklumat
 • pengurusan logistik dan rantaian bekalan
 • pengurusan
 • Pemasaran.

Syarat kemasukan

Anda mestilah berjaya menyelesaikan Tahun Australia 12 atau kelulusan sekolah menengah yang setara dengan purata minimum 65% (lihat kalkulator di bawah).

Kelayakan yang setaraf mungkin juga termasuk program pengajian Yayasan RMIT atau diploma menengah yang diiktiraf dalam disiplin yang berkaitan dengan gred yang diperlukan.

Memenuhi keperluan akademik minimum tidak menjamin kemasukan. Permohonan anda masih perlu ditaksir dan diterima.

Keperluan bahasa Inggeris

Untuk mengkaji program ini, anda perlu melengkapkan satu daripada ujian kemahiran berbahasa Inggeris berikut:

 • IELTS (Akademik): kumpulan keseluruhan minimum 6.5 (tanpa band individu di bawah 6.0)
 • TOEFL (Ujian Berdasarkan Kertas): skor minimum 580 (TWE 4.5)
 • TOEFL (Ujian Berasaskan Internet - IBT): skor keseluruhan minimum 79 (dengan minimum 13 dalam Reading, 12 dalam Mendengar, 18 dalam Berbicara dan 21 dalam Penulisan)
 • Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik) (PTE (A)): skor minimum 58 (tanpa band komunikasi kurang daripada 50)
 • Cambridge English: Advanced (CAE): minimum 176 dengan tidak kurang daripada 169 dalam sebarang komponen.

Peluang antarabangsa

Anda secara aktif digalakkan untuk mengalami dunia yang lebih luas di dalam bilik darjah tradisional dan maya. Pendedahan kepada pelbagai jenis kolaborasi rentas sempadan semasa kajian anda akan memberi gambaran mengenai bagaimana organisasi mengembangkan idea, dan membentangkan anda dengan tingkah laku yang berbeza, gaya pembelajaran dan amalan yang akan anda hadapi selepas tamat pengajian.

Pilihan termasuk:

 • belajar dengan RMIT di Vietnam
 • belajar dengan rakan pendidikan RMIT Universiti Shanghai Perniagaan dan Ekonomi Antarabangsa
 • mengambil bahagian dalam pertukaran pelajar
 • mengambil bahagian dalam lawatan belajar yang menggabungkan perjalanan dan pengalaman budaya di luar negara dengan kursus yang disiapkan dalam mod intensif yang dikreditkan ke gelar anda
 • bekerjasama dalam projek di seluruh kampus dan lokasi dengan pelajar dari perniagaan dan disiplin lain
 • menjalankan latihan magang di luar negara sebagai sebahagian daripada Program Keusahawanan dan Latihan Global (GEIP).

Kerjaya

Tujuan RMIT adalah untuk graduan perniagaan antarabangsa untuk menjadi warga global yang lebih baik kerana mereka telah mendapat manfaat daripada mengkaji amalan perniagaan melalui lensa global dan melalui lensa perniagaan yang bertanggungjawab sosial. Anda akan muncul dengan pemahaman tentang bagaimana pelbagai aktiviti dalam dan antara organisasi dan sektor industri disambungkan.

Peranan dan industri kelayakan perniagaan antarabangsa boleh membawa kepada:

 • pembangunan dasar dan nasihat, terutama dalam organisasi
 • pelbagai perdagangan, dan peranan yang berkaitan dengan kewangan
 • penganalisa perniagaan
 • logistik dan peranan pengurusan rantaian bekalan, seperti memberi nasihat kepada pengurus perolehan mengenai perdagangan yang adil dan sumber etika dalam industri import / eksport logistik
 • hubungan kerajaan dan perundingan, sebagai contoh, memberi nasihat mengenai isu berkaitan perdagangan
 • penyelidikan ekonomi dan pembangunan dasar ekonomi atau garis panduan peraturan
 • perunding pengurusan
 • peranan perniagaan yang berkaitan dengan tanggungjawab sosial korporat dan kemampanan, berkaitan dengan strategi perniagaan, kedudukan, penarafan etika dan indeks, dan meningkatkan konsultasi perniagaan, perkongsian, dan kesan sosial dan alam sekitar.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 10, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
32,640 AUD
Yuran pengajian setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date