Sarjana Muda Percukaian Perniagaan Antarabangsa dan Perdagangan Sempadan

Umum

Penerangan Program

Three businesswomen

Bekerja dalam bidang perdagangan antarabangsa sentiasa berprestij dan menjanjikan kerana ia memberikan peluang yang baik untuk melakukan perjalanan di seluruh dunia, berkomunikasi dengan wakil dari negara yang berbeza, menerima pengalaman baru. Arah ini sentiasa berkembang, oleh itu, pakar dalam bidang perdagangan antarabangsa akan selalu menjadi permintaan. Walau bagaimanapun, profesion sedemikian memerlukan pengetahuan dan kemahiran tertentu untuk bekerja di pelbagai pasaran antarabangsa, berunding dengan rakan kongsi asing, menyimpulkan kontrak perdagangan luar negeri. Pakar ekonomi asing harus bercakap bahasa asing dengan lancar, mempunyai kemahiran analitik dan diplomatik, dapat bekerja dengan sejumlah besar informasi dan mempertahankan kepentingan perusahaan. Program kami "Percukaian Perniagaan Antarabangsa dan Perdagangan Rentas Sempadan" akan memberi anda semua yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya sebagai ahli ekonomi antarabangsa.

Disiplin utama

 • Kontrak Perdagangan Asing: Amalan Kontrak dan Kesalahan Cukai: Pelajar mengkaji proses perundingan dan menyelesaikan kesepakatan ekonomi asing, peraturan perundang-undangan, dan akibat pajak kontrak untuk membeli dan menjual internasional. Mereka mempelajari lebih lanjut mengenai perjanjian perantara dan perkhidmatan perdagangan dan kontrak untuk pengangkutan antarabangsa.
 • Peraturan Kastam Perdagangan Antarabangsa: Disiplin ini dikhaskan untuk pengawalseliaan undang-undang antarabangsa mengenai operasi dan prosedur kastam, peraturan menentukan asal usul barang serta tarif preferensial dan peraturan non-tarif kegiatan perdagangan asing.
 • Piawaian Pelaporan Kewangan Perakaunan dan Antarabangsa: Pelajar mempelajari pelbagai jenis penyata kewangan dan bagaimana menyediakannya, aset ketara dan tidak ketara, penurunan nilai aset, penjanaan pendapatan, perbelanjaan, dan keputusan kewangan.
 • Prinsip Asas Percukaian Perniagaan dan Percukaian Antarabangsa: Pelajar akan mengkaji pengiraan dan pembayaran cukai oleh syarikat dan usahawan individu di dalam negara dan di luar negara (VAT, cukai, pendapatan dan cukai harta, premium insurans).
 • Pengurusan Logistik dan Pengurusan Rantaian Bekalan: Pelajar mengkaji susunan sistem logistik, tipologi rantaian bekalan, pengoptimuman logistik, ciri pengangkutan antarabangsa barangan dengan cara pengangkutan yang berbeza.
 • Pemasaran Antarabangsa dan Kejuruteraan Perniagaan: Disiplin ini ditujukan kepada rangka kerja undang-undang untuk mengawal selia teknologi perniagaan dan perniagaan kejuruteraan antarabangsa, instrumen dan teknologi baru (inovasi, crowdfunding, cryptocurrency, blockchain, teknologi kewangan), dan mekanisme untuk promosi.

Belajar di luar negara

Grenoble Alps University muncul selepas perjumpaan 3 universiti, yang menawarkan kepelbagaian bidang kajian yang berlainan di Grenoble, Perancis. Pelajar yang menamatkan pengajian dari institusi pendidikan ini mendapat pendidikan berkualiti tinggi dan berada dalam permintaan yang tinggi dalam pasaran pekerjaan. Oleh itu, universiti itu menduduki ranking 236 dalam Peringkat Universiti QS Dunia.

Kerjaya & Masa Depan

Program ini bertujuan untuk mereka yang merancang untuk membina kerjaya mereka dalam syarikat-syarikat yang terlibat dalam aktiviti ekonomi asing, syarikat-syarikat besar antarabangsa, subdivisi cukai dan badan kastam, yang memantau aktiviti syarikat-syarikat ini.

Peperiksaan masuk

 • Matematik
 • Rusia
 • Bahasa asing (Bahasa Inggeris, Cina, Jerman, Perancis, Sepanyol)

Kemasukan

Ini adalah senarai dokumen yang perlu anda serahkan untuk memohon:

 • Diisi dalam borang permohonan (dalam .pdf) dengan foto warna (saiz: 3 x 4 cm) yang dilampirkan.
 • Salinan sijil pendidikan disertai dengan transkrip akademik dengan senarai kursus yang diambil dan gred (mata) diperolehi. Sekiranya warga negara asing yang memohon pendaftaran untuk program yang ditawarkan oleh institusi pengajian tinggi tidak mempunyai sijil pendidikan membuktikan fakta pendidikan dan / atau latihan disebabkan oleh reka bentuk proses pengajaran khusus, warga negara asing harus mengemukakan dokumen yang mengandungi maklumat mengenai keputusan daripada ujian terkini yang diluluskan yang dikeluarkan oleh sebuah pertubuhan pendidikan di mana orang itu dilatih di wilayah negara asalnya.
 • Satu salinan sijil perubatan (borang 086u) yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa yang beroperasi di negara asal yang membuktikan bahawa tidak ada tanda-tanda penunjuk untuk latihan di wilayah Persekutuan Rusia.
 • Satu salinan sijil HIV / AIDS yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa yang beroperasi di negara asal.
 • Salinan halaman pasport yang akan ditunjukkan kepada pegawai sempadan apabila memasuki wilayah Persekutuan Rusia. Tarikh tamat pasport tidak boleh lewat dari 18 bulan dari tarikh terbitan visa pelajar. Maklumat yang diperlukan untuk mengeluarkan jemputan harus mudah dibaca.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Federal State-Funded Educational Institution of Higher Education "Financial University under the Government of the Russian Federation" is one of the oldest Russian higher education institutions wh ... Baca lebih lanjut

The Federal State-Funded Educational Institution of Higher Education "Financial University under the Government of the Russian Federation" is one of the oldest Russian higher education institutions where financial experts, financial law experts, economists, IT experts, mathematicians, sociologists, and political scientists are trained. Baca Ringkas