Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Muda Perakaunan Stamford melengkapkan pelajar dengan pengetahuan pepejal dan praktik praktikal, analitikal, dan komunikasi yang kukuh. Pelajar mempelajari lima bidang Perakaunan: Percukaian, Perakaunan Kewangan, Pengauditan, Perakaunan Pengurusan, dan Sistem Maklumat Perakaunan. Fakulti berdedikasi untuk mengajar dan sangat berkelayakan.

Pilihan Darjah Dwi

Pelajar dalam program Sarjana Muda Perakaunan dapat meningkatkan pengetahuan mereka tentang dunia sambil meningkatkan peluang pekerjaan mereka dengan pilihan sarjana dua. Mereka boleh mendapatkan ijazah Sarjana Muda yang kedua dalam, antara lain, Perakaunan Antarabangsa dari Universiti Northampton, atau dalam Perakaunan

Rakan Kongsi Universiti CIMA

CIMA yang terkenal di dunia adalah organisasi profesional untuk Pengurusan Akauntan. Pelajar program Sarjana Muda Perakaunan mendapat sepuluh pengecualian di kertas CIMA. Pada kejayaan menyelesaikan perakaunan peperiksaan kajian Kes Operasi (OCS) pelajar dianugerahkan Diploma CIMA dalam Perakaunan Pengurusan.

Rakan Belajar Perak ACCA

ACCA (Persatuan Akauntan Berkanun Bertauliah) telah memberi Stamford International University status Rakan Belajar Perak. Ini bermakna pengecualian boleh didapati untuk pelajar yang mengambil peperiksaan ACCA.

Industri dan Kerjasama Akademik Program perakaunan juga bekerjasama dengan badan perakaunan global seperti CIMA, ACCA, firma perunding, organisasi kerajaan, dan firma perakaunan. Pelajar mengambil bahagian dalam projek industri dengan organisasi terkemuka seperti SAP dan Perkhidmatan Penerbangan Bangkok (BFS), dan lain-lain. Kerjasama ini memberikan kelebihan daya saing ketika para pelajar mendapat pengalaman dunia nyata.

Pembesar Suara Tamu

Makmal Pasaran Bloomberg Lab Makmal Pasaran Kewangan Bloomberg Financial Stamford memberikan para pelajar peluang untuk mengkaji kajian kes perniagaan, mengikuti berita perniagaan terkini, menjalankan analisis kewangan syarikat tersenarai, dan membaca penyata kewangan.

Peluang kerjaya

Pelajar mempunyai peluang kerjaya yang pelbagai, termasuk:

 • Akauntan Cukai
 • Pengawal Kewangan
 • Akauntan Kewangan
 • Pedagang
 • Juruaudit
 • Bendahari
 • Ketua Pegawai Kewangan
 • Akauntan Pengurusan
 • Akauntan forensik
 • Perundingan
 • Penganalisa perniagaan

Tempoh

Tarikh mula: 3 pengambilan setiap tahun: Mac, Julai, November

Tempoh: 3.5 tahun

Harga: 18,697 USD (jumlah anggaran program anggaran)

Lokasi: Thailand - Bangkok

Program diajar dalam:
English
Stamford International University

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh Stamford International University »

Tarikh Akhir Kemaskini November 21, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
42 
Sepenuh masa
Price
18,697 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Nov 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Nov 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date