Sarjana Muda Perakaunan

Umum

Penerangan Program

Rasional Kursus

Sarjana Muda Perakaunan Leaders Institute adalah kursus komprehensif dan kontemporari yang menyediakan graduan dengan pengetahuan dan pengetahuan pengetahuan praktikal, teknikal, dan teori perakaunan, kewangan dan am perniagaan. Graduan kursus memperoleh pendidikan berasaskan semua aspek amalan perakaunan termasuk kewangan perniagaan, undang-undang korporat dan syarikat, undang-undang percukaian, perakaunan pengurusan dan kewangan, teori perakaunan, dan proses, dan fungsi audit dan jaminan. Graduan memperoleh kemahiran dan pengetahuan dalam tadbir urus korporat, etika perniagaan, dan profesionalisme. Kursus ini menangani semua keperluan kurikulum bagi graduan yang layak memohon pengiktirafan profesional dan keanggotaan badan puncak utama seperti CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand (CAANZ).

Pelajar akan, melalui ijazah mereka, mengembangkan dan menggunakan pengetahuan dan pemahaman teoritis dalam pelbagai tugas dan penilaian pembelajaran yang sahih termasuk kajian kes, laporan, temu bual, portfolio, persembahan lisan, dan latihan praktikal secara individu dan dalam pasukan kecil. Empat buah pengalaman mandatori kerja mandatori yang berasingan telah diintegrasikan ke dalam kursus.

Graduan akan menjadi pasaran dan bersedia perniagaan dan penyokong pembelajaran sepanjang hayat. Kemungkinan pekerjaan siswazah termasuk analisis perniagaan, risiko perniagaan dan nasihat tadbir urus, perakaunan kewangan, perakaunan pengurusan, pengauditan, percukaian, perundingan pengurusan, amalan persendirian.

Pathways Kerjaya

Graduan kursus akan menjadi pasaran dan perniagaan yang siap dan penyokong pembelajaran sepanjang hayat.

Pathways kerjaya pekerjaan siswazah termasuk:

 • Analisis bisnes
 • Risiko perniagaan dan tadbir urus
 • Perakaunan kewangan
 • Pengurusan Perakaunan
 • Pengauditan
 • Cukai
 • Perundingan pengurusan

Akreditasi Profesional

Graduan yang melengkapkan Sarjana Muda Perakaunan memenuhi komponen akademik keperluan keahlian untuk CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand (CAANZ).

Hasil Pembelajaran Kursus

Graduan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dapat:

1. Menyusun, merangka dan menerapkan prinsip, konsep dan parameter penyumbang perakaunan, pengurusan, ekonomi, dan kewangan dalam persekitaran perniagaan;

2. Mewujudkan penyelesaian inovatif, memaparkan penilaian keadilan dan membuat keputusan, untuk isu perniagaan dan pengurusan yang rumit dan rapi berkaitan dengan prinsip perakaunan;

3. Berkomunikasi dengan berkesan dan berinteraksi dengan orang lain, untuk meningkatkan pembelajaran dan pemahaman yang lebih lanjut.

4. Memaparkan kepimpinan sosial, profesional dan etika semasa bekerja secara berasingan atau berkumpulan;

5. Memohon kemahiran kognitif untuk menjalankan penyelidikan yang sesuai dan untuk menganalisis dan menilai amalan kontemporari pelbagai disiplin untuk aplikasi, pembangunan, dan peningkatan perakaunan dan tadbir urus;

6. Memohon prinsip perakaunan dan dapat menganalisa, dengan kesadaran tentang tanggungjawab mengembangkan ketajaman perniagaan, amalan semasa dan muncul untuk memperbaiki dan menyumbang secara positif kepada bidang perniagaan;

7. Memohon piawaian kontemporari antarabangsa dan amalan terbaik untuk memberi peningkatan positif terhadap prinsip-prinsip perakaunan yang telah diterima pakai.

Tempoh Masa Pembelajaran dan Yuran

Tempoh 3 tahun sepenuh masa (6 semester)

Yuran Pelajar Antarabangsa - Jumlah Yuran Kursus: AU $ 45,000 * (U $ 7500 setiap semester)

AU $ 395 satu kali enrolment fee dikenakan tambahan.

* tertakluk kepada semakan tahunan

Yuran Pelajar Domestik - Jumlah Yuran Kursus: AU $ 24,900 * (AU $ 4150 setiap semester)

AU $ 395 satu kali enrolment fee dikenakan tambahan.

* tertakluk kepada semakan tahunan

Beasiswa

Untuk mempromosikan kecemerlangan dalam biasiswa dan pembelajaran, Leaders Institute akan menawarkan biasiswa kepada pelajar cemerlang untuk kedua-dua kursus bermula Tahun 2.

Gabungan biasiswa merit dan keperluan mengikut cara diskaun sebanyak 25% disediakan untuk pelajar domestik dan antarabangsa. Untuk memohon biasiswa ini, sila jumpa Pengarah Program anda atau Dekan Akademi Leaders Institute Akademik.

Syarat Kemasukan

Ketua

Semua pemohon mesti memenuhi syarat minimum bahasa Inggeris. Ini dinyatakan dalam Prosedur Pengambilan Leaders Institute Jadual A.

Selain itu, semua pemohon mesti memenuhi sama ada: keperluan kemasukan minimum piawai yang relevan seperti yang dinyatakan di bawah atau keperluan masuk minimum standard yang berkaitan.

Pemohon yang memohon kemasukan ke kursus atas dasar Pathway yang diluluskan yang diluluskan akan ditawarkan tempat dalam kursus itu dengan syarat mereka memenuhi syarat yang dinyatakan untuk kemasukan.

Pelajar domestik

Kemasukan ke kursus siswazah adalah berdasarkan kepada kejayaan yang telah dicapai oleh salah satu daripada berikut:

 • Sijil Tinggi Sekolah Queensland atau Sijil Tinggi Sekolah bersamaan. OP 17 / ATAR 60.
 • Penyiapan Diploma Baccalaureate Antarabangsa.
 • Penyiapan kursus yang diluluskan di peringkat Diploma atau Diploma Lanjutan di TAFE atau organisasi latihan berdaftar (RTO).
 • Mempunyai kelayakan yang dianggap bersamaan dengan mana-mana kelayakan di atas.
 • Sijil Tinggi Sekolah Queensland atau Sijil Tinggi Sekolah Bersamaan setara interstate OP 17 / ATAR 60.
 • Penyiapan Diploma Baccalaureate Antarabangsa.
 • Penyiapan kursus yang diluluskan di peringkat Diploma atau Diploma Lanjutan di TAFE atau Organisasi Latihan Berdaftar (RTO).
 • Mempunyai kelayakan yang dianggap bersamaan dengan mana-mana kelayakan di atas.

Pelajar antarabangsa

Pelajar antarabangsa yang belum melengkapkan kelayakan Australia mestilah mempunyai kelayakan pendidikan yang sesuai, yang dianggap bersamaan dengan Sijil Tinggi Australia Australia di bawah garis panduan NOOSR (rujuk Prosedur Pengakuan Jadual B dan C)

Calon antarabangsa juga boleh dipertimbangkan untuk kemasukan oleh:

 • Memuaskan dengan selesa mengikuti pengajian vokasional dan tertiari di Australia atau di luar negara, yang diakreditasi di bawah Kerangka Kelayakan Kelayakan Australia (AQF), atau
 • Memuaskan dengan memuaskan melengkapkan kajian di luar negara

Pelajar yang mendaftar dari negara bukan berbahasa Inggeris dikehendaki menjalankan ujian Bahasa Inggeris dan menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris dengan skor minima:

 • IELTS: 6.0 (Akademik) tanpa sub-band kurang daripada 5.5
 • TOEFL (berasaskan kertas) 550 dengan skor 5 atau lebih baik dalam Ujian Bahasa Inggeris Ditulis

Diharapkan pelajar dapat menunjukkan bahawa ujian Bahasa Inggeris telah berjaya disiapkan dalam tempoh dua tahun dari tarikh permohonan kemasukan.

Nota: Pelajar antarabangsa mesti memegang visa pelajar yang sah. Terdapat banyak syarat yang terpakai untuk visa pelajar. Khususnya, pemegang visa pelajar tidak boleh bekerja, dibayar atau tidak dibayar, selama lebih dari 40 jam dalam mana-mana dua minggu pada waktu semester. Di mana Pembelajaran Bersepadu Kerja diintegrasikan ke dalam kursus, ia tidak dikira ke arah 40 jam. Maklumat semasa mengenai syarat visa pelajar boleh didapati di https://homeaffairs.gov.au/Trav/stud/more/Visa-conditions/visa-conditions-students.

Kemasukan alternatif

Pemohon yang tidak memenuhi syarat minimum untuk kemasukan ke kursus pengajian boleh dipertimbangkan untuk kemasukan alternatif berdasarkan kajian pendidikan tinggi bersamaan dengan sekurang-kurangnya dua unit pengajian yang berjaya diselesaikan di institusi pengajian tinggi Australia berdaftar atau institusi pendidikan luar negara dinilai sebagai setara dengan LeadersInstitute.

Seseorang juga boleh dipertimbangkan untuk masuk berdasarkan pengiktirafan pembelajaran terdahulu, pekerjaan terdahulu dalam bidang yang berkaitan atau pemerolehan kelayakan bukan penghargaan dalam bidang yang berkaitan.

Pemohon yang memohon kemasukan alternatif juga mesti memenuhi syarat kemasukan Bahasa Inggeris.

Kredit dan Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu (RPL)

Kredit untuk pembelajaran terdahulu boleh didapati melalui proses artikulasi, pemindahan kredit dan pengiktirafan pembelajaran terdahulu atau gabungan proses-proses ini.

Pelajar yang ingin memohon untuk RPL mesti memberikan bukti dari segi kelayakan yang lengkap dan dokumentasi yang berkaitan.

Sokongan Pembelajaran Pelajar

Leaders Institute berkomitmen untuk memastikan pelajar mencapai hasil pembelajaran Kursus.

Sejumlah perkhidmatan sokongan pembelajaran informal dan formal disediakan untuk pelajar yang mendaftar dengan Leaders Institute . Semua pelajar akan diberitahu tentang ini di Orientasi dan melalui web. Mereka termasuk bengkel kemahiran belajar kumpulan dan individu dengan tutor kemahiran belajar, bengkel Bahasa Inggeris akademik dan sumber dalam talian.

Struktur Kursus

Unit: 22 inti dan 2 pilihan

97996_ScreenShot2018-11-25at11.39.23PM.png

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Leaders Institute, we are committed to the professional and personal development of our students. We see our graduates as people who will ‘be impactful’ professionally and socially precisely becaus ... Baca lebih lanjut

At Leaders Institute, we are committed to the professional and personal development of our students. We see our graduates as people who will ‘be impactful’ professionally and socially precisely because they have joined the Leaders community of scholars. Baca Ringkas