Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Selamat datang ke Jabatan Pentadbiran Perniagaan

Sejak tahun 1997, jabatan kami bertujuan untuk melatih pelajar cemerlang yang dilengkapi untuk memenuhi keperluan ekonomi pesat berubah dan globalisasi dan akan menjadi pengurus dan usahawan yang berkelayakan.

Kami menyediakan program latihan yang dikemas kini secara berterusan yang memperkayakan kepakaran pelajar dalam pengurusan, organisasi, pemasaran, pengeluaran, kewangan dan perakaunan, dan kemahiran berfikir strategik. Ahli fakulti yang berpengalaman mengintegrasikan pengetahuan teoritis sejagat dengan aplikasi praktikal perniagaan secara kontemporari.

Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris dalam program Pentadbiran Perniagaan. Terima kasih kepada perjanjian perkongsian universiti kami, para pelajar dapat memanfaatkan program pertukaran di universiti terkemuka di dunia. Sejumlah besar pelajar asing yang mengambil bahagian dalam program ini juga menghabiskan sebahagian kajian mereka di jabatan kami.

Graduan program kami mempunyai kemahiran dan kebolehan untuk mengambil peranan aktif dalam memenuhi tanggungjawab pengurusan dalam perniagaan. Mereka membezakan diri mereka dengan kesedaran mengenai trend baru dan keadaan teknologi seni dalam bidang mereka.

Peluang kerjaya wujud dalam pelbagai bidang termasuk perbankan, sumber manusia, pemasaran, penjualan, pengurusan operasi dan perundingan.

Kami berterima kasih atas kepentingan anda dalam program kami.

NİMET URAY

Pengerusi Jabatan

Maklumat mengenai Institusi

Program ini ditubuhkan pada tahun 1999.

Kelayakan dianugerahkan / Tahap Kelayakan

BA (Kitaran ke-6) dalam Pentadbiran Perniagaan

Syarat Kemasukan

Pemohon perlu mendapatkan markah yang diperlukan dari Peperiksaan ke Peperiksaan Pendidikan Tinggi (YGS), Ujian Penempatan Kitaran Pertama (LYS / TM 1), dan Ujian Pemindahan Langsung (DGS). Peletakan dipusatkan di Pusat Pemilihan dan Penempatan Pelajar (ÖSYM). Pelajar antarabangsa yang memohon untuk mengikuti program ini mesti mengikuti kriteria kemasukan yang ditentukan oleh Kadir Has University . Pelajar boleh memindahkan ke dalam program dengan mengikuti peraturan Kadir Has University atas asas mengenai pemindahan mendatar. (Maklumat lanjut: http: // www. KHAS .edu.tr)

Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu

Pelajar boleh dikecualikan daripada beberapa kursus dalam rangka undang-undang berkaitan. Jika kandungan kursus yang telah diambil sebelum ini di institusi lain adalah bersamaan dengan kursus yang ditawarkan di Kadir Has University , maka pelajar boleh dikecualikan dari kursus ini dengan kelulusan fakulti yang berkaitan selepas penilaian kandungan kursus.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar dikehendaki melengkapkan semua kursus dalam kurikulum yang diterima oleh Senat (Kredit 240 ECTS) dan mempunyai Purata Purata Gred Kumulatif minimum 2.00 / 4.00.

Takrif Program

Objektif utama Jabatan pentadbiran perniagaan Kadir Has University adalah untuk membantu para pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran teori dan praktikal di kawasan perniagaan yang kontemporer dan mantap. Dalam urat ini, para siswazah dilatih untuk mengamalkan kemahiran yang kerap digunakan dalam kehidupan profesional seperti kepimpinan, pengurusan, kerja berpasukan, komunikasi; dan mencari pekerjaan yang sesuai dengan kebolehan dan keinginan mereka dalam pelbagai sektor industri, perdagangan dan perkhidmatan. Tambahan pula, ia bertujuan agar graduan menjadi individu usahawan dengan pengetahuan pengurusan dan keupayaan kepimpinan yang sentiasa bersedia untuk belajar, sedang mencari pembangunan yang berterusan, dapat melihat peristiwa dan alam sekitar dari perspektif makro dan mikro, dapat untuk menyesuaikan diri dengan perubahan, terbuka untuk hal baru, dapat bekerja dengan orang-orang dari disiplin lain, mempunyai tahap kemampuan menyelesaikan masalah yang tinggi, mempunyai kebajikan sejagat dan dapat menghargai perbezaan budaya.

Hasil Program

 1. Belajar menjadi pemikir kritikal dan bebas untuk mempersoalkan andaian, amalan dan tanggapan yang sedia ada secara membina.
 2. Dapatkan pengetahuan yang mencukupi mengenai konsep utama, teori, dan aplikasi dalam pentadbiran perniagaan dan menunjukkan dalam amalan pengetahuan yang diperoleh ini.
 3. Menguruskan proses membuat keputusan perniagaan dengan menggunakan alat kuantitatif dan kualitatif dan teknologi maklumat.
 4. Menilai bagaimana amalan perniagaan kesan ekonomi, undang-undang, politik, sosial, teknikal dan berdaya saing (tempatan, serantau, global).
 5. Gunakan bahasa Inggeris dengan mahir dalam berkongsi pengetahuan dan berkomunikasi secara profesional.
 6. Menghasilkan dokumen bertulis (contohnya laporan, pameran, memo, dll) yang mempamerkan kecekapan dalam kandungan, organisasi, dan kejelasan.
 7. Memperoleh keupayaan untuk menulis dokumen bertulis secara lisan dengan cara yang berkesan sekiranya perlu.
 8. Merumuskan penyelesaian jangka pendek dan jangka panjang kepada masalah rumit secara individu dan dalam pasukan interdisipliner menggunakan pemikiran kreatif, pembinaan pasukan, dan kemahiran kepimpinan.
 9. Mengiktiraf perkara-perkara etika dalam menjalankan pentadbiran perniagaan; memerhatikan kod etika yang beretika, saintifik dan profesional.
 10. Berhati-hati dan menghargai kebudayaan lain dan orang lain dan menghormati perbezaan individu dan budaya; mempromosikan dan meraikan kepelbagaian di tempat kerja.
 11. Mengamalkan falsafah pembelajaran sepanjang hayat dan pembaharuan diri; membangunkan rasa ingin tahu untuk meneroka disiplin lain supaya seseorang dapat menikmati pembangunan yang mampan dalam hal-hal / kehidupan peribadi, sosial, dan profesional.
 12. Mengamalkan tabiat kerja yang baik, pengurusan masa, dan disiplin diri.
 13. Memahami kepentingan dan penghargaan kerja sukarela untuk kembali kepada masyarakat secara keseluruhannya; mulakan sukarela seawal mungkin.

Profil Profesional Graduan

Graduan program ini akan mempunyai peluang untuk bekerja dalam pelbagai tetapan tetapi tidak terhad kepada: perakaunan, kewangan, pengeluaran, sumber manusia, jualan, pengurusan dan jabatan-jabatan firma dan institusi kebangsaan dan antarabangsa yang lain yang dikawal oleh kerajaan; pertubuhan bukan kerajaan.

Akses kepada Pengajian Lanjut

Pelajar boleh memohon pengajian siswazah dalam program berkaitan.

Soal Selidik Penilaian

Soal Selidik dan Instruktor Penilaian Kuesioner Kuesioner Persijilan Selesai

Kerjasama Antarabangsa

Lihat http: // www. KHAS .edu.tr / uluslararasi2 / uluslararasi-oegrenciler-22 / uluslararasi-programlar-9 / uluslararasi-programlar-12.html

Pelatih

Tujuan latihan ini adalah untuk menjadikan pelajar membiasakan diri dengan persekitaran perniagaan dan keadaan kerja, dan mendapatkan latihan pekerjaan. Setiap pelajar harus berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 20 hari bekerja magang untuk lulus dari Jabatan Pentadbiran Perniagaan. Latihan magang hanya boleh dilakukan dalam tempoh semester atau pada akhir tahun akademik pada musim panas. Pelajar tidak boleh melakukan latihan dalam semester akademik semasa mereka mendapat kursus.

Syarikat yang pelajar itu akan melakukan latihan harus diluluskan sebelum latihan magang dimulai. Pelajar perlu mengisi Borang Latihan Wajib, menandatangani penasihat akademik mereka serta syarikat, dan menyerahkannya kepada Setiausaha Fakulti bersama-sama dengan 2 foto dan salinan sijil identifikasi mereka. Latihan magang tidak sah kecuali pelajar mengambil insurans untuk kemalangan kerja dan penyakit pekerjaan.

Pada akhir tempoh magang, pelajar perlu mendapatkan kelulusan dari syarikat, memohon Borang Penilaian Pelatih, dan mengembalikannya kepada Setiausaha Fakulti. Suruhanjaya magang akan memeriksa borang tersebut, hubungi syarikat jika perlu, dan memaklumkan kepada Jabatan Hal Ehwal Pelajar mengenai kelulusan (atau penolakan) latihan dalam masa sebulan. Pelajar akan dimaklumkan mengenai bilangan hari latihan yang diluluskan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas