sarjana muda pentadbiran perniagaan - pengurusan hospitaliti intenational

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa


Industri hospitaliti International adalah salah satu yang paling pesat berkembang dan paling dinamik di dunia, terutamanya di Thailand di mana pelancongan mempunyai kepentingan yang sangat besar bagi kedua-dua sektor awam dan swasta. Selaras dengan keperluan industri, fokus Pelancongan dan Hospitaliti Pengurusan (THM) utama adalah antara muka yang kritikal antara teori dan amalan, menunjukkan dengan jelas oleh alam semula jadi yang kuat kurikulum ini vokasional, pendekatan analitikal kepada industri global ini dan komitmennya kepada pembangunan mampan.


Pada MUIC, integrasi kepakaran fakulti, pautan industri dan state-of-the-art kemudahan menyediakan persekitaran latihan yang paling komprehensif di Thailand, terutamanya dengan di kampus Salaya Hotel dan Pusat Latihan di mana pelajar mendapatkan wawasan ke dalam pengurusan secara langsung hotel dan pengalaman hidup sebenar keadaan, fungsi, tetamu dan persidangan.


Untuk menyediakan pelajar dengan pelbagai yang lebih besar pilihan kerjaya, Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti tawaran utama dua modul: Perjalanan dan Pembangunan Pelancongan Mampan dan Pengurusan Hospitaliti.
Peluang kerjaya


Menurut Thai Persatuan Hotel dan Pihak Berkuasa Pelancongan Thailand, industri pelancongan dan hospitaliti akan memerlukan lebih daripada 8,000 graduan baru dalam tempoh lima tahun akan datang, yang akan menyediakan kepelbagaian peluang-peluang untuk kemajuan kerjaya dan pembangunan profesional.

&nbsp

&nbsp

Kemasukan Syarat


Untuk Pemohon Biasa


Pemohon hendaklah melengkapkan sekolah tinggi (M.6) Sijil atau yang setaraf dengannya seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.
Pemohon perlu menunjukkan kecekapan Bahasa Inggeris: skor TOEFL 79 atau di atas, yang IELTS (band akademik) skor 6.0 atau ke atas, skor SAT1 1650 dengan skor Matematik sekurang-kurangnya 580.


Pemohon dikehendaki untuk menduduki peperiksaan bertulis termasuk Bahasa Inggeris (ITP TOEFL dan Penulisan), Matematik, Sains Am dan Hal Ehwal Semasa. Jika mereka berjaya dengan peperiksaan bertulis, mereka akan dipanggil untuk temuduga.


Nota: Pemohon yang kemahiran bahasa Inggeris tidak mencukupi untuk penerimaan segera mungkin dinasihatkan untuk belajar di Pusat Persediaan Bahasa dan Matematik (PC).Pemohon yang berjaya melengkapkan keperluan PC akan layak untuk diterima ke program pengajian MUIC biasa dalam trimester berikut. MUIC juga menawarkan "Program Intensif Bahasa Inggeris" Kursus untuk pelajar bersedia untuk mengambil English peperiksaan kemasukan kolej.

&nbsp


Untuk Pemohon Antarabangsa


Calon-calon antarabangsa yang berminat boleh memohon 3 kali setahun melalui Seksyen Kemasukan. Pemohon mestilah telah menamatkan pendidikan sekolah tinggi atau yang setaraf mereka ke sekolah tinggi seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.


Jika sekolah Sijil / diploma tidak dalam bahasa Inggeris, penterjemahan Bahasa Inggeris diperakui dokumen itu perlu diatur dan dikemukakan kepada Kementerian Pendidikan di Thailand untuk melihat jika ia boleh diterima.


Calon-calon yang berbahasa Inggeris bukan asal perlu mengemukakan skor TOEFL (skor IBT sekurang-kurangnya 79 dengan skor sekurang-kurangnya 25 secara bertulis) atau skor IELTS (6.0 & ke atas dengan menulis 6.0) atau skor SAT (1650 dengan skor Matematik 580 atau di atas).


Setelah calon yang diterima secara rasmi sebagai pelajar sepenuh masa, mereka dikehendaki untuk menduduki penulisan Bahasa Inggeris dan ujian penempatan Matematik untuk melihat mana peringkat mereka boleh mendaftar untuk.

Jadual Permohonan

Untuk Pemohon Antarabangsa (Tahun Akademik 2013-2014)

Kemasukan pertama

Tempoh Permohonan

1 Mei - 30 JUN, 2013

Tarikh Pengumuman

29 Julai 2013

Arahan Bermula

September 16, 2013

&nbsp

Kemasukan kedua

Tempoh Permohonan

1 Ogos - 30 SEPTEMBER, 2013

Tarikh Pengumuman

November 4, 2013

Arahan Bermula

6 Jan 2014

&nbsp

Kemasukan ketiga

Tempoh Permohonan

Disember 1,2013 - 31 Jan 2014

Tarikh Pengumuman

17 Feb 2014

Arahan Bermula

April 21, 2014

Nota:

Semua pelajar sepenuh masa baru di luar negara hendaklah melaporkan kepada Pejabat Kemasukan.

Jadual permohonan adalah tertakluk kepada perubahan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Encik Nutthaboon Pornratthanacharoen

E-mel: nutthaboon.por@mahidol.ac.ke-

Hubungi: 66818286209

&nbsp

&nbsp

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pada bulan Mac 1986 Majlis Universiti Mahidol rasmi disahkan pembentukan program ijazah sarjana muda antarabangsa yang baru, yang pertama seumpamanya di sebuah universiti awam, yang ditetapkan pada ma ... Baca lebih lanjut

Pada bulan Mac 1986 Majlis Universiti Mahidol rasmi disahkan pembentukan program ijazah sarjana muda antarabangsa yang baru, yang pertama seumpamanya di sebuah universiti awam, yang ditetapkan pada masa itu seperti Program Ijazah Pelajar Antarabangsa (ISDP). Enam bulan kemudian, pada September l986, program ini mengalu-alukan kelas pertama pelajar. Mulanya adalah satu sederhana - kerana kebanyakan permulaan biasanya. Kemudahan itu terletak di tingkat kedua MU Sains Sosial dan Kemanusiaan Building, dengan 45 pelajar, dua sepenuh masa dan 20 tenaga pengajar sambilan, kakitangan sokongan empat anggota, tujuh persembahan utama dalam Sains dan Travel Management Industri - dan banyak harapan dan keazaman. Semasa tahun-tahun awal ISDP tumbuh dan berkembang, sehinggakan ia akhirnya diperlukan kemudahan sendiri berasingan. Pada tahun 1992 ISDP rasmi khusus bangunan baru, yang menempatkan 486 pelajar, dan memperkenalkan dua jurusan tambahan dalam Pentadbiran Perniagaan dan Sains Makanan dan Teknologi. Tahun 1996 merupakan satu peristiwa penting. Dengan kelulusan daripada Majlis Universiti Mahidol, ISDP secara rasmi ditetapkan Mahidol University College International (MUIC), memberikan berat penuh dan kedudukan fakulti. Dua tahun kemudian, sebuah kompleks enam tingkat telah siap untuk menampung lebih 1,000 pelajar. Gaya pengurusan yang baru telah diperkenalkan, di samping pengembangan menawarkan aktiviti akademik, latihan tambahan, termasuk Salaya Pavilion Hotel dan Pusat latihan, program pra-kolej dan pembentukan pejabat yang dialamatkan pelajar dan alumni keperluan. Selama bertahun-tahun berikutnya, terdapat perkembangan tambahan dalam akademik, landskap fizikal dan sosial kolej: semakin meningkat enrolmen pelajar, program utama yang baru, promosi program pertukaran pelajar yang meriah dan pengembangan kemudahan fizikal, termasuk lapan lanjutan -storey. Selepas 26 tahun, MUIC kini menawarkan 19 jurusan ijazah dan 22 kanak-kanak dalam Kesenian, Sains dan Pengurusan, bersama-sama dengan dua program ijazah sarjana, kira-kira 3,200 pelajar. Tambahan pula, kolej ini menjangkakan enrolmen pelajar yang lebih besar pada masa hadapan. Baru-baru ini telah mengarahkan pembinaan sebuah bangunan baru yang dijangka siap pada tahun 2015. Dengan tambahan baru ini MUIC akan dapat menampung sehingga 4,000 pelajar. Menghadapi cabaran order dunia baru, kita memerlukan daya tahan dan inovasi yang berterusan. Perjalanan yang bermula lebih dua dekad yang lalu masih belum berakhir kerana Mahidol University College International terus melakukan sumber tenaga dan penuh untuk mengejar kecemerlangan akademik. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: Encik Nutthaboon Pornratthanacharoen E-mel: nutthaboon.por@mahidol.ac.th Hubungi: +66818286209 Baca Ringkas