Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa


Industri hospitaliti International adalah salah satu yang paling pesat berkembang dan paling dinamik di dunia, terutamanya di Thailand di mana pelancongan mempunyai kepentingan yang sangat besar bagi kedua-dua sektor awam dan swasta. Selaras dengan keperluan industri, fokus Pelancongan dan Hospitaliti Pengurusan (THM) utama adalah antara muka yang kritikal antara teori dan amalan, menunjukkan dengan jelas oleh alam semula jadi yang kuat kurikulum ini vokasional, pendekatan analitikal kepada industri global ini dan komitmennya kepada pembangunan mampan.


Pada MUIC, integrasi kepakaran fakulti, pautan industri dan state-of-the-art kemudahan menyediakan persekitaran latihan yang paling komprehensif di Thailand, terutamanya dengan di kampus Salaya Hotel dan Pusat Latihan di mana pelajar mendapatkan wawasan ke dalam pengurusan secara langsung hotel dan pengalaman hidup sebenar keadaan, fungsi, tetamu dan persidangan.


Untuk menyediakan pelajar dengan pelbagai yang lebih besar pilihan kerjaya, Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti tawaran utama dua modul: Perjalanan dan Pembangunan Pelancongan Mampan dan Pengurusan Hospitaliti.
Peluang kerjaya


Menurut Thai Persatuan Hotel dan Pihak Berkuasa Pelancongan Thailand, industri pelancongan dan hospitaliti akan memerlukan lebih daripada 8,000 graduan baru dalam tempoh lima tahun akan datang, yang akan menyediakan kepelbagaian peluang-peluang untuk kemajuan kerjaya dan pembangunan profesional.

&nbsp

&nbsp

Kemasukan Syarat


Untuk Pemohon Biasa


Pemohon hendaklah melengkapkan sekolah tinggi (M.6) Sijil atau yang setaraf dengannya seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.
Pemohon perlu menunjukkan kecekapan Bahasa Inggeris: skor TOEFL 79 atau di atas, yang IELTS (band akademik) skor 6.0 atau ke atas, skor SAT1 1650 dengan skor Matematik sekurang-kurangnya 580.


Pemohon dikehendaki untuk menduduki peperiksaan bertulis termasuk Bahasa Inggeris (ITP TOEFL dan Penulisan), Matematik, Sains Am dan Hal Ehwal Semasa. Jika mereka berjaya dengan peperiksaan bertulis, mereka akan dipanggil untuk temuduga.


Nota: Pemohon yang kemahiran bahasa Inggeris tidak mencukupi untuk penerimaan segera mungkin dinasihatkan untuk belajar di Pusat Persediaan Bahasa dan Matematik (PC).Pemohon yang berjaya melengkapkan keperluan PC akan layak untuk diterima ke program pengajian MUIC biasa dalam trimester berikut. MUIC juga menawarkan "Program Intensif Bahasa Inggeris" Kursus untuk pelajar bersedia untuk mengambil English peperiksaan kemasukan kolej.

&nbsp


Untuk Pemohon Antarabangsa


Calon-calon antarabangsa yang berminat boleh memohon 3 kali setahun melalui Seksyen Kemasukan. Pemohon mestilah telah menamatkan pendidikan sekolah tinggi atau yang setaraf mereka ke sekolah tinggi seperti yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran, Thailand.


Jika sekolah Sijil / diploma tidak dalam bahasa Inggeris, penterjemahan Bahasa Inggeris diperakui dokumen itu perlu diatur dan dikemukakan kepada Kementerian Pendidikan di Thailand untuk melihat jika ia boleh diterima.


Calon-calon yang berbahasa Inggeris bukan asal perlu mengemukakan skor TOEFL (skor IBT sekurang-kurangnya 79 dengan skor sekurang-kurangnya 25 secara bertulis) atau skor IELTS (6.0 & ke atas dengan menulis 6.0) atau skor SAT (1650 dengan skor Matematik 580 atau di atas).


Setelah calon yang diterima secara rasmi sebagai pelajar sepenuh masa, mereka dikehendaki untuk menduduki penulisan Bahasa Inggeris dan ujian penempatan Matematik untuk melihat mana peringkat mereka boleh mendaftar untuk.

Jadual Permohonan

Untuk Pemohon Antarabangsa (Tahun Akademik 2013-2014)

Kemasukan pertama

Tempoh Permohonan

1 Mei - 30 JUN, 2013

Tarikh Pengumuman

29 Julai 2013

Arahan Bermula

September 16, 2013

&nbsp

Kemasukan kedua

Tempoh Permohonan

1 Ogos - 30 SEPTEMBER, 2013

Tarikh Pengumuman

November 4, 2013

Arahan Bermula

6 Jan 2014

&nbsp

Kemasukan ketiga

Tempoh Permohonan

Disember 1,2013 - 31 Jan 2014

Tarikh Pengumuman

17 Feb 2014

Arahan Bermula

April 21, 2014

Nota:

Semua pelajar sepenuh masa baru di luar negara hendaklah melaporkan kepada Pejabat Kemasukan.

Jadual permohonan adalah tertakluk kepada perubahan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Encik Nutthaboon Pornratthanacharoen

E-mel: nutthaboon.por@mahidol.ac.ke-

Hubungi: 66818286209

&nbsp

&nbsp

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh Mahidol University International College »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jun 2020
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2020
Tarikh tutup permohonan

Jun 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date