Sarjana muda pentadbiran perniagaan dalam pengurusan pelancongan (ITMA)

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Pelancongan (ITMA)

Kami kini menerima permohonan untuk semester 1/2013. Biasiswa boleh didapati.


TINJAUAN MATLAMAT PROGRAM DAN OBJEKTIF

Walaupun industri pelancongan Thailand telah terjejas dalam tahun-tahun kebelakangan ini oleh pelbagai masalah termasuk pergolakan politik dan bencana alam, pelancongan terus menjadi sebahagian mantap dan utama ekonomi Thailand. Sesungguhnya, bukan melihat keadaan negatif obstaclesthey boleh dilihat sebagai satu peluang untuk mereka yang ingin bekerja di sektor untuk mengambil bahagian dalam pembinaan semula dan restorationof industri pelancongan di Thailand. Selain itu, pembentukan Komuniti Ekonomi ASEAN (AEC) pada 2015 akan createmore potensi forthe industri pelancongan di rantau ini berkembang pesat dan menjadi lebih menarik bagi pelawat antarabangsa.

Memandangkan keadaan semasa dan falsafah universiti itu "Meletakkan pengetahuan kepada amalan", kurikulum ITMA yang direka untuk pertama membiasakan pelajar dengan teori-teori yang berkaitan dengan pelancongan dan pengurusan hospitaliti dan kemudian memberikan latihan praktikal dengan aktiviti-aktiviti kedua-dua dalam kelas dan di luar -class hands-on pengalaman. Kombinasi simetri pengetahuan dan pengalaman praktikal pasti akan menyediakan graduan kami untuk berjaya dalam matlamat mereka.


 
APA ITU UNIK MENGENAI PROGRAM KAMI?

Pensyarah dalam dan luar negara mengalami

Program, yang merupakan antara disiplin, menyediakan pelajar dengan pelbagai bidang mata pelajaran termasuk perniagaan, kewangan, sains dan teknologi, bahasa, etika dan moral dan pengurusan pelancongan. Setiap kursus yang diajar oleh pensyarah yang berpengalaman di dalam dan profesional industri dan juga pensyarah dari beberapa buah negara.


Kajian kes sebenar

Selain itu, dalam konteks Thailand sebagai salah satu negara yang berorientasikan tourismindustry-yang paling berjaya di Asia Tenggara, pelajar akan mempunyai pendedahan kepada beberapa kajian kes yang berkaitan dengan pelancongan dari tahap yang berbeza, yang terdiri daripada pemilik perniagaan individu kepada organisasi kerajaan yang berkaitan.


Program pertukaran

Program pertukaran ditawarkan untuk pelajar-pelajar yang berminat untuk mendapatkan perspektif baru di peringkat antarabangsa di salah sebuah universiti rakan kongsi luar negara dan institusi seperti ICN perniagaan School di Perancis, Swiss Kolej Pengurusan Hospitaliti (SHML) di Switzerland, Universiti Linnaeus di Sweden, Angeles University Foundation (AUF) di Filipina dan banyak lagi.


Kaedah pengajaran yang moden

Kaedah pengajaran yang pelbagai dan memberi tumpuan kepada pelajar yang terdiri berpusatkan perbincangan, perbincangan di, kerja individu dan kumpulan. Praktikum adalah pilihan bagi pelajar-pelajar dalam program ini untuk membiasakan mereka dengan penempatan pekerjaan sebenar di masa depan dengan dilatih di hotel latihan kami, DPU Tempat dan juga dalam kelas projek dan aktiviti. Semester lepas, semua pelajar diwajibkan untuk menghadiri program koperasi yang pelajar mengumpul pengalaman kerja yang sebenar di bawah bimbingan rapat penyelia. Ini akan meningkatkan keyakinan dan kemahiran kepada pelajar untuk memenuhi keperluan dalam industri pelancongan dan hospitaliti.


Secara sosial, pelajar akan bertemu rakan-rakan dan guru-guru daripada beberapa buah negara. Ini meningkatkan kekuatan budaya dan akademik dan ini juga merapat hubungan pelajar dan guru-guru sebagai satu unit, keluarga College International.


 
APA SORT ORANG BELAJAR DALAM PROGRAM INI?


Program ini terbuka untuk mana-mana orang yang berkepentingan yang ingin membina atau meningkatkan kemahiran dalam pengurusan pelancongan dan bekerja dalam bidang-bidang seperti dalam syarikat-syarikat pelancongan, agensi pelancongan, hotel dan penginapan industri, syarikat penerbangan businessor walaupun menjadi seorang profesor dalam bidang pengurusan pelancongan. Tidak kira apa latar belakang anda, jika anda bersedia untuk belajar dan meneroka budaya dan perspektif yang berbeza dan orang kawasan perkhidmatan yang berfikiran dan bersabar, anda dialu-alukan untuk menjadi sebahagian daripada keluarga kami.


 
MANA DO GRADUAN KAMI MENCARI KERJA?


Kami bangga untuk berbangga bahawa kebanyakan graduan dari program ini telah dapat untuk mendapatkan pekerjaan sebaik sahaja gred akhir mereka telah diumumkan! Contoh beberapa majikan baru mereka termasuk Agoda.com, Intercontinental Hotel, Siam Niramitr, King Kuasa dan banyak pelancongan companiesthroughout kerajaan. Beberapa graduan membuka perniagaan mereka sendiri, manakala yang lain pergi ke atas untuk melanjutkan pelajaran sekolah siswazah inrecognized, termasuk Dhurakij Pundit Universiti Sekolah Antarabangsa dan Mahidol University. Kami percaya pencapaian ini akan memberi inspirasi kepada ANDA untuk berjaya seperti mereka.SEMESTER

Semester 1: OGOS-DIS

Semester 2: jan-mei

Musim panas: jun-ogos

Aplikasi ijazah Diterima: DPUIC menerima Permohonan Kemasukan sepanjang tahun; Walau bagaimanapun, pelajar yang masuk hanya boleh memulakan pengajian mereka pada Semester 1 atau Semester 2.
 

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

DPUIC is the international college set up by Dhurakij Pundit University to meet the increasing demand for degree courses of international standards taught in English. The reasons for starting it are o ... Baca lebih lanjut

DPUIC is the international college set up by Dhurakij Pundit University to meet the increasing demand for degree courses of international standards taught in English. The reasons for starting it are obvious. Each year, hundreds of Thai students spend enormous sums of money to study in universities, colleges and schools overseas. Those with no financial means to go abroad have limited opportunities of getting a tertiary education in English at home. By making such courses available in Bangkok, DPUIC is able to meet their needs and save them time and money as well. Baca Ringkas