Sarjana Muda Pengurusan Logistik

Umum

Penerangan Program

Program secara ringkas

Jeans, telefon bimbit, kereta, barangan runcit; Di sebalik setiap produk terdapat rantaian bekalan yang mencabar. Gudang cerdas adalah jaminan untuk perkhidmatan pelanggan yang tinggi. Proses pengeluaran pintar membawa kepada penjimatan kos. Pengangkutan cepat melalui udara, kereta api, jalan atau perkapalan memastikan produk anda tiba apabila diminta. Logistik pintar adalah apa yang menjadikan kawasan Venlo logistik hotspot No. 1 di Eropah. Sebagai sektor atas Eropah, logistik memastikan permintaan yang semakin meningkat untuk pekerja yang berkelayakan tinggi.

Terangkan program ini

Setelah 1,5 tahun kajian logistik asas, anda boleh mengkhususkan diri dalam Logistik dan Ekonomi (L

Apa yang diharapkan dari kami

Program ini adalah gabungan keseimbangan dan kerja-kerja projek yang berasaskan amalan. Lawatan lapangan dan dua tahun setengah latihan akan memberikan gambaran mengenai persekitaran kerja kehidupan sebenar. Kami mempunyai hubungan baik dengan industri logistik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, jadi sudah tentu kami dapat memberi nasihat dan membantu anda dengan ini. Seorang mentor peribadi akan menyokong anda untuk mencapai matlamat anda. Ceramah diberikan dalam kelas kecil. 'Dasar pintu terbuka guru' menggariskan suasana terbuka yang menyerupai cara kita bekerja bersama.

Apa yang kami harapkan daripada anda

Sebagai pengurus logistik, anda berminat dengan perkara yang dianjurkan dan anda ingin mengetuai pasukan. Anda boleh mempercepatkan proses tinjauan dan anda (re) mengaturnya. Anda ingin mengambil keputusan, kebanyakannya berdasarkan angka. Bekerja dalam pasukan (projek) memotivasi anda, tetapi anda juga boleh bekerja secara bebas. Memilih untuk kajian logistik kami mengharapkan anda menjadi sangat bermotivasi dan bersemangat untuk kecemerlangan dalam kecekapan peribadi anda. Selain pelajaran yang dijadualkan, kajian diri adalah prasyarat untuk kemajuan belajar yang berjaya. Akhirnya menikmati apa yang anda lakukan adalah apa yang membuat kajian anda berjaya.

Mengapa Logistik di Fontys Venlo?

  • Venlo adalah salah satu kawasan utama logistik utama di Belanda dan Eropah. Di rantau ini, permintaan yang semakin meningkat wujud untuk pekerja logistik yang berkelayakan tinggi.
  • Kerajaan tempatan melabur dan memudahkan sektor logistik.
  • Kami mempunyai lebih dari 30 tahun pengalaman - yang membawa kepada rangkaian lebih daripada 3000 alumni serantau dan antarabangsa!
  • Hubungan yang luar biasa kepada syarikat: peluang kerjaya dan latihan yang sangat baik!
  • Ibu pejabat European Logistics Club (ELC) dan Logistik Knowledge Centre NL terletak di Venlo
  • Perkongsian strategik (Pengurusan Logistik, Kejuruteraan Logistik) dengan rakan-rakan di Denmark, Finland dan Jerman: peluang untuk mengenali 3 negara dalam program pengajian.
  • Dalam satu jam memandu 30 juta pengguna dalam jangkauan (ramai pemain global)

Syarat Kemasukan

Sebagai calon pelajar Sarjana Muda, anda mesti mempunyai diploma pendidikan menengah yang setara dengan piawaian Belanda. Untuk dimasukkan ke pelajar Fontys University of Applied Sciences mesti layak mendapat pendidikan tinggi melalui diploma pendidikan menengah / diploma sekolah tinggi dengan keputusan yang baik. Ini bermaksud:

  • Bagi pelajar Belanda: VWO-, HAVO- atau MBO-diploma
  • Bagi pelajar Jerman: Fachabitur atau Abitur (Fachhochschulreife atau Allgemeine Hochschulreife)
  • Bagi pelajar kebangsaan lain: diploma sekolah tinggi senior / GCE atau setaraf contohnya British GCE A-level atau gred GCSE A, B atau C, Baccalaureate Antarabangsa, Baccalaureate Perancis atau Sekolah Tinggi Amerika (aliran atas atau tambah 1 tahun kolej)

Selain diploma anda, sila berikan kelayakan akademik tambahan jika ada (terutama dalam bidang matematik dan ekonomi). Contoh kursus tambahan, bengkel, projek, penyertaan dalam pertandingan.

Sudah tentu darjah dan kelayakan akan dinilai secara individu, kerana darjah di negara yang berbeza mungkin berbeza antara satu sama lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Baca Ringkas
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Lagi Kurang