Sarjana Muda Komunikasi

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Untuk penyelidik. Pengasas. Jelas mimpi. Kurator. Perunding. Playwrights. Penulis. Manager budaya. jurutera sosial. Pengurus Muzik. Pemikiran pemimpin. pengasas media. Perkataan ahli silap mata. Wartawan. Pengarah muzium. usahawan sosial. Individualis. Pengurus Yayasan. Mula-up fanatik. Trend pengakap. pengurus program. pengasas Radio. Ketuhanan dan pengkritik mereka.107840_150923_unbenannt_2484.jpg

profil

Aspek psikologi budaya dan komunikasi, revolusi digital, format media dan pengeluaran baru, transformasi amalan seni dan permintaan baru mengenai pengurusan proses komunikatif dan artistik adalah tumpuan program Komunikasi, Kebudayaan dan Pengurusan BA (CCM) di Zeppelin universiti. Kerana jika anda ingin menjadi aktif dalam bidang kebudayaan sekarang, dalam pengurusan media dan komunikasi atau sebagai penyelidik dalam bidang ini, anda perlu berfikir secara konseptual dan dapat mengembangkan pendekatan yang mencerminkan kepada format, amalan dan saluran pengedaran kontemporari.

Oleh itu, program pengajian bergantung pada refleksi teoritis masyarakat untuk memahami proses dan kesedaran ketara struktur sosial, seni, media dan psikologi. Pada masa yang sama, pelajar juga harus belajar campur tangan secara praktikal dalam proses ini.

Bachelor of Arts dalam Kajian Budaya dan Komunikasi bertujuan untuk menganalisis isu-isu kompleks yang berorientasikan konteks dan berorientasikan masalah dan menghubungkan mereka dengan pandangan dari psikologi. Tetapi pelajar juga harus mengenali cabaran dan peluang yang dihadapi komunikasi dan budaya pada zaman revolusi digital dan perubahan akibat amalan seni. Beliau menyediakan pelajar untuk pelbagai keperluan dalam pengurusan budaya dan media.

Tahun Zeppelin dan Humboldt juga mewujudkan kebebasan kreatif di mana pelajar meneroka topik interdisipliner dan belajar untuk membangun dan meneruskan projek penyelidikan secara bebas. Pengalaman antarabangsa diintegrasikan ke dalam program pengajian dengan rakan kongsi antarabangsa dari bidang pendidikan tinggi dan amalan. Dengan cara ini, CCM BA menggalakkan kemahiran penyelidikan pelajar dan rangkaian kebangsaan dan antarabangsa untuk menjalin hubungan dengan program tuan dan PhD dalam bidang sains dan media sains.

Para graduan CCM bertanggungjawab dalam budaya dan komunikasi

Mereka bekerja bukan sahaja di institusi tradisional seni sebagai kurator, pengurus muzium, pengarah artistik, yayasan dan pengurus muzik; Melalui pendekatan interdisipliner, pendekatan berasaskan penyelidikan, CCM juga mensasarkan bidang kerja percubaan di bidang kreatif yang belum terbentuk.

Dalam bidang media dan komunikasi, graduan bekerja dalam pengurusan komunikasi dalam organisasi ekonomi, politik, budaya dan masyarakat sivil, dalam syarikat media klasik dan baru, dalam agensi komunikasi, dalam yayasan dan penyelidikan pasaran.107841_150930_unbenannt_3122.jpg

Syarat-syarat yang manakah anda perlu untuk kajian CCM?

CCM bertujuan para pelajar yang mempunyai minat yang luas dan interdisipliner dalam penyelidikan dan komunikasi moden dengan asas sosio-teoritis, perspektif impak psikologi dan keinginan untuk orientasi praktikal.

Permulaan kajian CCM juga menerima bentuk sokongan bukan material yang sangat kuat sebagai sebahagian daripada tempat kajian kecemerlangan CCM.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, ec ... Baca lebih lanjut

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, eco­nomic, cul­tural, eco­log­i­cal, and me­dial in­ter­link­ing of our world re­quires a place of com­mon dis­course. Baca Ringkas