Sarjana Muda Kerja Sosial

Umum

2 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sekiranya anda seorang pengurus perkhidmatan kesihatan yang berlatih atau bercita-cita mencari kelayakan formal untuk melengkapkan kelayakan atau pengalaman anda sebelumnya, Sarjana Pengurusan Perkhidmatan Kesihatan dari Charles Sturt University adalah untuk anda. Ditawarkan dalam talian, ijazah ini memberikan pengetahuan dan pemahaman yang maju mengenai sistem penjagaan kesihatan Australia.

Direka untuk menampung pelajar dari pelbagai kumpulan pekerjaan, kursus ini dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan pengembangan profesional anda, atau anda dapat menumpukan perhatian pada bidang minat peribadi.

Kursus ini adalah sebahagian daripada program pengajian yang diartikulasikan. Program yang diartikulasikan membolehkan anda mengikuti pengajian anda untuk mencapai tahap kelayakan yang sesuai untuk anda.

Painted red

Sorotan kursus

Sarjana Muda Kerja Sosial di Charles Sturt University adalah kursus yang sangat dipandang tinggi dan praktikal yang membolehkan anda memasuki profesion yang sangat penting dalam membimbing dan menyokong individu, keluarga dan seluruh sektor masyarakat kami yang pelbagai.

 • Melakukan perubahan:
  Lulusan kursus kerja sosial ini adalah anggota baik dari profesion mereka dan komuniti di mana mereka bekerja, terlibat dengan orang-orang untuk menangani cabaran hidup dan meningkatkan kesejahteraan melalui komitmen terhadap keadilan sosial dan hak asasi manusia.
 • Reputasi luar biasa:
  Charles Sturt University adalah penyedia pendidikan kerja sosial terkemuka di Australia. Walaupun lulusan kerja sosial Charles Sturt University dapat bekerja di seluruh dunia, mereka sering dijumpai di tengah-tengah komuniti di kawasan luar bandar dan wilayah. Kakitangan akademik kami sangat dihormati dalam pendidikan kerja sosial, menggunakan pengalaman industri mereka yang luas untuk menyokong pembelajaran anda. Pengajian anda juga akan merangkumi penyelidikan akademik yang memberi kesan kepada dasar kontemporari dan amalan kerja sosial.
 • Pembelajaran praktikal:
  Kembangkan kemahiran praktikal yang kuat dan pembelajaran langsung melalui 1000 jam pembelajaran di tempat kerja yang disokong, yang menawarkan peluang unik untuk memerhatikan, mempersoalkan dan memodelkan tingkah laku kerja sosial. Kursus ini merangkumi bidang subjek seperti perlindungan kanak-kanak, kajian silang budaya dan Orang Asli, etika, hak asasi manusia, undang-undang, kesihatan mental, psikologi, dasar sosial, sosiologi dan kajian mendalam mengenai kaedah dan teori kerja sosial.
 • Pathways Masuk dan Kredit:
  Pelajar dengan kelayakan diploma yang relevan boleh mendapat kredit ke dalam program dalam talian dan dalam kampus kami. Sarjana Muda Kerja Sosial juga dapat diselesaikan di kampus sebagai sebahagian daripada program bersepadu dengan TAFE NSW di Dubbo dan Port Macquarie.

Pengiktirafan profesional

Kursus ini diluluskan oleh Persatuan Pekerja Sosial Australia (AASW). Graduan akan layak mendapat keahlian penuh dengan AASW. Graduan juga layak menjadi ahli Persekutuan Pekerja Sosial Antarabangsa (IFSW).

Harap maklum: IELTS 7.0 diperlukan oleh AASW untuk mendapatkan pekerjaan sebagai pekerja sosial di Australia bagi mereka yang datang dari luar negara dan disyorkan untuk pelajar antarabangsa yang mengambil ijazah yang diiktiraf.

Kursus ini terakhir diakreditasi pada tahun 2015 dan dijadualkan untuk pentauliahan semula pada tahun 2020.

Peluang kerjaya

Sarjana Muda Kerja Sosial kami akan melengkapkan anda untuk bekerja dengan pelbagai individu, kumpulan dan komuniti dalam pelbagai keadaan untuk membuat perbezaan terhadap kualiti hidup mereka.

 • Pecahkan halangan, bentuk dasar dan jalankan penyelidikan: Meningkatkan kehidupan individu dan kumpulan, termasuk kanak-kanak, orang tua, orang Asli, pendatang atau pelarian, atau mereka yang terkena keganasan rumah tangga, penyalahgunaan dadah atau penyakit mental. Anda boleh melakukan ini melalui amalan langsung, pembentukan dasar, tindakan sosial dan perancangan program.
 • Buat perbezaan di sektor awam atau swasta: Minta sokongan masyarakat melalui program bantuan undang-undang, perkhidmatan kesihatan dan komuniti, perumahan dan pembetulan, atau berikan kaunseling individu dan kumpulan, pengurusan kes dan sokongan kecacatan.
 • Tentukan amalan anda sendiri: Semakin banyak graduan kerja sosial menawarkan perkhidmatan klinikal, pendidikan dan perundingan berdasarkan bayaran untuk perkhidmatan.

Kredit dan Pathways

Kami faham bahawa jika anda diberi peluang untuk mempelajari sesuatu yang anda gemari, anda benar-benar dapat bersinar. Kami menawarkan pelbagai pilihan Pathway , termasuk Skema Pathway Awal - Sekolah, Penyesuaian Lokasi (Wilayah), dan Program Akses Orang Asli (IAP) untuk membantu anda menuju ke arah kerjaya impian anda.

Pengiktirafan pembelajaran terdahulu (RPL) dan kredit untuk kecekapan semasa akan diberikan kepada pemohon yang layak.

Sarjana Muda Kerja Sosial: Mata pelajaran mempunyai nilai 8 mata kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pathway Bersepadu

Pelajar yang mendaftar secara serentak dengan institusi gabungan dalam kursus yang membawa kepada tamatnya Diploma Perkhidmatan Komuniti akan menerima Forward Credit (FCR) dengan nilai 64 mata.

64 mata yang diberikan terdiri dari berikut:

 • Bidang Amalan HCS103
 • HCS111 Pengenalan Perkhidmatan Manusia
 • PSY111 Asas Psikologi untuk Kesihatan & Perkhidmatan Manusia
 • Ketidaksamaan Sosial SOC102
 • WEL118 Organisasi Perkhidmatan Manusia
 • XYZ03C Tiga (3) mata pelajaran elektif yang tidak ditentukan (24 mata)

Bukti pendaftaran dengan institusi gabungan mesti diberikan semasa permohonan kemasukan. Kredit Maju akan ditukarkan kepada Transfer Credit (TCR) atas penyediaan bukti tamatnya Diploma.

Pathway Artikulasi

Kredit untuk nilai 64 mata diberikan semasa kemasukan kepada pemohon yang telah berjaya menyelesaikan Diploma Perkhidmatan Komuniti (atau diploma perkhidmatan manusia lain yang dinilai sesuai oleh Pengarah Kursus).

64 mata yang diberikan terdiri dari berikut:

 • Bidang Amalan HCS103
 • HCS111 Pengenalan Perkhidmatan Manusia
 • PSY111 Asas Psikologi untuk Kesihatan & Perkhidmatan Manusia
 • Ketidaksamaan Sosial SOC102
 • WEL118 Organisasi Perkhidmatan Manusia
 • XYZ03C Tiga (3) mata pelajaran elektif yang tidak ditentukan (24 mata)

"Terdapat sebilangan besar dalam semua mata pelajaran kami, termasuk pilihan. Saya pasti dapat mengatakan bahawa saya sudah bersedia untuk tenaga kerja. CSU telah memberi saya asas tetapi saya akan belajar sepanjang hidup saya."
Kathleen Gaisford - Sarjana Muda Kerja Sosial

Subjek

Untuk setiap subjek 8 mata, anda mendaftar, anda harus menghabiskan 10 hingga 12 jam seminggu untuk mengerjakan tugasan dan bacaan yang diberikan, bantuan tutorial, penyelidikan / kajian individu atau kumpulan, aktiviti forum, pembelajaran di tempat kerja, dan menghadiri kuliah, tempat tinggal sekolah, atau peperiksaan.

Sekiranya anda mempelajari empat mata pelajaran setiap sesi, ini setaraf dengan pekerjaan sepenuh masa. Beban kerja untuk beberapa mata pelajaran mungkin berbeza-beza hasil dari reka bentuk kursus yang diluluskan.

Keperluan pengijazahan

Sebagai pelajar Charles Sturt University , sepanjang kursus anda, anda mempunyai tanggungjawab untuk terus mengembangkan kemahiran dalam bahasa Inggeris, literasi dan numerasi yang sesuai dengan disiplin anda. Perkembangan yang berterusan ini akan membolehkan anda mengambil bahagian dalam kursus dan lulusan anda dengan berkesan untuk memasuki tenaga kerja.

Untuk pelajar siswazah mesti memuaskan 256 mata.

Pelajar antarabangsa

Dapatkan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan Charles Sturt University di salah satu kampus wilayah kami yang bersemangat, atau belajar dalam talian dari keselesaan kediaman anda sendiri - di mana sahaja di dunia!

Harap maklum: jika anda memilih untuk belajar dalam talian dengan Charles Sturt University , mod pengajian kursus tidak akan memenuhi syarat yang diperlukan untuk memberikan visa pelajar Australia.

Syarat kemasukan

 • ATAR 65 (termasuk faktor penyesuaian)

ATAU

 • Berjaya menyelesaikan dua mata pelajaran peringkat Universiti (Ijazah Bersekutu peringkat AQF atau lebih tinggi) menunjukkan prospek kejayaan yang berpatutan melalui Gred Purata Purata (IPK) yang diperoleh dalam kajian ini

ATAU

 • AQF Sijil III atau kelayakan peringkat lebih tinggi yang dilengkapkan selepas sekolah menengah.

ATAU

 • 50% menyelesaikan kelayakan peringkat Diploma AQF

ATAU

 • Berjaya menyelesaikan Kursus Persiapan Tersier dari Universiti Australia atau penyedia bertauliah yang menunjukkan prospek kejayaan yang berpatutan melalui Purata Nilai Gred (IPK) yang diperoleh dalam kajian ini

ATAU

 • Berjaya menyelesaikan Program Akses Orang Asli Charles Sturt University

ATAU

 • Permohonan yang berjaya melalui Skim Saranan Sekolah

Keperluan bahasa Inggeris

Anda biasanya dapat memenuhi syarat Penguasaan Bahasa Inggeris (ELP) untuk masuk ke kebanyakan kursus Charles Sturt University dengan melakukan salah satu perkara berikut:

 • Memberi bukti bahawa telah menyelesaikan standard pengajian yang mencukupi dalam Bahasa Inggeris.
 • Memperoleh IELTS Akademik dalam 2 tahun terakhir, dengan skor keseluruhan minimum 6 dan tiada skor individu di bawah 5.5.
 • Memperolehi kelayakan yang dianggap setaraf dengan IELTS Akademik (dan skor minimumnya) oleh Charles Sturt.

Harap maklum: Walaupun syarat Kemahiran Bahasa Inggeris standard Charles Sturt University memenuhi kriteria kemasukan untuk ijazah ini, IELTS akademik dengan skor keseluruhan minimum 7 dan tanpa skor di bawah 7 di setiap bidang kemahiran individu mungkin diperlukan oleh AASW untuk tujuan pekerjaan, sesuai dengan Dasar Bahasa Inggerisnya.

Sokongan

Tamat sekolah menengah tahun ini? Mengambil masa beberapa tahun untuk mengetahui apa yang sebenarnya anda mahu lakukan dalam hidup? Perlu menghadiri kelas dari mana sahaja di dunia?

Semasa anda belajar dengan Charles Sturt University , kami akan sentiasa bersama anda, membantu anda mengembangkan kemahiran belajar dan akademik anda secara peribadi, dalam talian atau melalui telefon. Walau apa pun keadaan anda, Student Central adalah pusat panggilan pertama anda sebagai pelajar Charles Sturt University . Pasukan sokongan kami yang ramah dapat menjawab semua soalan anda, sama ada anda belajar di kampus atau dalam talian.

Perkara utama

 • Charles Sturt University adalah universiti serantau terkemuka di Australia. Kampus Charles Sturt adalah komuniti kecil dan ramah, yang berpusat di lokasi wilayah Australia yang meriah.
 • Charles Sturt University adalah # 1 untuk pekerjaan siswazah, Lebih ramai graduan Charles Sturt mendapat pekerjaan lebih cepat daripada graduan dari universiti lain di Australia. (Panduan Universiti Baik 2020/21).
 • Pendekatan Charles Sturt untuk pengajaran dan pembelajaran yang digabungkan dengan pengalaman langsung memastikan graduan mempunyai peluang terbaik untuk memulakan kerjaya dalam profesion pilihan mereka.
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Join the university with the highest graduate employment rate in Australia* – more Charles Sturt University grads get jobs faster than grads from any other uni. Employers know Charles Sturt grads are ... Baca lebih lanjut

Join the university with the highest graduate employment rate in Australia* – more Charles Sturt University grads get jobs faster than grads from any other uni. Employers know Charles Sturt grads are skilled, confident and ready to get to work. Baca Ringkas
Albury , Bathurst , Orange , Port Macquarie , Wagga Wagga , Canberra + 5 Lagi Kurang