Sarjana Muda Kepujian Pengajian Makanan
George Brown College
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Toronto, Kanada
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
4 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
CAD 21,429 / per year *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
* tuisyen domestik | $18,190 untuk tuisyen antarabangsa. Semua yuran tertakluk kepada perubahan, tanpa notis
pengenalan
Tuntutan Kepimpinan
Ijazah Sarjana Muda Kepujian empat tahun Pengajian Makanan pertama di Kanada menggabungkan seni kulinari dan kurikulum pengajian makanan yang komprehensif.
Sektor makanan sentiasa berubah, terutamanya dalam hal perhotelan dan seni kulinari. Perubahan berterusan ini telah mengukuhkan keperluan untuk pendekatan yang lebih holistik terhadap pendidikan kulinari - yang membolehkan pelajar meneliti sistem makanan sambil menguasai pelbagai teknik masakan.
Program Sarjana Muda Kepujian Pengajian Makanan menyediakan pemimpin makanan masa depan dengan kemahiran, pandangan dan pengetahuan untuk berjaya dalam bidang yang berubah dengan pantas ini. Ia menawarkan kerjaya yang meluas Pathways untuk profesional perkhidmatan makanan sambil menyediakan sektor makanan dengan pemimpin yang boleh berkembang maju dalam kedua-dua organisasi untung dan bukan untung.
Graduan akan ditempatkan untuk berjaya dalam pelbagai pekerjaan berkaitan makanan termasuk peranan dalam bidang masakan, pendidikan, pelancongan, rekreasi, kesihatan, keselamatan makanan, kemampanan, pembangunan ekonomi, pertanian, dasar awam dan penyelidikan. Terdapat peluang yang semakin meningkat untuk kerjaya yang dimaklumkan oleh pengalaman kulinari dan pemikiran kritis yang serba boleh.
Toronto menyediakan suasana yang unik untuk program ini kerana kekayaan tradisi makanan berbilang budaya dan Orang Asli. Di dalam bilik darjah dan seterusnya, pelajar akan diperkenalkan kepada dunia makanan yang bertenaga dalam persekitaran yang pelbagai budaya dan inklusif. Pelajar akan mengambil bahagian dalam penempatan koperasi berbayar yang tertumpu pada penerapan kemahiran kulinari dan animasi makanan. Di samping itu, sepanjang program, kursus terpilih akan merangkumi peluang pembelajaran yang melibatkan komuniti.
Pilihan Pendidikan Bidang Anda
Ambil bahagian dalam luar yang unik dan mantap. George Brown bekerjasama dengan majikan dan rakan kongsi industri untuk mengenal pasti peluang pengalaman kerja yang berpotensi. Pelajar juga amat digalakkan untuk mengejar peluang pengalaman kerja industri bebas yang mereka percaya akan memberikan pengalaman pembelajaran yang mereka hargai dan memenuhi hasil pembelajaran program. Pengalaman kerja yang berharga ini seterusnya boleh ditambah pada resume anda.
Sebagai tambahan kepada pengalaman kerja semasa bekerja yang lebih formal, George Brown College berusaha untuk menyediakan peluang pembelajaran dengan cabaran dan pelanggan dunia sebenar. Ketahui lebih lanjut tentang pendidikan lapangan di Pusat Seni Perhotelan dan Kulinari.
Kemasukan
Biasiswa dan Pembiayaan
Biasiswa untuk pelajar antarabangsa di George Brown College biasanya adalah anugerah dalam program berdasarkan prestasi akademik pelajar (dan kriteria lain) pada George Brown College selepas permulaan program akademik.
Kurikulum
Kursus yang Diperlukan
Semester 1 | Semester 2 | Semester 3 |
|
|
|
Semester 4 | Semester 5 | |
|
|
|
Semester 6 | Semester 7 | Semester 8 |
|
|
|
* kursus tujuh minggu
Hasil Program
Setelah berjaya menamatkan kursus ini, pelajar akan dapat:
- Menyatakan struktur dan fungsi sistem makanan yang saling berkaitan di peringkat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.
- Menganalisis pengaruh sosial, budaya, politik dan persekitaran terhadap teori, dasar dan amalan berkaitan makanan semasa dan baru muncul.
- Mengesyorkan maklum balas termaklum kepada isu dan cabaran praktikal dan ilmiah menggunakan cerapan daripada teori sistem makanan dan kajian masakan global.
- Memperoleh kemahiran asas kemahiran masakan dan pengetahuan operasi yang sesuai untuk memasuki industri masakan.
- Mengintegrasikan perspektif sistem makanan yang sihat, saksama dan mampan ke dalam teori dan amalan masakan.
- Bina hujah yang koheren untuk menangani perdebatan dalam bidang kajian makanan yang luas.
- Menilai metodologi penyelidikan yang digunakan merentas disiplin yang berkaitan dengan kajian makanan.
- Berkomunikasi secara berkesan dalam pelbagai format yang sesuai dengan persekitaran akademik, kerajaan, bukan untung, perniagaan dan media.
- Nyatakan bagaimana ketidakpastian, kekaburan dan had kepada pengetahuan mempengaruhi persepsi dan tafsiran perbahasan dalam kajian makanan dan mempertimbangkan isu dari pelbagai perspektif.
- Menunjukkan rasa ingin tahu, inisiatif, integriti, kerjasama, dan tanggungjawab sosial dalam tetapan peribadi dan profesional yang berkaitan dengan makanan.
Peluang kerjaya
Pilihan Kerjaya
Sarjana Muda Kepujian Pengajian Makanan membuka pintu kepada Pathways kerjaya yang pelbagai di dapur dan seterusnya. Pengisian program ini akan menunjukkan komitmen anda terhadap seni kulinari dan memahami isu-isu di seluruh sistem makanan, membezakan anda daripada chef lain. Kemahiran masakan yang anda pelajari di George Brown sangat diminati oleh majikan di seluruh Kanada dan antarabangsa, dan anda akan mendapat latihan untuk membina kerjaya yang berjaya di rumah dan di seluruh dunia.
Walaupun sesetengah graduan ijazah boleh memulakan kerjaya mereka dalam kedudukan peringkat permulaan, mereka akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran untuk memajukan Pathways kerjaya mereka. Bergantung pada tumpuan graduan dan tahap pengalaman, Pathways kerjaya yang mungkin termasuk:
Kawasan Pekerjaan | Kemungkinan Laluan Kerjaya |
Perkhidmatan makanan |
|
Pertubuhan komuniti dan bukan untung |
|
Kerajaan |
|
Pendidikan |
|
Pilihan Kajian Masa Depan
Graduan program ini akan bersedia untuk menyambung pengajian pasca ijazah dalam program sarjana dalam bidang kajian alam sekitar, dasar makanan, kajian keadilan, kesihatan awam, gastronomi, pendidikan, pembangunan komuniti, komunikasi dan kajian media.
Graduan juga mungkin layak untuk kemasukan terus ke dalam Seni Kulinari - program pastri Itali dan Perancis dan program Pengurusan Makanan dan Pemakanan.
Sila hubungi penyelaras program untuk maklumat lanjut.