Sarjana Muda Kejuruteraan

Umum

Penerangan Program

Universiti Michigan Barat dan Aquinas College adalah rakan kongsi dalam program kejuruteraan inovatif yang melengkapkan pendidikan seni liberal yang berakar umbi dalam tradisi Katolik dan Dominika dengan sumber dan kepakaran sebuah universiti penyelidikan awam yang utama. Darjah boleh didapati dalam kejuruteraan perindustrian dan keusahawanan dan dalam kejuruteraan awam (pending), dan kedua-duanya diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET.

Kursus pendidikan umum dan prasyarat diajarkan oleh fakulti Aquinas. Kursus kejuruteraan diajar oleh fakulti WMU. Pelajar lulus dengan kedua-dua rakan sekutu dari Aquinas dan ijazah sarjana sains dalam kejuruteraan dari WMU

Mengapa Kejuruteraan Pengajian?

 • Anda dapat menyelesaikan masalah besar yang memberi impak kepada masyarakat, tidak seperti mana-mana kerjaya lain!
 • Kerjaya dalam kejuruteraan adalah antara bidang yang paling dicari dan berbayar dengan baik di dunia. Mereka mencabar dan kreatif, dan cenderung mempunyai kepuasan kerja yang tinggi.
 • Jurutera, saintis dan ahli teknologi mempelajari kemahiran yang boleh dipindah milik kepada pelbagai industri, menjadikan mereka dipasarkan di seluruh dunia.
 • Peluang adalah global - anda boleh memilih di mana untuk menggunakan kemahiran anda. Hidup di mana anda mahu!
 • Ijazah dalam kejuruteraan dan sains menyediakan persediaan untuk ijazah profesional lain seperti undang-undang, perubatan dan perniagaan.

Kenapa AQ?

 1. Pengajaran dan bimbingan cemerlang di sebuah kolej seni liberal Katolik dengan kelas kecil dan banyak peluang untuk perhatian peribadi dan tunjuk ajar.
 2. Program STEM (sains, kejuruteraan, teknologi, dan matematik) yang kuat dengan profesor yang berdedikasi dan semua ceramah dan makmal yang diajar oleh profesor (tiada TA).
 3. Pendidikan kolej seni liberal swasta dengan kos tuisyen dalam negeri.
 4. Kolej yang sangat bernilai untuk kemampanan, dengan peluang menarik untuk penyertaan pelajar, kreativiti dan inisiatif.
 5. Integrasi seni liberal dengan STEM, yang merupakan titik jualan dengan majikan.
 6. Kampus yang indah di persekitaran berhutan dengan laluan, kolam dan akses ke Fisk Lake.
 7. Hanya 10-minit memandu dari pusat bandar Grand Rapids.
 8. Kampus yang kecil dan boleh diakses dengan kehidupan masyarakat yang kuat.
 9. Banyak peluang untuk kerja perkhidmatan dan latihan.
 10. Penglibatan dalam sukan dan kelab pelajar dan belajar di luar negara peluang.

Kenapa WMU?

 1. Semua program kejuruteraan diiktiraf.
 2. WMU adalah sebuah institusi penyelidikan kelas Carnegie yang menyediakan peluang untuk trek Master danPh.DD.
 3. Elson Floyd Hall, yang terletak di Taman Penyelidikan Teknologi Perniagaan di Kampus Parkview WMU, adalah kemudahan penyelidikan $ 100 juta dengan 75 makmal yang tersedia untuk pelajar kami.
 4. Dengan 3,000 pelajar, Floyd Hall menyediakan rasa kecil di kolej sementara WMU menyediakan sumber dan pengalaman yang datang dengan universiti besar.
 5. Belajar dari fakulti yang merupakan minda terbaik dalam bidang mereka dan komited untuk memajukan peluang akademik dan kerjaya untuk pelajar.
 6. Melibatkan diri! WMU mempunyai hampir 400 organisasi pelajar, dengan lebih daripada 30 komited untuk kejuruteraan dan sains gunaan.
 7. Pedagogi kami ialah pelajar belajar kejuruteraan dengan melakukan kejuruteraan. Anda akan mempunyai peluang tangan segera.
 8. Pathways Career adalah global, dan kami mempunyai kadar kejayaan selepas menengah sebanyak 92 peratus. Pasukan Penasihat Kerjaya kami menjadi tuan rumah pemimpin industri untuk persembahan, membantu dengan semakan semula, sesi amalan wawancara, dan strategi perundingan gaji. Kolej ini menjadi tuan rumah kerjaya kejuruteraan setiap musim gugur, membawa lebih daripada 140 syarikat ke kampus.
 9. Program Kejuruteraan Perindustrian dan Keusahawanan kami adalah salah satu program akreditasi pertama di negara yang menggabungkan program kejuruteraan industri tradisional dengan fokus keusahawanan, di mana reka bentuk kejuruteraan, kreativiti dan inovasi dititikberatkan sepanjang kurikulum.
 10. Program Pengembangan Talent STEM (STEP) menyediakan tutor percuma dalam kursus sains, matematik dan kejuruteraan.

Syarat Kemasukan

Tidak seperti kebanyakan sekolah lain, WMU dan Aquinas tidak menetapkan kuota untuk masuk ke program kejuruteraan; pelajar yang memenuhi keperluan program pra-kejuruteraan dimasukkan ke dalam program pilihan mereka.

Untuk Pelajar Baru:

Pelajar akan memfailkan Permohonan Aquinas College untuk Kemasukan (pilih Kejuruteraan sebagai kepentingan akademik yang dimaksudkan). Aquinas College akan mengkaji dan membuat keputusan pengambilan akhir bagi pihak perkongsian itu.

Pelajar yang memenuhi Kalkulus Kriteria kesediaan saya boleh bermula dalam kurikulum dengan segera pada tahun pertama mereka di Aquinas. Untuk menjadi Kalkulus Saya bersedia, pelajar mesti memenuhi salah satu kriteria berikut:

 • ACT Subscore Math sebanyak 27 atau lebih tinggi
 • SAT Math Subscore sebanyak 640 atau lebih tinggi
 • Skor ujian AP Calculus sebanyak 4 atau 5
 • Kursus Pra-Kalkulus Aquinas MS-114 yang lengkap dengan 'C' atau lebih baik

Pelajar boleh memohon kepada Kolej Kejuruteraan dan Sains Gunaan WMU pada akhir tahun kedua mereka di Aquinas. WMU akan mengkaji dan membuat keputusan kemasukan bagi pihak perkongsian itu.

Untuk Pemindahan Pelajar:

Pemindahan masuk di luar Aquinas yang telah menyelesaikan kursus kursus kolej kurang dari dua tahun harus memfailkan Permohonan Aquinas College untuk Kemasukan.

Pelajar yang mempunyai kursus lebih daripada dua tahun atau yang telah menamatkan ijazah bersekutu hendaklah memohon kepada Kolej Kejuruteraan dan Sains Gunaan WMU dan mesti memenuhi piawaian kemasukan yang ditetapkan oleh Kolej Kejuruteraan dan Sains Gunaan untuk diterima masuk.

Tuisyen

Program Belanjawan WMU Extended Tuition for 2016-17 (Jatuh / Musim Bunga Penuh): $ 14,443.20 (berdasarkan 30 kredit, $ 481.44 setiap jam kredit; 2017-18 kadar tuisyen akan ditetapkan Musim panas 2017)

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused o ... Baca lebih lanjut

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused on leadership and service to others, and fosters a commitment to lifelong learning dedicated to the pursuit of truth and the common good. Baca Ringkas