Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Teknologi Media Cetak

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Kejuruteraan ini menyediakan pendidikan teknikal di Jerman manakala pelajar akan bersenjata dengan kemahiran profesional, kreatif dan rentan budaya yang diperlukan untuk berjaya di rumah dan di luar negara.

Di Jerman, Print Media Technologies merupakan program sarjana muda yang pertama dan tunggal dalam bidang kejuruteraan yang ditujukan kepada media, yang semata-mata diajar dalam bahasa Inggeris dan direka untuk pelajar dari seluruh dunia. Ia adalah subjek unik yang menggabungkan kreativiti, sains, teknologi, kajian antara budaya, pengurusan korporat, dan bahasa.

111635_download.jpeg

Graduan menikmati pekerjaan berkualiti tinggi. Kadar penempatan adalah 100%. Program ini adalah untuk membentuk pemimpin dan pengamal berpengetahuan mengenai isu media; yang termasuk kedudukan teknikal, pengurusan dan pemasaran kanan di seluruh dunia. Graduan bekerja dalam perniagaan yang berkembang di peringkat antarabangsa. Program ini direka dengan kuat untuk mempromosikan kecekapan dalam bidang kejuruteraan media; Di samping itu, pelajar akan membangunkan kemahiran berfikir kritis dan kemahiran berbahasa awam.

Teknologi baru terus berkembang. Pencetakan data yang berubah-ubah untuk individu pembungkusan dan peribisan cetak komersial akan memainkan peranan yang lebih menonjol dalam komunikasi dan pemasaran. The symbioses antara Internet dan media cetak menawarkan produk baru, merevolusi cara kita berkomunikasi dan mencetuskan strategi pemasaran baru.

Fakulti menjalankan pusat pembelajaran canggih yang dilengkapi dengan teknologi media canggih iaitu mesin percetakan terkini yang digunakan dalam industri. Ia merupakan pusat yang terbesar dan serba lengkap di Eropah dan mempunyai sejumlah besar makmal dan studio, termasuk mesin pencetak digital dan komersil, set pencetak kreatif, percetakan 3 D, kilang percetakan pembungkusan dan peralatan pos terkini yang digunakan untuk mengikat dan penamat. Pelajar juga akan menikmati banyak kelebihan kemudahan pra-media baru yang melibatkan teknologi IT terkini dan aliran kerja khusus yang tersedia untuk industri media.

Permohonan

Seperti yang kita serius untuk mendidik para pemimpin global untuk esok, kita memerlukan graduan yang boleh melibatkan diri dalam pelbagai masyarakat dan dapat membina kerjasama di antara mereka. Bahasa asing adalah bahagian penting dalam usaha ini. Mengejar pendidikan bahasa asing tidak dianggap mewah yang akan dicari oleh beberapa orang. Sebaliknya, arahan bahasa asing adalah elemen utama dalam ijazah Print Media Technologies kami .

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pemohon mestilah mempunyai kelayakan dalam bahasa Inggeris sebelum mereka boleh dimasukkan ke dalam program Sarjana Muda Cetak Media Technologies (PMT), sama ada bahasa pertama mereka adalah bahasa Inggeris atau tidak.

Semua pengajaran di PMT di Hochschule der Medien ( HdM ) dijalankan dalam bahasa Inggeris (dengan pengecualian beberapa pengajaran Jerman pada tahun ketiga) dan tutor mestilah yakin bahawa anda mempunyai kelancaran berbahasa Inggeris yang bertulis dan bertutur untuk mengatasi kursus anda dari permulaan. Oleh itu, semua pemohon berbahasa Inggeris bukan asli mesti memenuhi salah satu syarat berikut:

 • TOEFL (550 berasaskan kertas PBT, 72 berasaskan internet iBT, atau lebih tinggi), kesahihan pensijilan 2 tahun dari hari terbitan
 • IELTS (6.0 atau lebih tinggi), kesahihan pensijilan 2 tahun dari hari terbitan
 • Sijil Kemahiran Cambridge (gred B atau lebih tinggi)
 • Sijil Lanjutan Cambridge (gred A)
 • OOPT (GER: B 2 atau lebih tinggi), kesahihan pensijilan 2 tahun dari hari terbitan
 • Allgemeine Hochschulreife (gred dalam bahasa Inggeris 2.0 penghargaan 12 kredit atau lebih tinggi)
 • GCSE dalam bahasa Inggeris (gred B atau lebih tinggi)
 • GCSE antarabangsa dalam Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua (gred B atau lebih tinggi)

Pengecualian daripada keperluan ini akan dipertimbangkan untuk pemohon yang mempunyai:

 • belajar program Baccalaureate Antarabangsa, jika ia diajar dalam bahasa Inggeris
 • mempelajari Program Bersepadu Singapura (SIPCAL)
 • belajar di Australia, Kanada, Ireland, New Zealand, United Kingdom, atau Amerika Syarikat dan memperoleh sijil pintu masuk universiti.
 • memperoleh tahap Bahasa Inggeris yang setara di Sekolah Menengah

Syarat Bahasa Jerman

Kami tidak memerlukan kemahiran bahasa Jerman terdahulu. Pelajar berbahasa non-Jerman dikehendaki mempelajari bahasa Jerman sebagai sebahagian darjah. Pelajar akan memperoleh kemahiran bahasa yang diperlukan dalam bahasa Jerman dengan menghadiri kelas bahasa Jerman tetap sebagai sebahagian daripada program mereka. Dari tahun ketiga dan seterusnya pelajar perlu menghadiri kursus teknikal atau perniagaan terpilih yang diajar dalam bahasa Jerman.

Keperluan Bahasa Umum

 • Sehingga kelas tahun ketiga dijalankan dalam bahasa Inggeris.
 • Pelajar yang bukan bahasa Inggeris / bahasa pertama mereka diperlukan untuk menunjukkan bahasa Inggeris yang bertulis dan lisan.
 • Penceramah asli Jerman diperlukan untuk belajar bahasa Inggeris akademik atau boleh belajar bahasa ketiga seperti Perancis, Itali atau Sepanyol.
  Kelas bahasa adalah wajib sepanjang kajian.

Kerjaya

Baden-Wuerttemberg mempunyai salah satu kadar pengangguran terendah di Eropah, seperti yang anda boleh baca di Why Stuttgart?

Tetapi apakah maksud ini untuk Pelajar kita? Di manakah mereka akan mencari pekerjaan? Kadar penggajian alumni sebenarnya 100%, jadi anda tidak perlu bimbang, anda akan dapat memilih di mana anda lebih suka pergi.

Lulusan kami bekerja sebagai penyelidik, pengurus, dan kreatif dalam perniagaan antarabangsa yang terlibat dalam pengeluaran dan kejuruteraan media. Mereka bekerja dalam peranan pemasaran, pengurusan dan pengeluaran dalam kedua-dua cetakan dan penerbitan media baru, di mana-mana dari korporat utama melalui pencipta kraf yang inovatif.

Di mana alumni kita bekerja?

... Porsche AG, Mercedes Benz AG, Springer Group, Bertelsmann, BASF, Tetra Pak, Bosch, Friesland Campina, Frito Lay, MBO, DuPont, Merck, Flint, Mondi, Asahi, Kodak, HP, Canon, Fuji, Heidelberger Druckmaschinen AG, Konica-Minolta, Beiersdorf, Henkel, Ferrero, Storck, Procter

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of traditi ... Baca lebih lanjut

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of tradition, and the University of Librarianship and Information whose history reaches back to 1942. Baca Ringkas