Sarjana Muda Kejuruteraan Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Percuma Buat Penyelesaian

Kejuruteraan Perniagaan di UFM adalah satu-satunya program yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada minat anda melalui metodologi berdasarkan projek praktikal. Anda akan menjadi peneraju profesional, kreatif, usahawan dan inovator yang cemerlang, yang mendapati peluang dan mengoptimumkan proses.

Tukar Pemimpin

Anda akan dapat mengintegrasikan pengetahuan dan perkakas teknologi, kejuruteraan dan perniagaan dan anda akan bersedia untuk bersaing dengan jayanya dalam ekonomi global.

Jika anda menyukai cabaran saintifik dan anda sedang mencari penyediaan yang mengintegrasikan kejuruteraan, teknologi dan perniagaan, Kejuruteraan Perniagaan akan melatih anda sebagai seorang usahawan, dengan persiapan yang cukup untuk mengesan dan mengarahkan laluan strategik dalam syarikat, dalam persaingan terbuka, kompetitif dan globalisasi

Pembelajaran Berasaskan Projek

Sekiranya anda ingin menjadi sesuatu yang baik, anda perlu mengamalkannya. Metodologi di mana sumber-sumber Kejuruteraan Perniagaan dibangunkan dipanggil Project Based Learning (PjBL) , metodologi "tangan" yang bertujuan untuk menggalakkan motivasi intrinsik anda, mendorong anda untuk membuat keputusan sendiri, cuba, gagal, projek dengan dunia di sekeliling anda.

Hands On Engineering

Jambatan antara peluang yang berlainan dalam organisasi, yang membolehkan menghubungkan persekitaran teknologi dan inovasi dengan idea-idea perniagaan, memberi ruang kepada kekuatan analisis dan membangkitkan, lebih banyak lagi, rasa untuk sains.

Kursus Kejuruteraan Perniagaan akan memberi anda alat yang diperlukan untuk memahami masalah organisasi dan menyelesaikannya menerusi pelaksanaan strategi teoritis dan teknologi yang menjamin pertumbuhan dalam pasaran yang kompetitif.

Anda akan dapat mengenal pasti peluang untuk memperbaiki dan mengoptimumkan proses perniagaan, perindustrian dan teknologi, mempengaruhi keupayaan syarikat untuk mengintegrasikan rantaian nilai.

Pendekatan kepada Industri

Program Rakan Kongsi Segar ini direka dengan tujuan untuk membawa pelajar kepada cabaran dan peluang syarikat sebenar. Pada tahun lepas kerjaya anda, anda dapat meletakkan pengetahuan anda dalam amalan untuk menyelesaikan masalah dan membangunkan kemahiran kerja berpasukan anda.

Pengembaraan Pembelajaran

Pengalaman pembelajaran di Fakulti Sains Ekonomi UFM, dicirikan oleh kekakuan akademik dan semangat yang kita semua perlu belajar. Kami sentiasa meneliti kandungan terbaik dan kaedah yang paling inovatif, untuk meningkatkan kualiti pembelajaran pelajar, dalam persekitaran yang menggalakkan soal, inovasi dan keusahawanan.

Pilih Pengkhususan Anda

  • Sistem Maklumat Pengurusan
  • Pengurusan Operasi
  • Sains Data
  • Reka Bentuk Produk
  • Reka Bentuk Produk Interaktif

Mis- Management Information Systems

Anda boleh mengintegrasikan teknologi, perkakasan dan perisian, data, proses dan elemen manusia yang direka untuk menghasilkan maklumat yang tepat pada masanya, bersepadu dan relevan untuk membuat keputusan yang baik.

Pengurusan Operasi

Reka bentuk produk, proses dan perkhidmatan, disepadukan dengan rantaian bekalan. Anda boleh membuat keputusan mengenai pemerolehan, pembangunan dan penggunaan sumber yang diperlukan oleh syarikat anda untuk memberikan nilai kepada pelanggan anda.

Sains Data

Dalam bidang interdisipliner ini anda boleh mengekstrak pengetahuan atau pandangan dari jumlah data yang besar. Ia adalah gabungan beberapa bidang analisis seperti statistik, perlombongan data dan analisis ramalan.

Reka Bentuk Produk

Anda boleh mengubah idea anda ke dalam produk ketara, membangunkan idea kreatif dan menggunakan teknologi. * Perikatan dengan Sekolah Seni Bina

Reka Bentuk Produk Interaktif

Reka bentuk digital di mana-mana, dari laman web ke aplikasi dan kandungan digital khusus. Belajar untuk mencipta cerita visual menarik bagi pengguna. * Perikatan dengan Sekolah Seni Bina

Pemikiran Global

Pengalaman pembelajaran dicirikan oleh keghairahan dan kegigihan yang kami mendekati kajian ini, dengan perspektif global tetapi selalu memikirkan tentang tempatan.

Pensum

Temui laluan anda untuk kebebasan

Lawati fce.ufm.edu

116459_116424_1234.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nuestra misión es la enseñanza y difusión de los principios éticos, jurídicos y económicos de una sociedad de personas libres y responsables.

Nuestra misión es la enseñanza y difusión de los principios éticos, jurídicos y económicos de una sociedad de personas libres y responsables. Baca Ringkas