Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal (diajar dalam bahasa Itali)

Umum

Penerangan Program

Objektif

 • Untuk menyediakan profesional yang baik dapat menangani banyak aspek teknikal dan organisasi industri dan sektor perkhidmatan.
 • Memberi pengetahuan tentang aspek metodologi dan operasi mengenai kajian teknik kejuruteraan asas dan bidang khusus seperti projek untuk jentera baru, pengurusan loji pengeluaran, pemuliharaan tenaga dan kawalan kualiti.

Peluang kerjaya

 • Pekerjaan dalam sektor mekanik dan elektro-mekanik
 • Jawatan di syarikat yang berkaitan dengan pemuliharaan tenaga
 • Jawatan di firma yang membekalkan jentera perindustrian
 • Jawatan di sektor automasi dan robotika industri
 • Pekerjaan dalam syarikat perkilangan pada umumnya.

Ujian Kemasukan

Tiada ujian pemilihan untuk pendaftaran dalam kursus itu, tetapi terdapat ujian untuk menentukan peringkat awal kompetensi pelajar.

Pelajar yang mendaftar pada tahun pertama kursus mereka perlu mencapai tahap kemahiran dalam Matematik, Fizik dan Kimia.

Setiap tahun, ujian kemasukan diadakan pada bulan September.

Perkhidmatan yang ditawarkan untuk Kursus Ijazah

Kursus merapatkan

Setiap tahun sebelum pengajaran dimulakan, kursus persediaan intensif dianjurkan dalam mata pelajaran berikut untuk pelajar-pelajar yang tidak memenuhi standard:

 • Matematik
 • Kemahiran komputer asas
 • Fizik
 • Kimia

Kursus Dalam Talian

Materi pelbagai kursus boleh didapati di laman web Universiti. Ini boleh digunakan sebagai sebahagian daripada pengajaran dan kolaborasi rangkaian dan merupakan sandaran untuk pelajar-pelajar yang tidak dapat mengikuti pelajaran secara teratur.

Tutor

Perkhidmatan tutor disediakan bertujuan untuk memberi nasihat dan membantu pelajar semasa kursus mereka dan menyelesaikan masalah untuk membolehkan mereka mendapatkan hasil maksimum daripada menghadiri kursus. Perkhidmatan ini disediakan oleh tutor yang tugasnya adalah untuk memberi nasihat dan membantu pelajar dari setiap tahun kursus, dengan kerjasama staf pengajar.

Ujian bahasa asing

Tahap yang diperlukan oleh Sekolah Kejuruteraan ialah Tahap Ambang yang ditubuhkan oleh Majlis Eropah yang sesuai dengan Tahap B1 Rangka Kerja Rujukan. Kemahiran bahasa diuji untuk mengesahkan tahap pelajar semasa masuk. Bagi pelajar Inggeris, pelajar diuji di Universiti; maklumat lanjut mengenai ricocoute Certificazioni yang terdapat dalam bahasa Itali.

Ujian diri

Pelajar juga boleh mengambil sendiri ujian sendiri dalam talian.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Baca Ringkas