Sarjana Muda Kejuruteraan, Kejuruteraan Alam Sekitar (B.Eng)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program


Buat masa depan - Ambil EE

Program Ijazah Kejuruteraan Alam Sekitar (EE) menyediakan pendekatan yang luas kepada bidang profesional teknologi alam sekitar. Anda belajar tentang sebab-sebab, akibat dan pencegahan masalah alam sekitar dari tumpahan minyak tempatan kepada masalah global, seperti perubahan iklim dan mikroplastik di perairan.

Kajian ini menumpukan kepada perlindungan alam sekitar yang mampan, pengurusan alam sekitar dan amalan teknologi dan alam sekitar yang terbaik untuk operasi organisasi. Mereka juga melibatkan pelbagai teknologi persekitaran yang digunakan misalnya dalam pengambilan air dan rawatan dan dalam kes pencemaran udara dan tanah yang tercemar.

Ini adalah cara baru untuk menyelesaikan kajian kejuruteraan alam sekitar. Kursus ini kebanyakannya melibatkan pembelajaran dalam talian. Anda hanya perlu menghabiskan tahun kedua pengajian di Mikkeli, Finland. Tahun kedua mempunyai orientasi praktikal yang sangat kuat; anda mengambil sampel dan menjalankan analisis bekerja dengan kes-kes yang sebenar. Selepas tahun kedua, semua pengajian anda boleh diselesaikan secara dalam talian. Ini memungkinkan untuk belajar semasa bekerja.

Selepas tamat pengajian, anda boleh bekerja dalam pelbagai bidang penyelidikan, penyeliaan, perancangan dan pengurusan alam sekitar. Anda boleh menyelesaikan, memperbaiki dan meningkatkan penyelesaian kitar semula untuk bandar, atau menjalankan siasatan dan tindakan pemulihan di kawasan yang tercemar.

Terdapat keperluan yang semakin berkembang untuk pengurusan alam sekitar dan kepakaran kejuruteraan. Teknologi alam sekitar (teknologi hijau, teknologi bersih) adalah antara bidang teknologi yang paling cepat berkembang.

Struktur Pengajian

Anda boleh meningkatkan orientasi profesional anda sendiri dengan latihan Praktikal (30 kredit ECTS), tesis Sarjana Muda (15 kredit ECTS), kajian profesional pilihan (30 kredit ECTS) dan lain-lain kajian pilihan (15 kredit ECTS).

Kajian pilihan termasuk contoh kursus berikut:

- Perhutanan
- Pengeluaran tenaga
- Kajian Keusahawanan
- Kajian berkaitan kejuruteraan alam sekitar lain

Anda boleh membuat rancangan pembelajaran peribadi anda dalam bentuk elektronik yang berfungsi sebagai alat perancangan untuk kajian. Pelaksanaan ini diikuti dengan kerjasama Penyelaras Pengajian.

Di samping itu, anda mempunyai peluang untuk memasukkan kajian pertukaran sebagai sebahagian darjah anda. Ini memberi anda tahap yang benar-benar antarabangsa. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dapat melengkapkan latihan praktikal dan tesis di negara asal atau bandar asal anda, jika anda mahu.

Bahasa ijazah adalah bahasa Inggeris. Pengajaran, tugasan, peperiksaan dan tesis sarjana muda dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Projek terakhir

Tesis Sarjana Muda memberi anda kesempatan untuk mengembangkan dan menunjukkan kebolehan untuk menerapkan pengetahuan penyelidikan dan menggunakan kaedah yang sesuai untuk menentukan dan menyelesaikan masalah penyelidikan. Di samping itu, anda belajar kemahiran untuk bekerja secara bebas sebagai profesional peringkat tinggi. Proses tesis ini meliputi 15 kredit ECTS, dan tesis ditulis dan disajikan dalam bahasa Inggeris. Semua tesis berdasarkan kontrak bertulis dengan organisasi luaran, dan pada masa yang sama, mereka adalah projek untuk pembangunan kehidupan perniagaan.


BYOD - Bawa Peranti Anda Sendiri

Menurut dasar BYOD Xamk yang baru pelajar mula belajar di Xamk mesti membawa dan menggunakan peranti mereka sendiri di kampus. Baca lebih lanjut.

Penerangan Profesion

Bidang kejuruteraan alam sekitar berkembang dan berkembang pesat di seluruh dunia untuk memastikan persekitaran hidup yang baik pada masa akan datang.

Anda boleh membangunkan dan memperbaiki penyelesaian kitar semula untuk bandar-bandar atau menjalankan siasatan dan langkah pemulihan di kawasan yang tercemar. Tugas-tugas lain boleh menjadi persampelan air dan tanah, pemantauan alam sekitar, atau anda boleh merancang dan mengatur proses pemerolehan air dan rawatan.

Kajian kejuruteraan alam sekitar memberi anda kecekapan untuk bekerja sebagai pakar di syarikat swasta, agensi pembangunan, persatuan dan institusi pendidikan dan penyelidikan. Terdapat keperluan yang semakin berkembang untuk pengurusan alam sekitar dan kepakaran kejuruteraan.

Kedudukan profesional adalah sebagai berikut:

 • perunding
 • Pengurus Kualiti
 • penasihat alam sekitar
 • pengurus alam sekitar
 • pegawai perancang alam sekitar
 • pembantu perlindungan alam sekitar
 • pakar alam sekitar
 • penyelia alam sekitar
 • pengajar
 • jurutera perancangan, penyelidikan atau pembangunan
 • Jurutera Projek

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern F ... Baca lebih lanjut

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern Finland University of Applied Sciences – Xamk – might be just the place for you. Baca Ringkas
Mikkeli , Kotka , Kouvola , Savonlinna + 3 Lagi Kurang