Sarjana Muda Kejuruteraan Industri Kejuruteraan

Umum

24 lokasi tersedia

Penerangan Program

Wirtschaftsingenieurwesen

program alt sarjana muda = "Industri boleh digunakan sebagai pengajaran muka dalam Allendorf, pembelajaran jarak jauh dengan sesi kelas di pusat-pusat pengajian yang dipilih atau sebagai pembelajaran jarak jauh secara maya dengan pensyarah dalam talian dan peperiksaan di semua pusat pengajian DIPLOMA di Jerman akan selesai. Lawati kami dalam" Maya Teknologi acara percubaan ", yang selalu ditawarkan.

Tempoh pengajian standard untuk kursus lama = "Kejuruteraan industri dalam pembelajaran jarak jauh adalah 7 semester dan dalam semester belajar 6 semester . Kajian yang selesai melayakkan gelar sarjana dalam kejuruteraan atau ekonomi, sebagai contoh untuk meneruskan kursus dengan Master of Arts (MA) Perniagaan dan undang-undang - memberi tumpuan kepada pengurusan atau ijazah sarjana MBA di DIPLOMA University.

Kandungan kursus alt = "kejuruteraan industri

Kursus ijazah sarjana alt = "Kejuruteraan industri menyampaikan sains perniagaan dan undang-undang serta kandungan sains dan kejuruteraan. Fokus kursus ini khususnya untuk memikirkan semula penyelesaian kejuruteraan mekanikal dan elektroteknik konvensional dan untuk merancang dan menggunakan penyelesaian komplikasi mekanikal dan komponen electrotechnical yang kurang kompleks. Oleh itu, jurutera perindustrian menjembatani jurang antara cara berfikir dan reka bentuk ekonomi dan teknikal, merancang dan menganjurkan kerja-kerja dan proses perniagaan syarikat berkaitan dengan pelaksanaan ekonomi dan teknikal mereka yang optimum.

Dengan memilih salah satu daripada tiga mata pelajaran elektik Logistik, Informatika Industri atau Tenaga Boleh Diperbaharui , pembezaan dan pengkhususan berkaitan individu dan tenaga kerja dalam kajian ini mungkin.

Bidang aktiviti untuk jurutera industri

Lulusan kursus pengajian alt = "Kejuruteraan industri menawarkan diri mereka sebagai" semua bulat "pelbagai peluang profesional: Jurutera industri sangat memerlukan, terutamanya dalam industri, tetapi juga dalam perundingan perniagaan . Di dalam industri industri khususnya, terdapat keperluan yang tinggi untuk mengautomasikan dan memodenkan proses yang berkaitan dengan masyarakat IT moden Selalunya bidang aplikasi dalam jabatan untuk pembangunan produk, pembuatan, penjualan, logistik, pentadbiran, kawalan atau pengurusan kualiti.

tempoh normal

Jarak pembelajaran: 7 semester / 180 ECTS

Masa pengajian sebenar boleh diperpanjang secara percuma sehingga 4 semester selama tempoh pengajian standard.

asas

Dengan bilangan peserta yang mencukupi pada semester musim sejuk (Oktober) dan semester musim panas (April).

akreditasi

Akreditasi program ijazah oleh agensi akreditasi AQAS eV

yuran pengajian

Pembelajaran jarak jauh: € 257.00 / bulan (jumlah € 11,459.00 ditambah dengan bayaran peperiksaan satu kali sebanyak € 665.00)

bentuk kajian

Kajian kehadiran atau pembelajaran jarak jauh. Pembelajaran Jarak Jauh berlaku antara pembelajaran kendiri dengan buku pelajaran dan seminar Sabtu penuh (kira-kira 12 hari Sabtu setiap semester) di salah satu pusat pengajian di seluruh negara kami di seluruh dunia atau dalam talian di "dewan kuliah maya" Kampus Online DIPLOMA.

syarat kemasukan

Kelayakan masuk universiti am, Fachhochschulreife, lulus peperiksaan tuan atau mengikut peraturan mengenai akses ke pendidikan tinggi di negeri Hesse, iaitu sama ada menyiapkan latihan pembangunan kerjaya sekurang-kurangnya 400 jam, sekolah teknik atau akademi vokasional atau pentadbiran atau peperiksaan akhir dalam pekerjaan latihan yang diakui negara diikuti oleh sekurang-kurangnya 2 tahun bekerja dan peperiksaan kemasukan universiti yang berasingan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan istimewa, sila hubungi DIPLOMA Hochschule. Pemohon yang tidak memenuhi syarat yang disebutkan di atas mungkin pada mulanya menghadiri kursus sebagai juruaudit jika kebenaran akses berada dalam tahap maksimum. 2 semester dicapai.

Bagi ijazah asing, kesamaan untuk kemasukan mesti ditunjukkan.

BARU: Sebagai juruteknik bersertifikat negara, anda berpeluang memendekkan pelajaran anda sekarang.

penyata

Sarjana Muda Kejuruteraan (B. Eng.)

Graduan menerima ijazah dan diploma sarjana muda, serta Diploma Tambahan yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan Transkrip Rekod, yang mengenal pasti mereka di peringkat antarabangsa sebagai ahli akademik dengan ijazah sarjana muda.

bidang utama kajian

logistik

Logistik adalah subjek teras wajib dalam kursus lama = "Kejuruteraan Industri (B.Eng.). Fokus terdiri daripada tiga modul

  • Instrumen logistik
  • Logistics Pengawalan
  • E-Logistics

Sebagai tambahan kepada pendalaman dalam logistik, kajian kes mengenai senario logistik terpilih diuruskan, model logistik dibangunkan dan dilaksanakan, dan asas-asas e-perniagaan difokuskan pada logistik.

sains komputer perindustrian

Utama wajib dalam informatika industri untuk kursus lama = "Kejuruteraan Industri (B.Eng.) Terdiri daripada tiga modul

  • Automasi bersepadu dalam industri
  • Kejuruteraan perisian untuk aplikasi perindustrian
  • infrastruktur IT

Pengetahuan mendalam dalam informatika industri mencerminkan perkembangan masa hadapan dalam industri melalui penggabungan Internet dan masyarakat, yang sering dijumpai di bawah istilah Industrie 4.0 dan "internet sering perkara".

Tenaga regeneratif

Fokus elektif pada tenaga regeneratif kursus lama = "Kejuruteraan Industri (B.Eng.) Merangkumi tiga modul

  • Pengurusan dan struktur industri tenaga
  • Kemapanan dan pengurusan bekalan tenaga bersepadu
  • Pengurusan Teknikal Tenaga Diperbaharui

Tumpuan di sini adalah untuk melaksanakan kelestarian dalam pengurusan tenaga, termasuk tenaga boleh diperbaharui. Kajian kes digunakan untuk menunjukkan kaedah yang mungkin dan peningkatan dalam kecekapan seperti.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Baca lebih lanjut

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Baca Ringkas
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munich , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nuremberg , Wiesbaden , Wuppertal , Jerman Online + 23 Lagi Kurang