Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Maklumat

Umum

Penerangan Program

Program khas: esi - einfach starten antarabangsa

Program esi membolehkan anda untuk memulakan pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Maklumat (EIT) dengan minimum tahap B1 dalam bahasa Jerman. Semester pertama dilanjutkan kepada dua semester (1a dan 1b) dengan tuisyen dalam bahasa Jerman. Ini memberi anda masa untuk mengambil kesempatan daripada kursus bahasa Jerman percuma yang dibuat khusus yang merupakan sebahagian daripada kurikulum.

Program Bachelor dalam Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Maklumat dirancang untuk menawarkan pendidikan asas yang baik dalam bidang Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Maklumat, dengan pengkhususan dalam bidang canggih Automasi Industri, Kejuruteraan Kuasa dan Tenaga Boleh Diperbaharui, Electromobility dan Sistem Autonomi, Teknologi Maklumat, Teknologi Sensor, dan Instrumentasi Alam Sekitar.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (BEng)
Lokasi kursus Karlsruhe
Bahasa pengajaran
  • Jerman
Bahasa Kuliah dan tutorial ditawarkan dalam bahasa Jerman.
Tempoh program 8 semester
Bermula Musim sejuk (September) dan semester musim panas (Mac)
Program ijazah / ijazah bersama Tidak

128354_IndustrialAutomation.jpg

Butiran Kursus

Organisasi kursus

Program esi untuk Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Maklumat adalah program ijazah empat tahun. Semasa tiga semester pertama, kursus asas dan kursus bahasa tambahan Jerman berlaku. Dua semester berikut adalah khusus untuk subjek teras. Semester akan datang untuk latihan magang dalam industri. Dalam dua semester akhir, pelajar mengambil kursus pengkhususan dan menulis tesis mereka - selalunya dalam kerjasama dengan industri.

Jenis penilaian Pelajar menulis peperiksaan, membina projek dan melengkapkan tesis Sarjana Muda dalam bahasa Jerman.
Unsur antarabangsa
  • Latihan bahasa yang disediakan
  • Projek dengan rakan kongsi di Jerman dan luar negara
Latihan bersepadu Semasa semester praktikal, pelajar bekerja untuk syarikat yang dikenali sebagai "juara tersembunyi" di rantau ini. Ini memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan pekerjaan yang dibayar dengan baik setelah selesai program ijazah.
Kursus yang khusus, kursus bahasa Jerman bersepadu Ya
Kursus yang khusus, kursus bahasa Inggeris bersepadu Tidak
Kursus pengajian boleh diambil secara keseluruhan dalam talian Tidak
Modul pembelajaran dan modul digital
  • Wikis
  • Kursus ini dianjurkan dengan Ilias, sebuah sistem pengurusan pembelajaran.
Penerangan mengenai elemen e-pembelajaran Ilias adalah platform dalam talian interaktif. Anda mempunyai kemungkinan belajar dengan ujian latihan, latihan, dan wiki. Anda juga boleh memuat turun bahan pembelajaran dan pautan tambahan yang disediakan oleh pensyarah anda.
Penyertaan dalam elemen kursus e-pembelajaran adalah wajib Tidak
Bolehkah mata ECTS diperolehi dengan mengambil program dalam talian? Ya
Bolehkah elemen e-pembelajaran diambil tanpa mendaftar untuk kursus pengajian? Ya

128356_Robotics.jpg

Kos / Pembiayaan

Yuran pengajian setiap semester dalam EUR

Berbeza

Maklumat tambahan mengenai yuran pengajian

Pelajar antarabangsa yang bukan warga EU membayar yuran tuisyen sebanyak 1,500 EUR setiap semester. Warganegara EU tidak membayar yuran pengajian.

Sumbangan semester

Semua pelajar membayar yuran semester (yuran perkhidmatan pelajar, yuran pendaftaran, yuran keahlian serikat pelajar) berjumlah kira-kira 160 EUR setiap semester.

Kos hidup

Kos sara hidup adalah kira-kira 700 EUR sebulan untuk perbelanjaan umum, termasuk sewa, utiliti, makanan, barangan isi rumah, pengangkutan, hiburan, pakaian, insurans, buku, sumbangan semester (tidak termasuk dalam yuran pengajian yang disebutkan di atas untuk bukan- Warganegara EU), dsb.

Peluang pembiayaan di universiti

Tidak

Keperluan / Pendaftaran

Keperluan Pendaftaran Akademik

Sijil Masuk Universiti Jerman

Keperluan bahasa

  • Pelajar memerlukan sekurang-kurangnya B1 dalam bahasa Jerman dan minimum B2 dalam bahasa Inggeris atau
  • minimum B2 dalam bahasa Jerman dan minimum B1 dalam bahasa Inggeris untuk memulakan ijazah. Pada tahun pertama, kurikulum diperluaskan dan termasuk tuisyen bahasa Jerman. Ini membolehkan pelajar terus belajar di Jerman dari tahun kedua.

Tarikh tutup permohonan

  • 15 Julai untuk semester musim sejuk
  • 15 Januari untuk semester musim panas
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Karlsruhe University of Applied Sciences (HsKA) is all about technology and business. The university offers degree programs in engineering and IT as well as business management and media.

Karlsruhe University of Applied Sciences (HsKA) is all about technology and business. The university offers degree programs in engineering and IT as well as business management and media. Baca Ringkas