Read the Official Description

Sarjana Muda Kejuruteraan Bioperubatan

Kejuruteraan bioperubatan menggabungkan pengetahuan dari semua bidang sains asas: matematik, kimia, fizik dan biologi serta sains kejuruteraan. Oleh kerana sifat ini antara disiplin dan pelbagai disiplin mata pelajaran dan pengetahuan yang pesat yang maju dalam bidang perubatan, kurikulum seorang jurutera bioperubatan juga perlu menyesuaikan diri dan bersaing dengan kemajuan semasa. Untuk menggabungkan aspek-aspek ini ke dalam program bioperubatan, kursus di tiga kali ganda tidak hanya berasaskan sains tradisional tetapi juga cukup fleksibel untuk menampung kedua-dua minat pelajar individu dan landskap di padang yang berubah-ubah.

Pengalaman

Program di Allen Sekolah Kejuruteraan & Teknologi dibina di atas lebih satu abad kecemerlangan kejuruteraan. Ia menggabungkan kejuruteraan dengan sains kesihatan. Selain adanya state-of-the-art makmal kejuruteraan, anda akan mempunyai akses kepada pelbagai makmal di Pusat Pengajian Sains Kesihatan dan Jannen Sekolah Seni dan Sains.

Program ini telah ditubuhkan untuk memberikan pelajar latar belakang yang luas, di luar disiplin kejuruteraan tunggal, dan banyak lagi sepenuhnya sains asas dan penjagaan kesihatan, sambil membina kepada kami "Hands-on" pendekatan reka bentuk kejuruteraan bioperubatan. Selain memperoleh latar belakang kejuruteraan yang kukuh, anda akan dilatih untuk menangani masalah disiplin yang dihadapi oleh jurutera bioperubatan. Bergantung kepada minat anda, anda memilih untuk memberi tumpuan kepada satu atau lebih daripada tiga bidang tumpuan: Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Elektrik dan Kejuruteraan Mekanikal.

Keputusan

Program ini menyediakan asas kepada pelajar untuk menceburi industri, atau untuk melanjutkan pengajian ijazah. Pelajar yang bekerja di syarikat-syarikat yang menguji dan memajukan had pengetahuan dan teknologi manusia. Pekerjaan industri adalah di antara syarikat-syarikat peranti perubatan kepada institut penyelidikan negara. Gaji tahunan pendekatan Jurutera Bioperubatan $ 60,000.

Kerjaya

Reka bentuk, pembuatan, kawalan kualiti, penilaian pengujian, penyelidikan dan pembangunan adalah beberapa pilihan yang mungkin untuk pilihan kerjaya mungkin bagi graduan bioperubatan. Beberapa syarikat yang mungkin mengambil graduan kami termasuk:

 • Bio Met
 • Depuy Ortopedik
 • Eli Lilly
 • GE Perubatan
 • Paragon Perubatan
 • Smith & Nephew
 • Stryker Howmedica Osteonics (Stryker Ortopedik)
 • Symmetry Medical
 • Zimmer

Sebagai lulusan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Bioperubatan anda akan dapat:

 • Bekerja secara profesional dalam menggunakan pendekatan kejuruteraan untuk menyelesaikan masalah dalam bidang perubatan dan / atau biologi.
 • Reka bentuk, menganalisis, dan menguji proses dan produk eksperimen untuk memerhati dan menemui sifat-sifat struktur dan tingkah laku yang penting dalam sistem fisiologi, bahan biologi, atau bahan bio.
 • Reka bentuk, menganalisis, dan proses ujian dan produk diarahkan ke arah pencegahan kecederaan, penyakit, meningkatkan penyembuhan dan / atau meningkatkan kualiti penjagaan kesihatan.
 • Jelas dan berkesan menyampaikan idea reka bentuk dan keputusan ujian.
 • Menilai dan melaksanakan penyelidikan dan pembangunan berorientasikan kejuruteraan dalam sains bioperubatan.
Program taught in:
English

See 6 more programs offered by Trine University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
32,300 USD
/ Tahun - tuisyen Kejuruteraan (12-18 jam kredit setiap semester)
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date