Sarjana Muda Kejuruteraan Awam

Umum

Penerangan Program

134770__ZUR79032.JPG
Program Kejuruteraan Awam menyediakan pelajar untuk reka bentuk dan pengurusan infrastruktur awam termasuk sumber air, kejuruteraan geoteknik, kejuruteraan struktur dan pengangkutan. Program ini berdasarkan kepada program Universiti Negeri San Diego dan diposisikan untuk akreditasi antarabangsa mengikut piawaian Lembaga Kejuruteraan dan Teknologi Amerika. Graduan boleh dijangka mendapat kedudukan di sektor swasta atau awam dalam kedudukan reka bentuk atau pengurusan syarikat utiliti, majlis perbandaran, syarikat perunding kejuruteraan atau sektor perkilangan dan perlombongan. Terdapat permintaan yang kuat untuk jurutera yang berkelayakan dan pertumbuhan gaji adalah kukuh di dalam dan di luar negara sementara pasaran tempatan pada masa ini tidak dikemukakan secara kritikal dan peluang latihan kini sedang dipenuhi semasa tahun kedua kajian mengenai gelar bersama Universiti San Diego yang beroperasi di Tbilisi . Terdapat peluang untuk lulusan melanjutkan pengajian ke luar negeri di San Diego atau universiti antarabangsa lain di peringkat Sarjana atau Doktor.

3 sebab untuk mempelajari program Kejuruteraan Awam di Ilia State University

  • ABET "American" menjejaki program yang telah dinilai secara positif oleh pakar-pakar Amerika;
  • Program-program mengikuti gaya pembelajaran am Amerika yang melengkapi mata pelajaran teknikal;
  • Program Kejuruteraan Awam merangkumi arahan yang luas di banyak kawasan infrastruktur (lihat deskripsi makmal di sini), berbanding dengan program warisan Soviet tradisional yang hanya tertumpu kepada satu arah sahaja.

Tempoh Program

Tempoh program adalah 8 semester (240 kredit) dan graduan berpeluang memperoleh pengkhususan kecil bersama dengan yang teras.

Ijazah akademik

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam

Keperluan kemasukan

  • Sijil sekolah menengah
  • Penguasaan Bahasa Inggeris (bersamaan dengan B2)
  • Temu bual
  • Peperiksaan masuk dalam matematik

Tarikh akhir

  • Pengambilan Semester Musim Luruh: 10 Ogos
  • Pengambilan Semester Spring: 30 November
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ilia State University was founded in 2006, as a result of the unification of 6 different academic institutes with long and varied histories. Currently, Ilia State University is one of the leading rese ... Baca lebih lanjut

Ilia State University was founded in 2006, as a result of the unification of 6 different academic institutes with long and varied histories. Currently, Ilia State University is one of the leading research and educational institutions in Georgia, which aims to create, transfer and apply knowledge for the purposes of scientific advancement and societal development at the local as well as at the international level. ISU provides extremely advanced academic community where the students can learn from experts and gain the qualification they are looking for. Ilia State University represents a special connection between students and professors – a multifunctional educational and scientific institution where the joint work of professors, students, researchers and instructors creates a unified space for higher education and research. Baca Ringkas