RINGKASAN PROGRAM

  • Sarjana Muda Kejuruteraan (Automotif)
  • Tempoh: 4 tahun
  • Bilangan kredit: 140 kredit
  • Bahasa pengantar: Bahasa Inggeris

TINJAUAN

Pelajar dilatih untuk berkelayakan secara teknikal pada masa yang sama sebagai profesional dalam merekabentuk, mengilang, memantau, menguruskan, mengenalpasti dan menyelesaikan sebarang isu dalam persekitaran industri.

Kejuruteraan Automotif menggabungkan sains mekanik, elektrik dan bahan, yang menyediakan pelajar dengan prinsip asas kejuruteraan bersama dengan keperluan reka bentuk kenderaan moden dari segi keselamatan, ekonomi bahan bakar dan pembuatan industri.

MG_0007-1024x683.jpg

Kejuruteraan Automotif di Bach Khoa University HCMUT- Bach Khoa University , menggabungkan sains mekanik, elektrik dan bahan, dan memberikan pengetahuan yang baik

PELUANG KERJAYA

Pelajar lulus dari program ini dapat bekerja di seluruh kitaran hayat reka bentuk produk. Graduan boleh melakukan satu atau lebih daripada tiga cabang bidang Kejuruteraan Automotif:

  • Reka bentuk: Merekabentuk produk baru dan memperbaiki yang sedia ada.
  • Penyelidikan dan Pembangunan: Mencari penyelesaian kepada masalah kejuruteraan
  • Pengeluaran: Merancang dan merekabentuk proses pengeluaran baru.

Graduan juga boleh bekerja di mana-mana pertubuhan perundingan dan Pusat Pemindahan Teknologi yang berkaitan dengan kejuruteraan automotif.

Go-cua-tri-thuc_part-2_01.jpg

PELUANG UNTUK PEMINDAHAN KEPADA UNIVERSITI PARTNER KAMI

Pelajar mempunyai 2 pilihan:

Pilihan 1:

Pelajar-pelajar belajar di HCMUT- Bach Khoa University selama 4 tahun dan mendapat Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Automotif yang dianugerahkan oleh HCMUT- Bach Khoa University

Pilihan 2:

Setelah menamatkan pengajian selama 2 tahun di HCMUT- Bach Khoa University , pelajar yang mempunyai kelayakan kewangan dan akademik boleh memindahkan ke universiti rakan kongsi kami dalam masa 2 tahun untuk menyelesaikan pengajian mereka untuk ijazah Sarjana Muda. Ijazah sarjana muda dianugerahkan oleh universiti rakan kongsi.

HCMUT- Bach Khoa University kini sedang berusaha untuk mengaitkan program dengan universiti rakan kongsi kami di Amerika Syarikat dan Australia. Maklumat akan dikemas kini di sini tidak lama lagi.

STRUKTUR KURIKULUM

Senarai Kursus

Teknologi Automotif

Sila hubungi atau lawati laman web HCMUT- Bach Khoa University untuk maklumat lanjut.

Program diajar dalam:
English
Ho Chi Minh City University of Technology

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Ho Chi Minh City University of Technology »

Tarikh Akhir Kemaskini October 29, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
3,060 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh