Sarjana Muda Kejuruteraan (Sarjana Muda)

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Program pra-kejuruteraan ijazah dua

Di Wabash, kami ingin mengatakan, "Ini tidak mudah, tetapi akan sangat berharga." Pelajar yang ingin mengikuti program darjah dua dalam bidang kejuruteraan tahu moto ini dengan baik. Sangat sukar untuk memperoleh diploma Wabash dan sarjana sains dalam bidang kejuruteraan dari sekolah seperti Purdue, Columbia, dan Washington-St. Louis. Tetapi hasilnya, memang berbaloi!

ThisisEngineering RAEng / Unsplash

Wabash menawarkan program bersama (dikenali sebagai program darjah dua) dengan Purdue University, Columbia University, dan Washington University-St. Louis. Dalam program ini, anda akan mempelajari seni liberal di Wabash selama tiga tahun dan teknik atau sains gunaan di Purdue, Columbia, atau Washington, biasanya selama dua tahun. Apabila anda menyelesaikan program ini, anda akan mendapat perbezaan untuk memperoleh gelar sarjana seni dari Wabash dan sarjana sains dalam bidang kejuruteraan atau sains gunaan dari Purdue, Columbia, atau Washington.

Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu major dalam fizik, kimia, atau matematik untuk menyertai program ini. Sebenarnya, kedua-dua Columbia dan Washington mencari pemohon yang utama dalam bidang bukan teknikal, merasakan kedalaman teknikal gelaran kejuruteraan dan keluasan gelaran seni liberal menjadikan kombinasi yang berharga.

Dan apabila anda menyelesaikan Wabash dengan latar belakang sains dan matematik yang kuat, anda boleh diterima masuk dalam sebilangan program kejuruteraan - bukan hanya di Purdue, Columbia, atau Washington. Banyak lulusan Wabash telah mengikuti ijazah kejuruteraan tanpa mengambil bahagian dalam program dua darjah, termasuk David Woessner '01, yang bukan sahaja memperoleh ijazah dari Wabash, dia mendapat ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan dan MBA di Georgia Tech.

Keperluan yang tepat untuk tiga sekolah berbeza, jadi anda harus berbincang dengan penasihat Wabash anda dan seseorang dari Jawatankuasa Pra-Kejuruteraan. Melengkapkan syarat untuk kedua-dua darjah memerlukan perancangan yang teliti, dan anda harus mengambil kursus yang sesuai dari pintu masuk pada tahun pertama anda.

The Alternatives

Pada masa-masa, pelajar memilih untuk menyiapkan program penuh selama empat tahun di Wabash dan kemudian menghadiri sekolah kejuruteraan atau universiti. Dalam sesetengah bidang kejuruteraan, terutamanya kejuruteraan nuklear, majoriti fizik menyiapkan pelajar untuk memulakan kerja ke arah Sarjana Sains atau Ph.D.

Dalam bidang lain, seperti kejuruteraan elektrik, pelajar perlu mengambil beberapa kursus kejuruteraan sarjana muda sebelum dia boleh mula bekerja pada ijazah lanjutan. Sesetengah sekolah kejuruteraan sangat menggalakkan pelajar memperoleh BS dalam kejuruteraan dalam perjalanan ke MS, walaupun dia telah menamatkan pengajian BA di kolej seni liberal seperti Wabash.

Kurikulum

Selama bertahun-tahun, kebanyakan pelajar Wabash yang pergi ke bidang kejuruteraan telah mengambil jurusan fizik. Walau bagaimanapun, major dalam matematik atau kimia (terutamanya untuk kejuruteraan kimia) agak sesuai selagi kursus fizik yang diperlukan diambil.

The Graduates

Pelajar Wabash telah mengikuti ijazah kejuruteraan di universiti seperti Columbia, Illinois, Kansas State, Massachusetts Institute of Technology, University of Michigan, Purdue, Rensselaer Polytechnic Institute, Stanford, Washington (Seattle), Washington (St. Louis), dan Wisconsin.

Keperluan Wabash

Semua keperluan yang disenaraikan dalam bahagian Kurikulum Buletin Akademik mesti berpuas hati kecuali kursus minimum 34-semester. Oleh itu, anda mesti melengkapkan Wabash biasa utama dan kecil dan mesti memenuhi semua keperluan pengedaran yang lain. Ujian komprehensif dan lisan kanan boleh diambil semasa tahun junior atau mungkin diatur semasa pendaftaran di sekolah kejuruteraan. Peperiksaan lisan mesti diambil di kampus Wabash.

Dengan kelulusan jabatan utama anda dan dengan pengaturan khas, peperiksaan komprehensif boleh diambil di luar kampus tetapi mesti diambil pada tahun pertama anda di sekolah teknik.

Keperluan Pra-Kejuruteraan akan Dipuaskan di Wabash

Kursus sains dan matematik tertentu mesti diambil di Wabash untuk layak masuk ke program di Columbia, Washington U., atau Purdue. Di samping itu, setiap sekolah mempunyai IPK yang diperlukan sedikit berbeza (keseluruhan dan dalam kursus darjah dua yang diperlukan): Washington U .: 3.25, Columbia: 3.30, dan Purdue: 3.3-3.5. Oleh kerana setiap program berbeza, anda perlu memeriksa keperluan yang tepat.

Keperluan Am untuk Universiti Columbia

 • Kalkulus I & II, Algebra Linear, Persamaan Pembezaan, Kalkulator Berbilang.
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Satu kursus dalam bidang ekonomi.
 • Kursus tambahan bergantung kepada majoriti kejuruteraan.

Keperluan Am untuk Universiti Washington

 • Kalkulus I & II, Algebra Linear, Persamaan Pembezaan, Kalkulator Berbilang.
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Kursus tambahan bergantung kepada majoriti kejuruteraan.

Keperluan Am untuk Purdue University

 • Kalkulus I & II, Algebra Linear, Persamaan Pembezaan, Kalkulator Berbilang.
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Kursus tambahan bergantung kepada jurusan kejuruteraan

Program Purdue merangkumi Kejuruteraan Mekanikal (ME), Kejuruteraan Kimia (CHE), Kejuruteraan pelbagai disiplin (MUEN), dan Kejuruteraan Elektrik & Komputer (ECE).

Nota: Kecuali kursus yang diambil semasa semester musim panas, program ME memerlukan 2.5 tahun untuk diselesaikan.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1832, Wabash College is an independent, liberal arts college for men with an enrollment of approximately 900 students. Its mission is excellence in teaching and learning within a community ... Baca lebih lanjut

Founded in 1832, Wabash College is an independent, liberal arts college for men with an enrollment of approximately 900 students. Its mission is excellence in teaching and learning within a community built on close and caring relationships among students, faculty, and staff. Baca Ringkas