Program pra-kejuruteraan ijazah dua

Di Wabash, kami suka mengatakan, "Ia tidak akan mudah, tetapi ia layak." Pelajar yang ingin meneruskan program sarjana dalam kejuruteraan mengetahui motto ini dengan baik. Sukar bekerja untuk mendapatkan diploma Wabash dan ijazah sarjana sains kejuruteraan dari sekolah-sekolah seperti Purdue, Columbia, dan Washington-St. Louis. Tetapi keputusannya memang, berbaloi!

Wabash menawarkan program bersama (dikenali sebagai program sarjana dua) dengan Purdue University, Columbia University dan Universiti Washington-St. Louis. Dalam program ini, anda akan mempelajari seni liberal di Wabash selama tiga tahun dan kejuruteraan atau ilmu sains di Purdue, Columbia atau Washington, biasanya selama dua tahun. Apabila anda telah melengkapkan program ini, anda akan mendapat pembezaan untuk memperoleh ijazah sarjana muda dari Wabash dan ijazah sarjana sains kejuruteraan atau sains gunaan dari Purdue, Columbia atau Washington.

Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu major dalam fizik, kimia, atau matematik untuk menyertai program ini. Sebenarnya, kedua-dua Columbia dan Washington mencari pemohon yang utama dalam bidang bukan teknikal, merasakan kedalaman teknikal gelaran kejuruteraan dan keluasan gelaran seni liberal menjadikan kombinasi yang berharga.

Dan apabila anda menyelesaikan Wabash dengan latar belakang yang kuat dalam sains dan matematik, anda boleh dimasukkan ke dalam beberapa program kejuruteraan - bukan hanya di Purdue, Columbia atau Washington. Banyak graduan Wabash telah mengejar ijazah kejuruteraan tanpa mengambil bahagian dalam program sarjana dwi, ​​termasuk David Woessner '01, yang bukan hanya mendapat ijazah dari Wabash, menerima ijazah sarjana dalam kejuruteraan dan MBA di Georgia Tech.

Keperluan yang tepat untuk tiga sekolah berbeza, jadi anda harus berbincang dengan penasihat Wabash anda dan seseorang dari Jawatankuasa Pra-Kejuruteraan. Melengkapkan syarat untuk kedua-dua darjah memerlukan perancangan yang teliti, dan anda harus mengambil kursus yang sesuai dari pintu masuk pada tahun pertama anda.

The Alternatives

Pada masa-masa, pelajar memilih untuk menyiapkan program penuh selama empat tahun di Wabash dan kemudian menghadiri sekolah kejuruteraan atau universiti. Dalam sesetengah bidang kejuruteraan, terutamanya kejuruteraan nuklear, majoriti fizik menyiapkan pelajar untuk memulakan kerja ke arah Sarjana Sains atau Ph.D.

Dalam bidang lain, seperti kejuruteraan elektrik, pelajar perlu mengambil beberapa kursus kejuruteraan sarjana muda sebelum dia boleh mula bekerja pada ijazah lanjutan. Sesetengah sekolah kejuruteraan sangat menggalakkan pelajar memperoleh BS dalam kejuruteraan dalam perjalanan ke MS, walaupun dia telah menamatkan pengajian BA di kolej seni liberal seperti Wabash.

Kurikulum

Selama bertahun-tahun, kebanyakan pelajar Wabash yang pergi ke bidang kejuruteraan telah mengambil jurusan fizik. Walau bagaimanapun, major dalam matematik atau kimia (terutamanya untuk kejuruteraan kimia) agak sesuai selagi kursus fizik yang diperlukan diambil.

The Graduates

Pelajar Wabash telah mengejar bidang kejuruteraan di universiti seperti Columbia, Illinois, Kansas State, Institut Teknologi Massachusetts, University of Michigan, Purdue, Institut Politeknik Rensselaer, Stanford, Washington (Seattle), Washington (St. Louis), dan Wisconsin.

Jawatankuasa Pra-Kejuruteraan (2017-2018): Dennis Krause dan Chad Westphal

Keperluan Wabash

Semua keperluan yang disenaraikan dalam bahagian Kurikulum Buletin Akademik mesti berpuas hati kecuali kursus minimum 34-semester. Oleh itu, anda mesti melengkapkan Wabash biasa utama dan kecil dan mesti memenuhi semua keperluan pengedaran yang lain. Ujian komprehensif dan lisan kanan boleh diambil semasa tahun junior atau mungkin diatur semasa pendaftaran di sekolah kejuruteraan. Peperiksaan lisan mesti diambil di kampus Wabash.

Dengan kelulusan jabatan utama anda dan dengan aturan khas, peperiksaan yang komprehensif boleh diambil di luar kampus tetapi mesti diambil semasa tahun pertama anda di sekolah kejuruteraan.

Keperluan Pra-Kejuruteraan akan Dipuaskan di Wabash

Kursus sains dan matematik tertentu mesti diambil di Wabash untuk layak masuk ke dalam program di Columbia, Washington U., atau Purdue. Di samping itu, setiap sekolah mempunyai GPA yang diperlukan sedikit (keseluruhan dan dalam kursus ijazah dual yang diperlukan): Washington U .: 3.25, Columbia: 3.30, dan Purdue: 3.3-3.5. Oleh kerana setiap program berbeza, anda perlu menyemak keperluan yang tepat.

Keperluan Am untuk Universiti Columbia

 • Kalkulus I
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Satu kursus dalam bidang ekonomi.
 • Kursus tambahan bergantung kepada majoriti kejuruteraan.
Untuk keperluan yang lebih terperinci, klik 2016-2017 Panduan Kurikulum Pelan Pra-Gabungan Columbia
Untuk semua maklumat, klik Laman Web Rancangan Gabungan Columbia

Keperluan Am untuk Universiti Washington

 • Kalkulus I
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Kursus tambahan bergantung kepada majoriti kejuruteraan.

Untuk maklumat lanjut termasuk keperluan terperinci, klik Program Gelar Dwi Universiti Washington

Keperluan Am untuk Purdue University

 • Kalkulus I
 • Urutan dua semester fizik pengantar.
 • Satu kursus dalam kimia am.
 • Satu kursus dalam pengaturcaraan komputer.
 • Kursus tambahan bergantung kepada kejuruteraan utama (lihat jadual di bawah).

Program Purdue termasuk Kejuruteraan Mekanikal (ME), Kejuruteraan Kimia (CHE), Kejuruteraan Berbilang Disiplin (MUEN), dan Elektrik

Nota: Kecuali kursus yang diambil semasa semester musim panas, program ME memerlukan 2.5 tahun untuk diselesaikan.

Program diajar dalam:
English
Wabash College

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Wabash College »

Tarikh Akhir Kemaskini August 6, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date