Sarjana Muda Kebudayaan dan Kesenian, Reka Bentuk Permainan

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kajian sepenuh masa

 • tempat belajar 20
 • lokasi Kouvola, Finland
 • tempoh pengajian 4 tahun
 • tempoh permohonan: 7.-20.1.2021
 • yuran pengajian: untuk warga bukan EU / EEA 6000 euro,
 • skim biasiswa dan maklumat lanjut www.xamk.fi/tuition-fees

Kajian sambilan

 • tempat belajar 21
 • lokasi Kouvola, Finland
 • tempoh pengajian 4 tahun
 • tempoh permohonan: 2.-16.9.2020
 • yuran pengajian: untuk warga bukan EU / EEA 6000 euro,
 • skim biasiswa dan maklumat lanjut www.xamk.fi/tuition-fees

Peperiksaan masuk di luar Finland melalui rangkaian FINNIPS


Lulusan Reka Bentuk Permainan mempunyai semangat untuk merancang dan membangunkan industri permainan

Ijazah ini memberikan kecekapan melalui tugas penyelidikan dan pembangunan untuk menjadi pakar dalam bidang reka bentuk permainan dan bidang lain yang menggunakan model dan animasi 3D seperti pengiklanan dan pengeluaran TV.

Kajian asas meliputi kemahiran seni dan reka bentuk, kaedah reka bentuk dan alat profesional. Pusat pendidikan di sekitar pemodelan 3D, seni konsep, penulisan skrip, dan mekanik permainan. Konsep reka bentuk permainan yang berbeza akan diterokai dalam bengkel, yang membawa kepada projek multidisiplin berorientasikan reka bentuk dengan kerjasama pelbagai organisasi.

Program ini bertujuan untuk memberi kecekapan dalam keusahawanan reka bentuk permainan global dengan pengalaman bersendirian dan pendekatan holistik terhadap konsep reka bentuk permainan visual. Kajian dalam Reka Bentuk Permainan membolehkan pelajar dari latar belakang budaya yang berbeza untuk membina kerjaya antarabangsa.

Kandungan Kajian

Pengetahuan anda sebagai pereka permainan akan berkembang dan kandungan kajian mengikuti tema tertentu.

Tahun 1 anda menjadi biasa dengan prinsip reka bentuk permainan, peralatan, dan perisian serta kerja berasaskan projek.

Pada tahun kedua, anda membangun dan mengasimilasikan kemahiran reka bentuk permainan, penyelidikan reka bentuk permainan, dan kemahiran visualisasi.

Tahun ke-3 anda menginternet pengetahuan mengenai reka bentuk permainan dan pemahaman tentang amalan perniagaan dan pembangunan permainan.

Dan tahun ke-4 yang lalu anda membangun daya saing peribadi melalui projek pembangunan bebas.


Platform Reka Bentuk Permainan Meduusa

Kami menyediakan kemudahan inspirasi untuk mempromosikan penciptaan idea-idea permainan baru.

Reka Bentuk Permainan Meduusa membentangkan pelajar dengan peralatan up-to-date yang akan memudahkan pembangunan projek-projek baru untuk pelbagai platform.

Di samping itu, kami bekerjasama dengan Program Ijazah dalam Teknologi yang terletak di Kotka yang memberi tumpuan kepada pengaturcaraan permainan.

Semasa kajian, anda akan merancang projek permainan anda sendiri dengan tujuan mengembangkannya menjadi perniagaan yang berdaya maju pada masa akan datang.

Bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris dan anda perlu menulis karya Tesis juga dalam bahasa Inggeris. Dalam ujian Kematangan, anda menunjukkan kemahiran kontekstual anda, serta kemahiran bahasa Finland dan para pelajar yang berasal dari Finlandia, tidak perlu menulis ujian dalam bahasa Inggeris.


Kajian sepenuh masa

Dalam pelajaran sepenuh masa, pelajaran hubungan diadakan pada hari kerja, biasanya lima hari seminggu. Kaedah pembelajaran termasuk kuliah, kajian dalam talian, dan pembelajaran berdasarkan projek.


Peluang kerjaya

Kajian memberi anda kecekapan dalam keusahawanan reka bentuk permainan global dengan pengalaman tangan dan pendekatan holistik terhadap konsep reka bentuk permainan visual.

"Pengajian dalam Reka Bentuk Permainan membolehkan anda dari latar belakang budaya yang berbeza untuk membina kerjaya antarabangsa."

Ijazah ini memberikan kecekapan melalui tugas penyelidikan dan pembangunan untuk menjadi pakar dalam bidang reka bentuk permainan dan bidang lain yang menggunakan model dan animasi 3D seperti pengiklanan dan pengeluaran TV.


Anda boleh menjadi:

 • pereka permainan
 • Pengubah aksara dan persekitaran 3D
 • penulis skrip
 • artis konsep dan
 • usahawan perniagaan reka bentuk permainan
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern F ... Baca lebih lanjut

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern Finland University of Applied Sciences – Xamk – might be just the place for you. Baca Ringkas
Mikkeli , Kotka , Kouvola , Savonlinna + 3 Lagi Kurang