Sarjana Muda Kanak-kanak Awal

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

USQ menawarkan sehingga 25% biasiswa pelajar antarabangsa.
Baca lebih lanjut mengenai biasiswa yang ditawarkan di bawah:

Biasiswa Penginapan Antarabangsa
Biasiswa Sokongan Pelajar Antarabangsa
Biasiswa Kejururawatan Sokongan Pelajar Antarabangsa

Pembelajaran berpusatkan kanak-kanak

Adakah anda berminat dengan kerjaya dalam pendidikan awal kanak-kanak? Sarjana Muda Awal Kanak-kanak USQ akan memberi anda atribut yang diperlukan dalam sektor pendidikan awal kanak-kanak dan penjagaan kanak-kanak. Dengan penekanan pada pengetahuan, kemahiran, amalan, dan nilai-nilai yang terdapat dalam pemahaman kontemporari mengenai amalan terbaik dalam pendidikan awal kanak-kanak, anda akan berada di posisi yang baik untuk bekerja dengan anak-anak dan keluarga dalam pelbagai lingkungan pembelajaran awal.

Dengan USQ, anda akan berpeluang mempelajari pendidikan awal, di kampus, atau gabungan kedua-duanya.

Dapatkan pengalaman profesional

Anda akan menerima pengalaman kerjaya praktikal dengan penempatan pengalaman profesional yang disasarkan selama 80 hari. Adalah dicadangkan, bagi pelajar antarabangsa dan domestik, 50% penempatan profesional dijalankan di Australia.

Sudah ada kelayakan Awal Kanak-kanak?

Sudah mempunyai kelayakan awal kanak-kanak dari TAFE atau pembekal lain yang diiktiraf? USQ mungkin dapat memberikan kredit kepada anda untuk membantu anda menyelesaikan ijazah dengan lebih pantas.

Akreditasi profesional

Program ini diluluskan dengan Australian Quality Education and Care Quality Authority (ACECQA).

Sarjana Muda Kanak-kanak Awal tidak layak untuk pendaftaran guru dengan Kolej Guru Queensland. Sekiranya anda sedang mencari pendaftaran guru, kami mencadangkan untuk belajar Sarjana Muda Pendidikan (Awal Kanak-kanak).

Hasil kerjaya

Sebagai lulusan, anda akan mempunyai kemahiran, pengetahuan, dan pengalaman yang diperlukan untuk bekerja dalam pelbagai persekitaran pembelajaran sebelum sekolah, termasuk pusat pendidikan dan jagaan awal dan program jagaan harian keluarga sebagai pengarah, pendidik, penyelia atau sebagai ketua kumpulan.

Struktur program

Pengalaman profesional

Selain kursus yang disenaraikan di bawah, anda juga perlu melengkapkan pengalaman profesional. Pengalaman ini memberi peluang kepada anda untuk meletakkan teori secara praktikal.

Kursus yang akan dipelajari

 • 9 x kursus teras (9 unit)
 • 8 x kursus berkongsi (8 unit)
 • 7 x kursus awal kanak-kanak (7 unit)
 • ditambah dengan 80 hari pengalaman profesional

Berapakah kosnya?

Anggaran kos tahunan untuk tahun pertama pengajian anda (8 unit) dalam program ini adalah:

Mod Kajian / Kos

 • Komanwel disokong: AUD 6,344
 • Bayaran penuh penuh domestik: AUD 19,520

Anda mungkin tidak perlu membayar yuran kursus (mata pelajaran) anda terdahulu. HECS-HELP dan HELP-HELP membolehkan anda menangguhkan yuran anda sehingga pendapatan anda mencapai tahap tertentu.

Anda juga layak untuk menerima sokongan kewangan daripada Centrelink.

Biasiswa dan bantuan kewangan

Anda mungkin boleh memohon biasiswa untuk membantu dengan kos belajar anda.

Pengalaman profesional

Program ini merangkumi komponen pengalaman profesional wajib yang mungkin melibatkan perjalanan, penginapan dan perbelanjaan makan.

Syarat kemasukan

Dari Semester 1 2020 syarat kemasukan berikut akan berlaku:

 • Pra-syarat subjek: Bahasa Inggeris (4, SA), Matematik A (4, SA) atau setaraf
 • Tahun 12 subjek sains (4 SA) atau setaraf
 • Pathways masuk khas boleh didapati.

Nota: Semua pelajar mestilah memenuhi keperluan profesional fizikal dan profesional penempatan pengalaman profesional dalam ijazah ini.

Keperluan Bahasa Inggeris

Anda diminta untuk memenuhi syarat bahasa Inggeris yang berlaku. Program ini memerlukan minimum IELTS 7.5 atau setaraf.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda boleh memohon untuk belajar program bahasa Inggeris yang diluluskan oleh Universiti.

Pathways Kemasukan

Sejumlah Pathways lain juga tersedia jika anda belum dapat belajar sebelumnya atau tidak memenuhi syarat untuk memasuki program minat anda.

* Maklumat kemasukan lanjut

Kedudukan Seleksi disesuaikan adalah hasil menggabungkan pangkat tambahan melalui skim kemasukan khas untuk kemasukan.

Skim kemasukan khas untuk kemasukan dapat membantu anda masuk ke dalam program pilihan anda dengan meningkatkan Peringkat Pemilihan anda, melalui pengagihan pangkat tambahan dalam keadaan tertentu.

Cara memohon

Tarikh tutup

Memohon terus kepada USQ:

 • Semester 3, 2020 - permohonan ditutup pada hari Isnin 5 November, dengan semester 3 bermula pada hari Isnin 19 November 2021.
 • Semester 1, 2021 - permohonan ditutup pada hari Isnin 18 Februari, dengan semester 1 bermula pada hari Isnin 25 Februari 2021.
 • Semester 2, 2021 - permohonan ditutup pada hari Isnin 1 Julai, dengan semester 2 bermula pada hari Isnin 15 Julai 2021.

Sekiranya anda memohon melalui QTAC, anda perlu menyemak tarikh tutup QTAC.

Kredit untuk kajian terdahulu atau pengalaman kerja

Anda mungkin layak mendapat kredit sekiranya anda pernah belajar atau mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan. Ini akan membantu mengurangkan bilangan kursus yang perlu anda pelajari untuk menyelesaikan program anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ studen ... Baca lebih lanjut

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ students enjoy small class-sizes, collaborative learning spaces, and a suite of support services to enhance your study experience. With students from more than 80 countries and internationally accredited degrees and programmes, you can choose to study on campus, external or online. Baca Ringkas
Toowoomba , Springfield , Brisbane , Australia Online + 3 Lagi Kurang