TENTANG KITA

FAMU adalah sekolah filem kelima tertua di dunia. Graduannya termasuk banyak pembuat filem berpengaruh dan penulis skrip, yang kebanyakannya dikenali di peringkat antarabangsa sebagai pemenang Oscar dan pemenang pesta filem antarabangsa. | Jabatan Fotografi diasaskan pada tahun 1975 yang menjadikannya salah satu institusi tertua dari jenisnya di Eropah. Sekolah ini terletak betul-betul di pusat bersejarah Prague. Pengkhususan unik kami ialah teknik interkoneksi teknik fotografi klasik dengan trend berbilang media kontemporari. Maklumat asas mengenai program, kemudahan, kaedah pengajaran dan peristiwa semasa boleh didapati di laman web jabatan foto.amu.cz/en . INFO PERMOHONAN LEBIH .

Albert Grondahl's BA series from 2013

Program Fotografi BA terbuka kepada pelajar tanpa latar belakang akademik dalam fotografi. Pelajar yang belajar dalam bahasa Inggeris juga berpeluang menyertai kuliah dalam bahasa Inggeris dalam Program Antarabangsa FAMU. | Para pelajar juga mempunyai peluang untuk bekerja di studio yang dipimpin oleh guru terkenal. Studio-studio ini merangkumi Studio Fotografi Dokumentari, Studio Fotografi Berterusan, Studio Fotografi Konsepsi Pasca, dan Studio Multi-media.

SEJARAH DAN TEORI | Kursus dalam sejarah dan teori fotografi, filem, seni dan budaya visual merupakan bahagian penting dalam kajian fotografi di Jabatan Fotografi ("DoP"), FAMU. Kuliah dan seminar terutamanya bertujuan untuk meletakkan perkara dalam konteks dan mengukuhkan amalan kreatif pelajar; mereka mengajar pemikiran kritikal, amalan penyelidikan, dan asas-asas mengendalikan teks akademik dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial. Sebagai tambahan kepada arahan yang diberikan oleh guru utama DoP, yang memberi tumpuan terutamanya pada sejarah dan masa kini imej-imej teknikal, para pelajar juga boleh menghadiri kursus-kursus lain di FAMU yang tertumpu pada sejarah cinematografi dan budaya Czech dan dunia.

KEMUDAHAN | Tablet Tabletop dilengkapi dengan kamera format besar Sinar dengan format filem sehingga 18 x 24 cm, termasuk alternatif digital. | Studio untuk fotografi kehidupan mempunyai sistem lampu kilat dengan kekuatan standard di atas 12 000 Ws; ia mempunyai kamera Hasselblad dengan belakang digital, dan kamera analog Mamiya RB 67 dengan satu set lensa yang boleh ditukar ganti. | Portrait and Figure Studio menawarkan peralatan serupa seperti di atas dan kemungkinan untuk membuat latar belakang yang tidak berkesudahan. | Bilik komputer dan bilik untuk mengimbas filem (negatif dan positif) boleh didapati di sekolah. Untuk kerja yang lebih mencabar terdapat pengimbas Hasselblad Flextight x5. | Keluar dari studio Prague di Beroun membolehkan pelajar berfokus pada kerja mereka selama beberapa hari, menyediakan kemudahan penginapan di lokasi. Ia menawarkan studio yang dilengkapi untuk format besar dan sederhana dan dua bilik gelap. Kami juga menyediakan studio klasik dengan siang hari, yang akan mempunyai kamera 18 x 24 cm.

From Mojmir Bures’s 2016 Bachelor series „wicked forest“

KEBUDAYAAN KEBUDAYAAN | Bahagian integral dari watak sekolah adalah interkoneksi dengan kehidupan budaya dinamik di Prague. Sekolah ini mempunyai galeri sendiri di pusat Prague. Galeri ini mempunyai program pameran pelajar yang kaya. Kami membantu pelajar antarabangsa dalam integrasi ke dalam aktiviti galeri tetap di Prague, yang bermakna mereka sering menyertai pameran dalam galeri terkenal. | Manfaat yang unik adalah interkoneksi kami dengan jabatan filem FAMU dalam bidang seperti arahan, kamera dan penyuntingan. Bersama-sama dengan pelajar kami, kami selalu mengambil bahagian dalam perayaan-perayaan fotografi penting Eropah. Di dalam skop program kami, kami bekerjasama dengan sekolah fotografi dan filem di seluruh dunia.

22

SYARAT TAHUN AKADEMIK 2019/2020 | Kejatuhan semester: September 2019 - Disember 2019 | Semester musim bunga: Februari 2020 - Mei 2020.

PENGINAPAN, INSURANS KESIHATAN DAN VISA | Tidak disediakan oleh FAMU Ini adalah tanggungjawab pelajar. FAMU menyediakan pelajar yang diterima dengan Surat Penerimaan, yang berfungsi sebagai salah satu dokumen permohonan visa yang diperlukan.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini January 12, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
8,700 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh