Kurikulum Jabatan Fizik menyediakan latar belakang menyeluruh dalam asas-asas fizik dan juga mempunyai kursus pilihan elektif, dengan tujuan untuk membolehkan pelajar menjalankan penyelidikan lanjutan dan asal dalam fizik moden dan aplikasi teknologi tinggi. Penyelidikan dijalankan dalam bidang seperti optoelektronik, nanosains, sains bahan, peranti semikonduktor, optik ultrafast, dan mekanik statistik, dan menjadi sebahagian daripada pendidikan pelajar. Bidang penyelidikan dan penerbitan fakulti termasuk terowong elektron dan mikroskopi daya atom dan konduktansat kuantum dan elektron dalam dimensi yang rendah. Penyelidikan berlaku di dalam persekitaran makmal cleanroom dan memfokuskan pada topik minat semasa seperti fizik mikroelektronik dan peranti optoelektronik, kristal fotonik, dan fizik permukaan dalam resolusi atom.

Kenapa belajar di Bilkent University


Bilkent University diasaskan untuk menyediakan persekitaran untuk pembelajaran dan pertumbuhan intelektual merangkumi sains, teknologi, kemanusiaan dan seni.


Bilkent menawarkan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan suasana sosial yang berwarna-warni. Kampusnya yang luas menyediakan asas yang selesa untuk kajian akademik dan penglibatan ekstrakurikuler sementara mempunyai kelebihan yang dekat dengan metropolis yang berkembang pesat. Pelajar boleh pergi ke kampus melalui sistem ulang-alik percuma.

Bilkent University baru-baru ini menduduki tempat ke-54 dalam Kedudukan Bilkent University 2018 Times (THE) Rankings Asia. Menurut ISI Citation Indexes, Bilkent terus berpangkat tinggi di Turki dalam beberapa kertas terbitan setiap ahli fakultas dan berpangkat tinggi di peringkat antarabangsa.

Program diajar dalam:
English

Lihat 21 lagi program yang ditawarkan oleh Bilkent University »

Tarikh Akhir Kemaskini October 22, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
14,500 USD
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Mei 31, 2023
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Mei 31, 2023