Sarjana Muda Fizik

Bilkent University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Fizik

Bilkent University

Kurikulum Jabatan Fizik menyediakan latar belakang menyeluruh dalam asas-asas fizik dan juga mempunyai kursus pilihan elektif, dengan tujuan untuk membolehkan pelajar menjalankan penyelidikan lanjutan dan asal dalam fizik moden dan aplikasi teknologi tinggi. Penyelidikan dijalankan dalam bidang seperti optoelektronik, nanosains, sains bahan, peranti semikonduktor, optik ultrafast, dan mekanik statistik, dan menjadi sebahagian daripada pendidikan pelajar. Bidang penyelidikan dan penerbitan fakulti termasuk terowong elektron dan mikroskopi daya atom dan konduktansat kuantum dan elektron dalam dimensi yang rendah. Penyelidikan berlaku di dalam persekitaran makmal cleanroom dan memfokuskan pada topik minat semasa seperti fizik mikroelektronik dan peranti optoelektronik, kristal fotonik, dan fizik permukaan dalam resolusi atom.

Kenapa belajar di Bilkent University


Bilkent University diasaskan untuk menyediakan persekitaran untuk pembelajaran dan pertumbuhan intelektual merangkumi sains, teknologi, kemanusiaan dan seni.


Bilkent menawarkan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan suasana sosial yang berwarna-warni. Kampusnya yang luas menyediakan asas yang selesa untuk kajian akademik dan penglibatan ekstrakurikuler sementara mempunyai kelebihan yang dekat dengan metropolis yang berkembang pesat. Pelajar boleh pergi ke kampus melalui sistem ulang-alik percuma.

Bilkent University baru-baru ini menduduki tempat ke-54 dalam Kedudukan Bilkent University 2018 Times (THE) Rankings Asia. Menurut ISI Citation Indexes, Bilkent terus berpangkat tinggi di Turki dalam beberapa kertas terbitan setiap ahli fakultas dan berpangkat tinggi di peringkat antarabangsa.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
14,500 USD
setiap tahun.
Information
Deadline
Julai 19, 2019
Locations
Turki - Ankara, Ankara
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Julai 19, 2019
Tarikh akhir Mei 31, 2023
Dates
Sept. 2019
Turki - Ankara, Ankara
Tarikh tutup permohonan Julai 19, 2019
Tarikh akhir Mei 31, 2023