Sarjana Muda Fizik

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Penyelidikan sarjana muda, jangkauan awam, latihan magang musim panas, penerbitan, dan R

Laporan Tahunan 2013-2014 (79 MB, muat turun lama)

Laporan Tahunan 2014-2016 (272 MB, muat turun lama)

Apa yang boleh saya lakukan dengan perkara ini?

Dengan kemahiran penyelesaian masalah yang kuat dan pemahaman teoritis, pengalaman dalam merancang dan menjalankan eksperimen, dan aplikasi pemodelan komputasi dan pengaturcaraan komputer yang luas, graduan kami disediakan untuk pelbagai kerjaya dan program siswazah dalam sains yang sama seperti pelajar kami sendiri .

Kawasan tradisional: fizik, kejuruteraan, sains atmosfera, nanoteknologi, mikroelektronik, pengaturcaraan komputer dan teknologi, instrumentasi, sains bahan, astrofizik, biofizik dan fizik perubatan.

Kawasan bukan tradisional: pengajaran, perubatan, kewangan atau undang-undang.

Peluang untuk pembelajaran pengalaman

Dalam tahun pertama atau kedua, jurusan mengambil kursus kredit satu tahun yang panjang, dalam kajian sarjana muda di mana mereka menyelesaikan projek penyelidikan bebas dengan ahli fakulti.

Setiap kursus fizik merangkumi sekurang-kurangnya dua komponen pembelajaran pengalaman berikut agar pelajar dapat menerapkan apa yang mereka sedang belajar, mengembangkan kemahiran pemikiran kritikal, dan menunjukkan penyelesaian masalah:

  • Fizik eksperimen (makmal)
  • Pemodelan komputasi
  • Projek puncak yang teori, eksperimen, atau pengiraan.

Majoriti fizik menjadi mahir dalam menggunakan bahasa pemrograman Python untuk pemodelan komputasi dan menyelesaikan masalah berangka. Pemodelan Python dan pengkomputeran mula-mula diajar menggunakan Matter

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah fizik?

Lulusan kami melakukan apa sahaja yang mereka mahu lakukan! Tiada jalan kerjaya tunggal yang mereka pilih. Dengan kemahiran menyelesaikan masalah yang kuat dan pemahaman teori, pengalaman dalam merancang dan menjalankan eksperimen, dan pengetahuan alat pengiraan, graduan kami bersedia untuk pelbagai kerjaya dan program siswazah dalam sains, kejuruteraan, dan teknologi. Pilihan kerjaya graduan kami adalah berbeza seperti pelajar kami sendiri. Banyak pelajar fizik memilih untuk berganda-besar atau kecil dalam bidang biokimia, kimia, matematik, atau sains komputer untuk mengembangkan latar belakang teoritis dan pengalaman luas.

Keperluan Kursus

Jabatan Fizik menawarkan gelaran BA dan BS dalam Fizik. Untuk lulus dari High Point University dengan darjah ini, pelajar mesti melengkapkan perkara berikut:

BS dalam Fizik
Keperluan Utama
BA dalam Fizik
Keperluan Utama
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around ... Baca lebih lanjut

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around you-you'll be expected to become an active citizen. Baca Ringkas