Fizik sebagai disiplin adalah pusat kepada semua sains semulajadi. Aplikasinya terbukti dalam semua kemajuan teknologi dalam masyarakat kita saat ini.

Pelajar akan mencari persediaan terbaik fizik kami untuk sekolah siswazah atau untuk pensijilan dalam pengajaran di peringkat pertengahan dan sekolah menengah.

Fizik adalah sains semulajadi yang berusaha menjelaskan dengan jelas perkara dan tenaga pada tahap yang sangat asas. Matematik adalah bahasa utama yang digunakan dalam bidang untuk menyampaikan konsep yang secara kuantitatif dan kuantitatif menggambarkan fenomena semulajadi, yang bukan hanya bertanggungjawab untuk proses fizikal tetapi juga kimia dan biologi.


Fizik adalah sains eksperimen, yang bermaksud bahawa ide-ide datang semata-mata dari eksperimen dan pemerhatian. Majikan Fizik di GC akan menghormati sempadan fizik, tetapi juga digalakkan untuk melangkah keluar dan menghargai dan mengakui perbuatan Tuhan.

3/2 Perkongsian Kejuruteraan

Di Greenville University kami menawarkan Program Kejuruteraan Am 4 tahun (Fizik Kejuruteraan, BS). Di samping itu, kami juga menawarkan Program Dual Degree (3-2) dan Program Sarjana Triple (3-3 program) dengan dua sekolah kejuruteraan terkemuka di dunia: Universiti Washington di St. Louis dan University of Illinois di Urbana-Champaign . Pelajar kami yang mendaftar di sekolah kejuruteraan ini mempunyai kadar penyempurnaan sebanyak 98%.

Program kejuruteraan kami menghasilkan jurutera yang berpengetahuan, berpengalaman masa depan dan alam sekitar. Pelajar kami menerima perhatian peribadi dari fakulti, bekerja dengan teknologi canggih, terlibat dalam peluang latihan dan pembelajaran secara meluas dalam pengalaman seni liberal Kristian.

Keperluan Masuk

Greenville College mengiktiraf pelajar yang ingin mencapai pendidikan seni liberal dalam konteks Kristian evangelikal. Ahli komuniti ini sama ada berkomitmen kepada Kristus atau bersimpati dengan perspektif Kristian.

Pemohon dinilai dengan pertimbangan rekod akademik mereka, skor ujian, rujukan, wawancara, dan penyertaan dalam aktiviti kurikulum. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, pelajar mesti menyerahkan perkara berikut:

 • Aplikasi Permohonan Kemasukan yang lengkap, termasuk respons penuh kepada esei permohonan
 • Transkrip Sekolah Tinggi
 • Transkrip Kolej (sekiranya pelajar telah menghadiri mana-mana kolej sebelum ini)
 • Skor ACT atau SAT (hanya diperlukan memasuki mahasiswa baru dan memindahkan pelajar dengan kurang daripada 30 kredit kolej)
 • Rujukan (hanya jika diminta oleh Jawatankuasa Kemasukan)

Pejabat Kemasukan mengkaji setiap fail secara individu, jadi semua pelajar yang ingin belajar di Greenville College harus menyelesaikan proses permohonan. Walau bagaimanapun, Fakulti Kolej Greenville telah menubuhkan garis panduan yang mana keputusan pengambilan biasanya dibuat, iaitu:

Freshmen:

 • Menyelesaikan kurikulum persediaan kolej di sekolah menengah
 • Kedudukan 50% daripada kelas sekolah menengah atas
 • ACT composite of 18, atau SAT (Reading Critical Math) dari 860
 • IPK Sekolah Menengah sekurang-kurangnya 2.25 / 4.0

Pemindahan:

 • Menyelesaikan sekurang-kurangnya 12 kredit kolej yang boleh dipindah milik
 • IPK sekurang-kurangnya 2.25 / 4.0

Nota: Jika pelajar telah menyelesaikan kurang daripada 30 kredit kolej, maka skor sekolah dan skor ujian juga digunakan untuk menentukan kemasukan.

Nota: Sekiranya pelajar bukan penceramah bahasa Inggeris asli, maka kolej akan mempertimbangkan TOEFL sebagai pengganti ACT atau SAT untuk pelajar baru dan mungkin memerlukan TOEFL untuk pelajar pemindahan.

Pengagihan kursus yang tepat tidak diperlukan, tetapi Kolej mengesyorkan sekurang-kurangnya sebelas dari enam belas unit minimum yang diperolehi dalam subjek persediaan kolej. Adalah sangat disyorkan bahawa memasuki pelajar mempunyai:

 • empat tahun bahasa Inggeris di sekolah menengah
 • satu tahun setiap dalam algebra dan geometri
 • dua tahun bahasa asing
 • sekurang-kurangnya satu tahun sains makmal
 • satu tahun sejarah Amerika.

Bagaimanapun, setiap calon akan dinilai atas dasar kelayakan individu yang dikemukakan kepada Kolej untuk menyokong permohonan itu.

* Nota Khas: Seorang pelajar yang mengikuti ijazah pendidikan dengan Greenville College yang mengemukakan skor komposit 22 pada ACT (skor komposit mesti termasuk bahagian ujian dari ujian) akan dapat menggunakan ACT komposit mereka sebagai ganti TAP / Ujian Kemahiran Asas Illinois. Ambil perhatian bahawa skor komposit ACT mesti diserahkan semasa proses kemasukan ke Greenville College.

Greenville College mengakui pelajar secara berguling, jadi tidak ada tarikh akhir permohonan khusus. Pelajar menerima pemberitahuan kemasukan dalam masa dua minggu selepas fail kemasukan mereka selesai. Jawatankuasa Kemasukan berhak untuk meminta temu bual peribadi di kampus dengan pemohon sebelum membuat keputusan kemasukan akhir.

Greenville College mempunyai hak untuk menolak kemasukan atau kemasukan kembali kepada mana-mana pelajar mengikut budi bicaranya. Kolej ini tidak mendiskriminasi program pendidikan atau kegiatannya berdasarkan cacat, bangsa, kepercayaan, warna, jenis kelamin atau asal kebangsaan yang mematuhi sepenuhnya Tajuk VI Akta Hak Sivil 1964 dan undang-undang Negeri Illinois .

Peluang kerjaya

 • Graduate / Ph.D. Kerja
 • Penyelidikan
 • Arkitek
 • Saintis klinikal
 • Kejuruteraan

110169_110102_image.jpeg

Program diajar dalam:
English
Greenville University

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Greenville University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 17, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 26, 2019
Jan 21, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
38,027 USD
setiap tahun. Termasuk tuisyen, bilik
Deadline
Permintaan Maklumat
Dis 16, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 26, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 21, 2020
Tarikh tutup permohonan
Dis 16, 2019

Ogo 26, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 21, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 16, 2019
End Date