Jabatan Ekonomi menawarkan kurikulum yang berstruktur untuk meliputi kedua-dua aspek teori dan penerapan bidang. Para anggota staf akademik, yang terkenal dengan penerbitan dan penghargaan ilmiah antarabangsa, memastikan pelajar menerima landasan pepejal yang kukuh dalam teori ekonomi moden dan kemahiran yang disertakan untuk pemikiran bebas dan kritis. Latar belakang ini membolehkan pelajar memperoleh pemahaman tentang ekonomi tempatan dan global, menganalisis masalah berkaitan ekonomi, dan menawarkan penyelesaian kreatif.

743_bilkent8.jpg

Kenapa belajar di Bilkent University


Bilkent University diasaskan untuk menyediakan persekitaran untuk pembelajaran dan pertumbuhan intelektual merangkumi sains, teknologi, kemanusiaan dan seni.


Bilkent menawarkan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan suasana sosial yang berwarna-warni. Kampusnya yang luas menyediakan asas yang selesa untuk kajian akademik dan penglibatan ekstrakurikuler sementara mempunyai kelebihan yang dekat dengan metropolis yang berkembang pesat. Pelajar boleh pergi ke kampus melalui sistem ulang-alik percuma.


Bilkent University baru-baru ini menduduki tempat ke-54 dalam Kedudukan Bilkent University 2018 Times (THE) Rankings Asia. Menurut ISI Citation Indexes, Bilkent terus berpangkat tinggi di Turki dalam beberapa kertas terbitan setiap ahli fakultas dan berpangkat tinggi di peringkat antarabangsa.

Program diajar dalam:
English

Lihat 21 lagi program yang ditawarkan oleh Bilkent University »

Tarikh Akhir Kemaskini October 22, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
14,500 USD
setiap tahun.
Deadline
Julai 19, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Mei 31, 2023
Tarikh tutup permohonan
Julai 19, 2019

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Julai 19, 2019
End Date
Mei 31, 2023